Напълниха парламента с детски играчки заради Станишев

https://www.24chasa.bg/Article/881135 www.24chasa.bg
Станишев получава кутия с играчки от парламентарната шефка Цецка Цачева. На малката снимка - рожденикът показва уникалната монета от соцдепутатите. СНИМКИ: ИВАН СТОИМЕНОВ

Кашони и торби с детски играчки разнасяха депутати и служители в парламента вчера. За първи път на рождения си ден Сергей Станишев не получи лични подаръци, а отнесе вкъщи дарове за новородената си дъщеря Дария.

Малката се роди точно на 1 май и се прибра у дома с майка си Моника ден преди щастливият татко да навърши 45 години.

Първата нощ вкъщи Дария се държала “като всяко бебе”, разказа Станишев. Малката спала нормално, сукала си млякото и сменяли памперси.

Напълниха парламента с детски играчки заради Станишев

Депутатите от БСП му подариха златна монета, сечена за 1300-ия юбилей на България. На нея била изобразена майка с дете. Парламентарната шефка Цецка Цачева искрено се радваше на щастието на рожденика и му връчи цяла кутия с играчки. Лидерът на герберите Красимир Велчев пък го дари с кошница с вино за бащата, бонбони за майката и плюшено мече за бебето.

Зам.-шефът на НС Анастас Анастасов добави от себе си и памперси и комплект тапи за уши, за да може бащата да не чува кога плаче бебето.

Премиерът Бойко Борисов още в сряда поздрави задочно предшественика си в парламента. Той великодушно заяви, че не бива да му се сърдим, че липсва в залата, защото има основателен повод за това. “Да му е живо и здраво”, поздрави го премиерът.

От ДПС бяха подходили с въображение - подаръкът за Дария бе красива бяла сатенена рокличка, а за бащата - статуя на танцуващ дервиш като символ на мъдростта.

Бившите министри от кабинета “Станишев” също събрали пари и по идея на Емилия Масларова му връчиха две торби с дарове - вътре имало пасатор, детска палатка и дрешки за над 3-месечна възраст.

45 години не ми стигат - животът продължава непрекъснато да ме учудва и ми е интересно, каза в словото си рожденикът. И веднага даде за пример Господ, който му дал най-големия подарък в живота му.