Съдийка с 3 промила блъснала спряло мицубиши

https://www.24chasa.bg/Article/889203 www.24chasa.bg
Съдийката Майа Попова не бе открита за коментар. СНИМКА: АРХИВ

Жена, вероятно съдила и осъждала много пияни шофьори, може би ще бъде изправена пред колегите си в столицата за същото престъпление.

Това съобщи вчера говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска. Почерпената дама, предизвикала катастрофа, е зам.-председателят на районния съд в Пазарджик Майа Попова.

Преди 2 седмици тя загуби контрол над управлявания от нея форд и го размаза в паркирано близо до пожарната в Пазарджик мицубиши. Тогава от полицията съобщиха, че на фината дама сигурно й е прилошало и е загубила съзнание секунди преди сблъсъка. Въпреки че ударът не бил много силен, тя била приета за лечение в болница в безсъзнание. Сигурно, след като там са й взели кръвна проба, лъснала истинската причина за сблъсъка.

Въпреки че химическата експертиза все още не е готова, взетите проби показали, че съдийката е карала с много над достатъчните за съд 1,2 промила. Според Немска промилите са около 3, дори над 3.

"Това са данните по делото, които ни прати полицията в Пазарджик. Наблюдаващият прокурор ще прецени дали има достатъчно доказателства, за да бъде повдигнато обвинение на магистрата", допълни Немска.

"Не съм компетентна да коментирам работата на разследващите органи по повод случилото се. Попова отсъства от работа по здравословни причини. Със случая ще се занимае етичната комисия, която вече е запозната с него", заяви вчера председателят на районния съд в Пазарджик Николинка Цветкова. Тя обясни, че през последните 6 г. Попова е гледала наказателни дела, а преди това е била съдия- изпълнител. Зам.-шеф на районния съд е от 1,5 г.