Четат Боби Цанков: Златко не е в дрогата

https://www.24chasa.bg/Article/881322 www.24chasa.bg
БОБИ ЦАНКОВ

Съдът вчера прие показанията на убития през януари 2010 г. радиоводещ Боби Цанков, дадени на 2 септември 2009 г. по мегаделото срещу Златко Баретата.

В тях той разказва, че Златомир Иванов се занимавал с хазарт и автомобили и стоял настрани от бизнеса с дрога, въпреки че имал "огромен потенциал". Това Боби Цанков разбрал от своя приятел Антон Милтенов-Клюна, който до смъртта си бе един от босовете на наркопазара в страната.

Антон Савов-Тони Мамата, който е сочен за дясна ръка на Баретата, ще дава показания за шефа си. Мамата бе заловен след над 2 г. издирване. На 13 юни той ще бъде разпитан по делото, в което Баретата и още 20 души са обвинени за участие в наркобанда. Савов пък чака старта на процеса "Златко 2", където заедно с Росен Петров-Животното, Добрин Синигеров-Голямата Муна и Генчо Романски ще отговаря за търговия с дрога.

Вчера в съда бе приета експертиза, според която свидетелят Георги Симеонов може да дава показания, въпреки че системно вземал хероин, докато уж лекувал зависимостта си с метадон.

Трима от хората на Баретата са обвинени в побой над него. През март Симеонов се яви в съда с маска на устата, тъй като е болен от туберкулоза. Допълнителна експертиза ще каже доколко е бил адекватен при появата си в съда.