Жени Живкова обмисля кандидатурата си за президент

https://www.24chasa.bg/Article/951546 www.24chasa.bg
Жени Живкова Снимка: Архив

Според нея човек трябва да има нагласата, че е готов за такъв пост и затова й е необходимо още малко време, за да да вземе решение.

Един президент трябва да бъде обединител на нацията, смята Жени Живкова.

„Когато човек вземе подобно решение, той трябва да осмисли това, което би направил за държавата, ако поеме такава отговорност", коментира тя.

По повод стогодишнината от рождението на Тодор Живков до края на годината ще има тържества и концерти, стана ясно от думите на Жени Живкова.

Ще бъдат организирани и кръгли маси, на които ще се обсъжда държавническата дейност на Тодор Живков и ролята на Комунистическата партия.

„На тези кръгли маси ще бъдат изтъкнати положителните неща, които са направени по време на управлението на дядо ми и ще бъде дадена обективна оценка на всичко", съобщи Жени Живкова, като допълни, че не се страхува от критиките.

Тя изказа мнението, че манталитетът на българина е такъв - да омаскарява приживе, а после да дава почести. „Тодор Живков беше жертвен агнец", категорична беше Жени Живкова за дядо си.

За пример тя даде и Васа Ганчева и Иван Славков и разликите в обществените реакции спрямо тях преди и след смъртта им.

Тя сподели задоволството си от факта, че Бойко Борисов е първият държавник от прехода, който публично е казал добри думи за Тодор Живков.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал