Гювече с колбас и сирене

https://www.24chasa.bg/Article/933582 Гювече с колбас и сирене Гювече с колбас и сирене www.24chasa.bg
СНИМКИ: АВТОРЪТ

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте ни рецепти с тайните на традиционните ястия от вашия роден край.

ПРОДУКТИ

За 1 порция:

70 г, плочка сирене

100 г колбас

1 печена чушка

2-3 с.л. доматен сок

2 яйца

сол, олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сипваме олио на дъното на гювечето. Последователно слагаме сиренето, колбаса, нарязан на колелца, печената чушка, накъсана на ивици.

Поливаме отгоре доматения сок. Счупваме яйцата, като по желание може да ги сложим и малко преди гювечето да е готово.

Слагаме го във фурната, като преди това го посоляваме на вкус и го похлупваме. Печем в силна фурна за 15 мин.

КОЙ ГОТВИ

Радослав Драгомиров е ученик от София. Той обаче често се върти в кухнята и така се е научил сам да приготвя някои ястия. Предлага своето умение и ни препоръчва гювече, което става бързо и лесно дори за начинаещи кулинари.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Боб по манастирски

КОЙ ГОТВИ “Виждала съм да предлагат подобен фасул в кръчмичките, намиращи се край манастирите, и вероятно затова се нарича “по манастирски”. Стана ми интересно как се приготвя и затова се поразрових

Мирослава Иванова от “Събуди се” готви по две ястия - постно и с месо

Мирослава Иванова, която зрителите познават от екрана на Нова телевизия, готви, и то двойно повече от обикновените домакини. Кулинарства, както сама се шегува, “на две писти",

Шафраново ризото

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ягодово тирамису

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Желирани ягоди с шампанско

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ароматни мариновани гъби

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пудинг с чия и ягоди

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Лесни сиренки със сусам

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Добрина Чешмеджиева държи залепени на хладилника няколко рецепти от майка си

Пастата не бива да се преварява, трябва да е ал денте – леко твърда. Когато варите паста, никога не слагайте олио във водата, мазнината се добавя в соса.