Искат 20 години затвор за тройно убийство

https://www.24chasa.bg/Article/886878 www.24chasa.bg
Димитър Кънчев нервно слушаше пледоариите на прокурора и адвокатите по делото. СНИМКА: АНДРЕЙ МИХАЙЛОВ

Прокуратурата поиска 20 г. затвор за Димитър Кънчев, обвинен за тройното убийство в столичния кв. Гео Милев на далечната дата 3 март 1997 г. Адвокатите на близките на загиналите също настояваха той да бъде наказан за кръвопролитието.

33-годишният мъж бе оправдан веднъж от Софийския градски съд и 4 пъти от апелативните магистрати за убийството на баща си Николай, мащехата си Миглена и 4-годишния си брат Николай.

Върховният касационен съд 4 пъти връща делото за ново разглеждане. На Софийския апелативен съд (САС) се пада задачата да отсъди дали Кънчев е виновен или не.

Според прокуратурата има безспорни доказателства, че той е извършителят. Негови биологични следи са намерени по черна ръкавица. Няма следи от взлом в дома на родителите му.

Преди 14 г. Кънчев прави пълни самопризнания, но после се отрича от думите си. Заради фатални грешки на разследващите - липса на протокол за изземване на пистолета от местопрестъплението, на окървавения нож и дрехите на Димитър, той все още е на свобода.

Прокуратурата смята, че само убиецът е можел да знае къде са захвърлени уликите, които Кънчев показва на криминалистите в контейнер близо до дома на негов приятел.