Диана Найденова спечели първата награда “Свети Влас”

https://www.24chasa.bg/Article/926683 www.24chasa.bg
Диана Найденова държи в ръцете си почетния плакет “Свети Влас”, а само след миг й връчват и чека за 10 000 лв. СНИМКА: ЛИНА ГЛАВИНОВА

“Опасно близо” на Диана Найденова грабна наградата за тв журналистика “Свети Влас”. Освен статуетката Найденова получи и чек за 10 000 лв. Призът беше връчен на официална церемония вчера.

Найденова бе номинирана заедно с още 19 предавания, сред които “5 за 4” на Сашо Диков, “Хаити... все още в очакване” на Генка Шикерова, “Отечествен фронт” на Мартин Карбовски, “Сеизмограф” на Светла Петрова, “Референдум” на Добрина Чешмеджиева.

“Да бъдеш опасно близо, всъщност е доста притеснително, иска ми се, като гледате следващите ми интервюта, да не съжалявате, че сте ме избрали”, заяви Найденова, след като получи наградата си.

Проф. Ивайло Знеполски, Любен Дилов, Иван Гарелов, Георги Тенев и Стефан Димитров като жури избираха в продължение на 3 дни и повече от 7 часа най-доброто тв издание за 2010-а.

“В крайна сметка не успяхме да стигнем до решение, затова всеки от нас написа своите 5 фаворити и запечатахме листите”, обясни Дилов.

Пликът бе донесен от Гарелов, който пристигна с лодка на кея на марина Диневи.

“С тези пари смятам да осъществя една своя мечта - да пътувам в Африка, също така да подаря на Георги Калоянчев едно прекрасно лято”, заяви Найденова. Тя определя интервюто си с Калоянчев като най-доброто й до момента, затова е решена непременно да направи нещо за него. С част от наградата телевизионерката смята да помогне и на дете, което се нуждае от средства за лечение или за осъществяване на свой проект, каза още тя.

Отличието се присъжда за първи път, но идеята е да се превърне в традиция, а паричната премия догодина да бъде поне двойнопо-голяма, обясниха организаторите. Иван Гарелов е в основата на “Кръг 11”. Той покани преди време и останалите членове - проф. Ивайло Знеполски, Любен Дилов, доц. Георги Лозанов, Петко Бочаров, Георги Тенев, Димитър Найденов, Павел Васев, Копринка Червенкова, Стефан Димитров и Антони Георгиев. От броя им идва и името на фондацията им.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С нова хубава жена бе заловен от "България Днес" бизнесменът Христо Сираков. Ценителят на женската красота и неговата партньорка се бяха отделили на двойна маса в столично заведение, а розе придаваше още по-романтичен вкус на срещата. Девойката не е от познатите плеймейтки и засега е непозната на широката аудитория

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи