Изненадваща мощ в малкия “Зиг Зауер П-290”

https://www.24chasa.bg/Article/919904 Изненадваща мощ в малкия “Зиг Зауер П-290” Изненадваща мощ в малкия “Зиг Зауер П-290” www.24chasa.bg
Компактният "Зиг Зауер П-290" стреля като топ благодарение на нова полигонална цев.

П-290 - най-новият пистолет на "Зиг Зауер", тежи само 580 г, но стреля като топ.

Скромна е и цевта му - 7,4 см, но изстреляният куршум излита с около 330 м/сек и получава кинетична енергия 420-440 джаула. Такива балистични показатели са характерни за пистолети, използващи същия 9-милиметров патрон Parabellum, но с дължина на цевта над 10 см.

Уникалната мощ е постигната благодарение на полигонална цев, която позволява по-добро уплътнение на ризницата на куршума към каналите на цевта, както и на максималното използване на налягането на изгорелите барутни газове.

Рамката на пистолета е изработена от високоустойчиви полимери. В предната и част може да се прикрепва лазерен целеуказател. Това осигурява възможност за ефективно използване на оръжието в сложна обстановка и при намалена видимост. Не случайно модификацията П-290 е привлякла вниманието на много полицейски структури, които го използват като резервно оръжие.

Пистолетът работи на принципа на отката на затвора при къс ход на цевта. Заключването и към затвора при изстрел става по схемата Browning-SIG. Тя включва масивен патронник, който в изходно положение се разполага в отвора за изхвърляне на изстреляните гилзи. Ударноспусковият му механизъм е "дабъл-екшън онли" (само с двойно действие). Той гарантира безопасно носене на патрон в цевта и бързо произвеждане на първи изстрел. Върху мерните му прибори са нанесени светещи точки, позволяващи точно премерване и в тъмнина.

"Зиг Зауер П-290" използва два вида пълнители с вместимост 6 или 8 патрона.

Към новия пистолет проявява голям интерес и гражданският оръжеен пазар. Предпочитат го за лична защита, тъй като е бърз, мощен и удобен за скрито носене. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Сапунени мехури стават екрани

Зрителите скоро ще могат да гледат филми върху сапунени мехури. Това стана възможно с нова технология, която позволява да се прожектират изображения върху екрани, направени от сапун.

Конзолата Ouya ще прави революция

Ouya e нова конзола, която ще се появи на пазара през март 2013 г. Тя е продукт на специалисти, които обещават да направят революция в сферата на телевизионните игри.

Европа праща сонда към Юпитер за 1 милиард евро

Европейската космическа агенция планира да изпрати сонда към Юпитер и 3 от нейните ледени луни през 2022 година. Супермодерният апарат ще пътува в Космоса 8 години.

Пускат прахосмукачка от злато за 1 млн. долара

Вие сте милионер и вече си имате всичко - яхти, частни самолети, луксозни автомобили, имения, но продължавате да колекционирате скъпи играчки. Новата прахосмукачка на американската фирма Go Vacuum

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Незрящи проглеждат с помощта на музикално устройство

Проектът EyeMusic помага на незрящите хора да възприемат по-лесно заобикалящия ги свят Учени от Еврейския университет в Йерусалим разработват устройство, което помага на незрящи хора да ...

Японци дупчат Земята до мантията й

Геолози се готвят за експедиция, която може да бъде сравнена с първия полет до Луната. Изследователите смятат да пробият дупка до земната мантия, което досега никой не е правил, информира сп.

Писоарът говори: Обади се на трезвен приятел

„Слушай, точно така, на теб говоря. Изпил си няколко питиета, може би са твърде много? Е, направи услуга на себе си и всички други, обади се на трезвен приятел или на такси. А, и не забравяй да измиеш

Бутилки стават за ядене, количка пазарува сама

Кои са изобретенията на днешния ден, които ще променят всекидневието ни в бъдеще? В. “Ню Йорк таймс” предлага свой списък на техническите иновации, които ще имат върху човечеството същия ефект

Зареждаме мобилните си телефони с дишане

Собственото ни дишане може да зареди мобилното устройство, което носим. Заслугата е на италианския дизайнер Йоао Паоло Ламоглия. Той е разработил концепция за зарядно устройство, наречено AIRE