Лудия, прострелян 6 пъти, разпозна Вальо Бореца

https://www.24chasa.bg/Article/885214 www.24chasa.bg
Валентин Янев-Бореца бе разпознат от простреляния Мартин Първанов. По думите му атентаторът бил с набола брада, черно яке и плетена шапка. Бореца изглеждаше спокоен и не се призна за виновен.

Мартин Първанов-Лудия, който бе прострелян 6 пъти на 27 ноември 2007 г. в пряка на столичния бул. "Ал. Стамболийски", разпозна Вальо Бореца като свой атентатор.

Това стана вчера на първото заседание по делото срещу Валентин Янев, който се прочу покрай залавянето на Наглите. Бореца е сочен и за убиец на Юлиян Лефтеров-Кунгфуто и Иван Пайнавелов-Сапата от бандата за отвличания, чиито трупове бяха намерени в Плана планина край София.

Пред съда Първанов разказа, че на фаталната дата забелязал мъж с черно яке и шапка да държи пистолет със заглушител. Видял лицето му в отражението на витрина. По думите му това бил именно Вальо Бореца. Лудия пожела да участва в процеса като граждански ищец и поиска 50 000 лв. обезщетение.

В съдебната зала той беше с въоръжена полицейска охрана. По думите му мъжът в черно му казал: "Лягай долу!", опрял му пистолета в главата, но засякъл. Първанов не се подчинил и започнали да се гонят. Прострелян на 6 места в гърдите и корема, Лудия паднал на колене и допълзял до близко кафене.

Първанов твърди, че не познава Бореца лично. Валентин Янев не се признава за виновен.