Връщат човек на Баретата в ареста

https://www.24chasa.bg/Article/931409 www.24chasa.bg
Снимка: Архив "24 часа"

Соченият за дилър в наркобандата на Златко Баретата Борислав Секулов да бъде върнат зад решетките, реши вчера Софийският градски съд (СГС). Магистратите уважиха искането на прокурор Аксиния Матосян, защото Секулов нарушил домашния си арест.

В четвъртък той получи пристъп в съдебната зала, припадна и бе откаран в "Пирогов". Преди месеци подсъдимият бе пуснат от зандана заради здравословното си състояние. Една от най-тежките диагнози, поставяни на Секулов, е шизофрения.

На 14 юни т.г., когато нарушил домашния арест, всъщност е катастрофирал.

"Вечерта бяхме у тях. Той получи криза. При припадъка си стисна зъбите", разказа адвокатът на Секулов Цветелина Николова. Двамата тръгнали към зъболекаря му, но се ударили в ограда на кафене. "Дойде полиция и констатира, че той е навън", обясни Николова. Секулов обаче имал разрешение да ходи на зъболекар, но не и за конкретната дата, уточни тя.

Юристката призна, че заради кризата клиентът й захапал един от десетината полицаи, които му се нахвърлили, опитвайки се да го усмирят.

Вчера магистратите пуснаха още трима от хората на Баретата под домашен арест - Коста Трифонов, Ивайло Борисов-Ториното и Иван Величков-Горублянския. Златомир Иванов и още 20 души са обвинени в разпространение на дрога. Решенията на СГС могат да се обжалват пред апелативните магистрати.