Нервен комшия гърмя по рода на абитуриентка

https://www.24chasa.bg/Article/903022 www.24chasa.bg
Майката на абитуриентката бе потресена от случилото се. СНИМКИ: ПИЕР ПЕТРОВ

Нервиран съсед нападна с пистолет и нож семейство, празнуващо абитуриентския бал на дъщеря си. В екшъна, разиграл се в столичния кв. Белите брези в понеделник вечерта, няма сериозно пострадали, а 48-годишният комшия Динко Минов е бил предупреден от полицаите.

"Беше малко преди полунощ, двете деца спяха в съседната стая до отворения прозорец. Ние седяхме и си приказвахме, а Динко както винаги започна да чука по тръбите на парното. После се разнесоха гърмежите. Целият апартамент се напълни с лютив газ, децата скочиха от леглата насълзени и с писъци", спомня си с ужас майката на абитуриентката Мариела Лазарова.

След пукотевицата съпругът й Юлиан Харалампиев и баща му Александър слезли на втория етаж да питат комшията защо стреля по прозореца им. Бабаитът обаче им отворил с насочен пистолет и нож в ръка. Без да каже дума, стрелял в главата на Александър, но не улучил. Тогава му налетял с ножа и раздрал предмишницата му. Междувременно комшии чули олелията и звъннали в полицията и в “Бърза помощ”. Веднага на място пристигнали два автопатрула, които озаптили стрелеца и му взели пищова.

Балконът на втория етаж, от който Димко стрелял по прозореца на семейството.
Балконът на втория етаж, от който Димко стрелял по прозореца на семейството.

"Не знам как ще се разминаваме по стълбите, страх ни е от него. Имаме няколко празника в годината, да не празнуваме ли. Ето, този ни го съсипа", горещеше се вчера Мариела, докато съпругът й подаваше жалба в районното.

"Не вярвам от Шесто РПУ да направят нещо, полицията работи тромаво", смята жената. Тя допълни, че съседът ги тормозел постоянно - и капак от тенджера да изпуснели, започвал да тропа по тръбите.