Колаген от толстолоб изглажда белези, подмладява

https://www.24chasa.bg/Article/872998 www.24chasa.bg
Най-екзотично прозвуча новината за използване на грозноватия толстолоб за разкрасавяне.

Колаген, извлечен от риба, зарежда кожата с младост. Разтворен във вода, той снабдява тъканите директно с белтък без консерванти, оцветители, аромати и друга химия. Освен това не предизвиква алергия, съобщиха лекари по време на Варненските дерматологични дни, които събраха над 350 изтъкнати специалисти по кожни болести.

Новосъздадената формула давала надежди не само за задържане на младежкия вид, но и в чистата медицина.

Мазилото имало приложение за връщане на самочувствието на пациенти с белези по лицето след операции и изгаряния.

Медицинска козметика за хора с белези от изгаряния и операции събуди интереса на пациенти и лекари на специализирания форум на дерматолозите във Варна. 
СНИМКИ: ДАК И
Медицинска козметика за хора с белези от изгаряния и операции събуди интереса на пациенти и лекари на специализирания форум на дерматолозите във Варна. СНИМКИ: ДАК И "24 часа"

С патента се похвалиха полски учени, които добиват лечебния материал от толстолоб. Към него добавяли символично количество млечна киселина и еластин.

Умените твърдят, че откритието им атакува истинската причина за износване на кожата - намаляването на колагена в нея след 25-ата година, и улесняват както чисто медицински, така и козметични процедури.

Благодарение на ензима Q5-26 препаратът бил подходящ за всички видове кожа.

Гелът се нанася върху мокра кожа. Прилаган два пъти дневно в продължение на три месеца, той задържа процесите на стареене и образуване на бръчки с години напред, твърдят създателите му. Използвали го също за подсилване на косата и ноктите.

Мазилото има и модификация за лечение на стави и сухожилия и болки в гърба и кръста Терапевтичният ефект се дължал на факта, че колагенът подпомага съединителната тъкан и влияе добре на ставните връзки.

Фитостволовите клетки са друг хит, който измества синтетиката в индустрията за разкрасяване и здраве, твърдят дерматолози. Веществета се извличат от дъб, бор, сенегалски клен. В комбинация с липа те действали регенериращо на кожата. Мазилата от този нов клас се приготвят в лаборатории в Швейцария.

Фитостволовите клетки заместват филъри като ботокс и хиалуронова киселина. Те стимулират кожата да произвежда нови клетки от долу на горе и така да се скриват белезите на стареене, обясняват специалистите. Те изтъкват като предимство на този вид природна козметика, че "дава красота без болка и пластични операции".

Полускъпоценни камъни пък са вложени в таласокремове и гелове, показани на форума на дерматолозите като нов арсенал за поддържане на кожата млада и здрава.

На комбинацията от екстракт от водорасли и геотермални води пък създателите приписват свойствата да стопява целулита, а също така да помага за отслабването и за възстановяването на спортистите.