Apple съди Samsung заради iPhone и iPad

https://www.24chasa.bg/Article/862130 www.24chasa.bg
Според директорите на Apple, корейската компания е копирала дизайна на устройствата iPhone и iPad. Снимка интернет

Американският технологичен гигант Apple заведе дело срещу азиатския си конкурент Samsung за нарушаване на авторските му права с мобилните устройства Galaxy и таблетите Galaxy Tab, които работят с операционната система Android на Google, съобщи БГНЕС.

Лидерът сред иновативните технологии Apple съди конкурентния производител на мобилни телефони Samsung, който според американската компания е откраднал дизайните й, за да създаде линията си Galaxy. Според директорите на гиганта от Силиконовата долина, корейската компания е копирала дизайна на устройствата iPhone и iPad.

От Apple защитиха твърденията си, като представиха патенти от 2009 и 2010, според които американският производител държи правата едновременно за „технологията и естетиката на продуктите". Те освен това подчертаха, че притежават правата за начина на подреждане на иконите в менюто, който при телефоните iPhone и Galaxy е почти идентичен.

„Galaxy Tab на Samsung копира по доста удобен и нагъл начин редица елементи на Apple", гласи обвинението на технологичния гигант, който също така посочи, че подобни дела в най-скоро време ще бъдат заведени и срещу Motorola и HTC.