Един от Наглите се радвал на залавянето им

https://www.24chasa.bg/Article/927915 www.24chasa.bg
Радослав Лебешковски Снимка архив, Гергана Вутова

Сложна сага за това кой е наел и ползвал вилата, в която се смята, че е държан отвлеченият Ангел Бончев, се разигра в съда на заседание по мегаделото "Наглите".

Един от хванатите пък се зарадвал на новината за мащабната акция от декември 2009 г.

Показания даде Милена Миланова, която има вила в Бистрица. Тя разказа, че я дала под наем през юни 2007 г. на мъж, представил се за Радослав Петков, и жена му Снежана. Оказа се, че става дума за подсъдимия Радослав Лебешковски и приятелката му.

Миланова каза, че договорът им бил до септември 2008 г. и бил на името на Снежана, а Радослав идвал да плаща наема.

В показанията си Миланова посочи, че веднъж ходила в къщата в този период. Тогава заварила там друга жена, която се представила за сестра на Снежана.

Собственичката заяви, че през зимата на 2009 г. Ангел Бончев бил доведен от полицаи в къщата за следствен експеримент. Завели го в мазето и той го разпознал по стелаж в помещението.

Приятелката на Лебешковски Снежана пък каза, че наели вилата, но никога не са я ползвали. Направили услуга на друг от подсъдимите - Павел Петков-Прасето. По това време той бил в затвора в Казичене и се опасявал, че никой няма да се съгласи да му даде имот под наем. Петков живеел там с жена си и двете си деца. Павел решил да си купи къща в с. Бистрица и негов приятел на име Иван искал да ползва вилата, докато изтече договорът. Снежана не можа да уточни дали това е Иван Пайнавелов-Сапата.

По думите на жена му „Най-после ги хванаха. Браво!” били думите на Лебешковски, когато чул в новините за акция "Наглите".