Борисов обмисля да махне зам.-министър на земеделието

https://www.24chasa.bg/Article/896689 www.24chasa.bg

Премиерът Бойко Борисов мисли да смени един зам.-министър на земеделието, министър Мирослав Найденов се справял добре, обяви Борисов пред Нова телевизия, след като вчера смени един министър, един зам.-министър и още 11 души, заемащи висши постове.

Всичко, което ще подобри работата на кабинета, ще бъде правено, когато е необходимо и когато преценя, че имам по-добър кандидат за дадения пост, каза Борисов.

Премиерът заяви, че е било почтено премахнатият вчера министър на транспорта Александър Цветков да си подаде оставката, след като Борисов е счел, че има по-добър кандидат за транспортното министерство. Според премиера зам.-министърът Ивайло Московски е по-добър за този пост. "Александър Цветков направи много в транспортната сфера, което вероятно е предизвикало желанието му да се оттегли", каза Борисов.

"Аз съм много по-доволен от неговия зам.-министър Московски - много по-добре стои в Брюксел, много по-добре работи с програмите, много по-добре приет е там", обобщи премиерът.

За смяната на зам.-министъра на икономиката Марий Косев Борисов се аргументира като каза, че за две години в сферата на преструктурирането и реформите в енергетиката нищо не се е променило. В отговор на въпрос за освобождаването на Косев, Борисов каза, че не го интересува кой е удобен на руснаците, на американците, на европейците - тук няма нищо общо с АЕЦ "Белене". „На мен не ми трябват зам.-министри, които като ги търся, по една седмица ги няма", заяви Борисов.

„Трябват ми работещи мотори, които да правят реформи, да контролират проектите", каза още той. По думите му важна причина Косев да бъде сменен е и Законът за възобновяемите източни, който е минал през МС, влязъл е в НС и ПГ на ГЕРБ са се намесили, в противен случай България е щяла да плаща големи суми.

„Следващият управител на НОИ ще го излъчи парламентът по предложение на парламентарната група на ГЕРБ", каза Борисов.

„Не е вярно, че промените се правят заради конкретен човек", категорично отрече Борисов и добави, че бившата вече шефка на НОИ Христина Митрова е забравила, че самата тя е била политическо назначение. Има няколко кандидатури, но борба за постове няма, каза още премиерът.

Той обясни смените в кабинета с необходимостта от бързото темпо, с което трябва да се работи и непрекъснато трябва да има нови свежи идеи и устрем. По думите на Борисов технологията за промени в кабинета е - „след като преценя, че някой трябва да бъде сменен, запознавам ПГ на ГЕРБ, после вицепремиерите си".

На заседанието на изпълнителната комисия на ГЕРБ Борисов е уведомил всички за решенията си. Премиерът отрече твърдението, че само финансовият му министър е знаел за предстоящите промени.

Само няколко минути, след като премиерът говори пред Нова телевизия, той заяви за БНТ, че днес, когато министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков се завърне от командировка, ще разговаря с него и ще го предупреди, че всичко, което е казал в публичното пространство, е сериозно и ще бъде изпълнено.

Борисов заяви, че се надява вече Трайков да е разбрал, че премиерът е сериозен, коментарът му бе по повод един от мотивите за освобождаването на Марий Косев, а именно многото командировки зад граница. "Никой няма да ходи в чужбина, ще ходят само политически лица, заместник-министрите да забравят", заяви още министър-председателят.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Футболната съпруга с най-голям бюст в Англия - Алис Гудуин, признава, че обича да командва парада. Независимо дали вкъщи или на мястото, където работи като модел. "Обичам да бъде отгоре и да дирижирам нещата. Но, разбира се, винаги се съобразявам с хората около мен. И най-вече с моя съпруг Джърмейн", откровена е секси мацката,

Цветомира Гущерова от Яхиново търси 24 000 евро за бъбрек, състоянието й се влошава всеки ден! Нека помогнем на нежното и крехко Цвете, която цял живот се бори с диагнозите, но днес състоянието й е критично и има един месец да събере пари и да замине за животоспасяваща бъбречна трансплантация в Турция или да „влезне в ада” и да мине на

15-годишната Алма пее и свири на китара Продуцентката отглежда истински музикален талант Дъщерята на скандалната продуцентка Саня Армутлиева се готви да взриви музикалния бизнес у нас с таланта си на певица, научи "България Днес". 15-годишната Алма, която е по-малката от двете дъщери на шефката на "Вирджиния рекърдс",