“168 часа” - подобрена версия

https://www.24chasa.bg/Article/946973 www.24chasa.bg
Първа страница на променения 168 часа от 24 юни.

Вестник “168 часа” се променя.

Последният му брой от 24 юни излезе под ръководството на нов екип, с друго съдържание и различна графика.

Изпипването на детайлите ще продължи още няколко броя, но още първото обновено издание показа, че най-известният седмичник на България става част от “24 часа”. Новото ръководство е от всекидневника.

“168 часа” - подобрена версия

Голямата новина обаче е, че то ще продължава да работи и за “24 часа” както досега. Подобно нещо - пълна синергия, се случва за първи път в българския печат.

Борислав ЗЮМБЮЛЕВ
Борислав ЗЮМБЮЛЕВ

Борислав Зюмбюлев е новият главен редактор на “168 часа”, който остава и първи зам. главен на “24 часа”.

Боряна ЦАЧЕВА
Боряна ЦАЧЕВА

Той покани от всекидневника за свои заместници Боряна Цачева - шеф на направление “Новини от България”, Марияна Литова - шеф на отдел “Политика”, и специалния кореспондент на “24 часа” Слави Ангелов.

Марияна ЛИТОВА
Марияна ЛИТОВА

Талантливият екип от редактори и репортери на “24 часа” също ще участва активно в списването на седмичника.

Слави АНГЕЛОВ
Слави АНГЕЛОВ

В “168 часа” остават и едни от най-добрите му досегашни пера, които още с първия променен брой показаха, че произвеждат качествени сензации.

Интервюто например с Ферах Хюсеин - вдовицата на Ахмед Емин, е достойно за журналистическа награда.

Досега жената не е говорила изобщо пред медия след смъртта на съпруга си. В първата си публична изява тя казва и човешки, но и скандални неща.

“Вестникът ще стане по-логичен и по-полемичен. Ще бъде подреден, ще запази традицията на най-силните години на “168 часа”, заради които това е една от най-разпознаваемите марки в България. В същото време ще е модерен и като графика, и като съдържание”, каза главният му редактор Борислав Зюмбюлев.

За първи път се появява секция“Блог”, в която се мести прочутият колаж от първа страница. “Колажът е подходящ повече за седмичните списания, които бавно и коментарно разказват събитията в държавата. Ние залагаме на актуални и достоверни четива, чиято сила е и в снимката. Затова тя ще е на първа страница”, обясни Зюмбюлев.

Освен колажа в “Блог” ще гостуват най-известните български коментатори, които понякога защитават скандални тези, но най-важното е, че умеят да пишат любопитно.

Последното социологическо изследване на вестника показва, че новият екип има сериозна подкрепа от читателите.

За тях “168 часа” не е жълт вестник, а обективен, сериозен, аналитичен и професионално направен. 86,1% от читателите го признават за националния вестник. Това число практически означава всички, които четат вестници.

“168 часа” е третият най-голям седмичник с месечна аудитория от 5,2%. Преди него са “Уикенд” с 13,9% аудитория и “Трета възраст” с 9,2%.

Изследването е национално представително, направено сред 955 души над 18 години. То е на агенция Be Media Consultant, чиито специалисти ръководиха над 10 години първата пийпълметрична система в България ТВ План/ТНС. Те са от екипа на Кънчо Стойчев и Андрей Райчев. Проучването е финансирано от “Медийна група България” и Съюза на издателите в България и е проведено от 1 до 10 юни. (24часа)

Борислав Зюмбюлев: Започва в “Ку-ку”

Борислав Зюмбюлев е сред студентите - сценаристи на прочутото “Ку-ку”. Всъщност кариерата му започва не във вестник, а точно в студентската тв програма, докато следва във Факултета по журналистика към СУ “Св. Климент Охридски”.

Пак по това време измисля и пуска по Ефир 2 тв състезанието “Лабиринт” много преди “Стани богат” да се появи на телевизора. В него верните отговори на участниците проправят пътя на истински бели мишки, пуснати в лабиринт.

След дипломирането си Зюмбюлев е част от екипа на “168 часа”, после става зам. главен редактор на сп. “Сега”. През 1997 г. е поканен за наблюдател в “24 часа”, а през 2000 г. става първи зам. главен редактор на всекидневника. Два пъти е бил на специализации в Лондон по разследваща журналистика. Популярен коменатор. (24часа)

Боряна Цачева: Перфектна и много опитна

Боряна Цачева е перфектният журналист - винаги е в час с това, което се случва в страната, и има феноменална и услужлива памет. Изключително опитна е и като репортер, и като редактор.

Тя е шеф на направление “Новини от България” на “24 часа” от 1997 г. В “часовете” идва от в. “Континент”, където работи в отдел “Анализи”. От 1991-а до 1996 г. оглавява отдел “Култура” в седмичника за култура и политика “Век 21”. Цачева е родена в Плевен. Завършила е славянска филология в Софийския университет. Специализирала е медии и комуникации в Ягелонския университет в Краков, Полша. (24часа)

Марияна Литова: Най-младият шеф в “24 часа”

Марияна Литова е най-младият шеф на отдел в “24 часа”, но това не й пречи да е сред най-опитните политически журналисти.

Тя е част от екипа на “24 часа” от близо 15 г. Преди това е работила 1 г. като репортер във в. “Континент”, когато негов главен редактор беше Валери Найденов.

8 г. Марияна бе парламентарен репортер, а от 6 г. е шеф на отдел “Политика”.

Родена е във Варна, където завършва Немската гимназия. Дипломира се във Факултета по журналистика на СУ “Св. Климент Охридски”. (24часа)

Слави Ангелов: Звезда в разследващата журналистика

Няма по-добър от Слави Ангелов в разследващата журналистика.

Преди години той започва да пише на хонорар в пловдивския вестник “Денят”. Канят го в “Континент” за криминален репортер, защото в момента нямало нищо по-добро за него. Слави е едва на 22 години и изобщо не подозира, че това е първата крачка към големите му успехи в писането.

Започва работа в “24 часа” през 1997 г. До днес той има три документални бестселъра - “9 милиметра”, “Взлом”, “Наглите”. В момента е и консултант на най-успешния сериал на БНТ “Под прикритие”. (24часа)