“Шеврон” ни дава 84 млн. да търси шистов газ

https://www.24chasa.bg/Article/930256 www.24chasa.bg

50 млн. евро инвестиции в търсене на шистов газ, 4 млн. евро за екологични проекти и 30 млн. евро бонус за държавата ще плати американската компания "Шеврон". Това предвижда проект на договор за търсенето на шистов газ в Североизточна България, който бе одобрен вчера от правителството. Проучванията на находището, което се предполага, че съдържа 1 трлн. куб. м газ, ще продължат 5 години, съобщи икономическият министър Трайчо Трайков.

"Всички рискове - дали ще се потвърдят залежите и дали извличането на газа ще бъде потвърдено с оценка на въздействието върху околната среда, остават за фирмата", обясни Трайков. Еколози атакуват добива на газ от шистови скали като опасен, защото в недрата на земята се инжектират химикали.

Министърът изрази задоволство от одобрението на договора, защото инвеститорът бил първокласен, а процедурата е проведена прозрачно.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тази нощ почина Явор Кръстев, бащата на убитата през 2011 г. в Борисовата градина Яна Кръстева. Мъжът от козлодуйското село Хърлец се спомина на 63-годишна възраст. Това съобщиха негови близки. Явор не дочака справедлива присъда за убийството на своята дъщера, за което беше осъден Николай Русинов-Чеци.

Шведският диджей и музикант Тим Берглинг известен и като Авичи е намерен мъртъв в дома си в Оман, съобщи Би Би Си. Той бе на 28 години. Подробности за смъртта му не се съобщават. "Семейството страда много и молим всички да уважават скръбта им, да ги оставят с мъката им в това трудно за тях време. Повече няма да има никакви изявления",

Форматът е нагласен, падат му се идентични образи, недоволстват зрителите Константин ще спечели развлекателното шоу "Като две капки вода", научи "България Днес". Изпълнителят на "Черна роза" е предварително избран за победител от продуцентите на риалитито. Именно поради тази причина на Коцето му се падат що-годе лесни образи.