Магистрат да не би да е обида?

https://www.24chasa.bg/Article/931081 www.24chasa.bg
МАЛКИЯТ ИВАНЧО По идeя на Ваня Дечева

В разгара на поредни атаки към съдебната система заради лошо свършена работа сме свидетели на ново върхово постижение. Онзи Красьо, за когото се носели слухове, че уреждал постове в Темида срещу съответни суми, се оказа, че не знае значението на думата магистрат.

И това последното го твърди съвсем сериозно и отговорно не някоя махленска дружинка, а бивш вече член на Висшия съдебен съвет.

Твърди го не за някой клошар, а за същия този Красимир Георгиев, който успешно е завършил висшето си образование и дори е докторант в български университет. Докато приятелите на Георгиев - съдии и адвокати, му обясняват, че това не е превод на някоя псувня, циркът продължава успешно.

Цялата тази абсурдна сага, която се разиграва не само пред завързаните очи на Темида, но и пред ужасения поглед на българите, придобива все по-цинични размери. Поради което отсега може да се прогнозира безпроблемно, че тази скандална лобистка история в средите на магистратите няма да има фатални последици за Красимир Георгиев. Е, може би поне ще научи какво означава думата магистрат. В българския й вариант, разбира се.

  • Кръжоците учат на солидарност, а децата имат нужда от това

    Кръжоците учат на солидарност, а децата имат нужда от това

    Двегодишните зигзаги между онлайн и присъствено обучение без съмнение се отразиха негативно върху социализацията и мотивацията на учениците. Затова е похвален опитът на държавата да наложи националната програма “Заедно в изкуствата и спорта”. Тя ще позволи още от есента поне по два кръжока за изкуства и два спортни отбора във всяко българско
  • Слави Василев, политолог

    Слави Василев: Украйна ще стане западна държава, когато и Русия стане

    Защо политическият ни елит си съдира ризата Искам да напиша няколко думи за Украйна. Чувам през последните седмици какви ли не мнения по темата. Политическият ни елит подкрепя гледната точка на украинските властимащи и оттам в обществото се заражда една лавина от еднопосочни мнения, които анатемосват всичко

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо