500 новости от Microsoft

https://www.24chasa.bg/Article/911694 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Microsoft пусна едва преди близо година новата си платформа Windows Phone, но от есента ще е достъпна нова версия, известна с името Mango. Компанията твърди, че в нея има 500 новости. Това е и версията, която ще задвижва първите телефони с WP на Nokia.

Сред новите опции са възможностите за преминаване между съобщения, чат във Facebook и Windows Live Messenger в един и същ разговор, организиране на контактите в групи, които могат да бъдат поставени върху основния екран, откъдето към тях бързо да се изпратят съобщение или електронно писмо.

Подобрена е интеграцията на социални мрежи, като Twitter и LinkedIn са добавени към телефонния указател, Mango поддържа функцията на Facebook за чекиране в различни места и за разпознаване на лица в снимки. Входящата кутия на пощата вече може да обединява източници; вградена поддръжка за функциите за конвертиране на глас в текст и обратното.

Ще има подобрения и за начините за известяване за събития, те ще ще излизат и в резултатите от търсенето в различните основни секции на Windows Phone.

Ще бъдат подобрени и уиджетите върху основния екран, така че да предоставят повече динамична информация без да се налага да бъдат отворени съответните приложения. С ъпдейта ще дойде и очакваната възможност за многозадачна работа.

Платформата ще получи мобилна версия на браузъра Internet Explorer 9 и включва поддръжка за HTML5 и предлага пълно хардуерно ускорение при рендиране на страниците. Функцията LocalScout осигурява локално търсене, а Bing се е сдобил с възможности като разпознаване на изображения и сканиране на QR кодове или търсене на непозната музика.

Според Microsoft приложенията за Windows Phone вече са 17 000, а с идването на ъпдейта очакваме телефони от компании като Acer, Fujitsu и ZTE. Ще бъдат поддържани и повече езици, а закупуването на приложения ще е възможно в повече страни.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Беше триъгълно и светеше с цветовете на дъгата "Исках извънземните да ме вземат с тях на друга планета." Това признава 69-годишният пенсионер Спиридон Андонов. Пенсионерът вижда чудноват летящ триъгълен обект през далечната 1969 г. в старозагорското село Сърнево, но оттогава гледката не излиза от ума му.

Хиляди граждани се включиха в традиционното празнично шествие в София по случай деня на българската просвета, култура и славянската писменост. Участие взеха и много официални лица сред които президентът Румен Радев, министърът на образованието Красимир Вълчев, кмета на София Йорданка Фандъкова и депутати.

Премиерът Бойко Борисов вкара виртуозен гол за отбора за ветераните на "Витоша", известен като "Бистишките тигри" и ги изведе на финала. Борисов наниза топката в мрежата на вратаря на "Лудогорец" Ангел Петричев, откривайки рвезултата. Бившият халф на ЦСКА Светослав Петров удвои аванса на тима от Бистрица.