Риба на фурна със зеленчуци

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 33.

Ароматната комбинация от вкусни зеленчуци и растителни мазнини прави MAGGI® Зеленчуков бульон подходящ за обогатяване вкуса на всякакъв вид безмесни ястия.

ПРОДУКТИ

За 3 порции:

2 червени чушки

2 зелени чушки

1 малка тиквичка

1 голяма глава лук

40 г масло

1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон

600 г филе от морска риба

3 с.л. лимонов сок

6 тънки резена кашкавал

черен пипер и сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Чушките се измиват, махат се дръжките и се почистват от семената. Тиквичката се обелва. Чушките и тиквичката се нарязват на тънки, дълги ивици. Лукът се обелва и нарязва на кръгчета.

В сгорещеното в тиган масло се запържва лукът за 1 минута, добавят се тиквичката и чушките за още 2-3 минути. Фурната се загрява до 200 °C.

Зеленчуците се поръсват с черен пипер и сол, половината от тях се поставят в огнеупорен съд за печене. Върху тях се поставя едното парче риба и се покрива с 3 резена кашкавал. Отгоре се нареждат останалите зеленчуци, рибата и кашкавалът.

Пече се във фурна 30 минути, като често се полива с MAGGI® Зеленчуков бульон, предварително разтворен в 500 мл вряща вода.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Ники Сотиров слуша опера и джаз, докато готви

Актьорът започва деня си с лъжица мед на гладно, а преди лягане пие по 50 г уиски за сърцето Когато Ники Сотиров е в кухнята, готвенето се превръща в истински гастрогуру спектакъл.

Свински опашки с кисело зеле

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Мусака с пилешки дробчета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Селска спържа

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Домашни шоколадови пасти

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Най-добрият брънч в неделя

Менюто в ресторант “Амбасадор” в столичния хотел “Маринела” е дело на шеф Андрей Стоилов Брънч. Тази сравнително нова (от края на ХIХ в.) дума в английския език е вече достатъчно популярна и в

Шницели от кайма

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Маша Илиева се научила да прави руски салати от баба си в Санкт Петербург

От вестник “24 часа” знае рецептата за пълнени домати с киноа и често я приготвя Балерината Маша Илиева била много злоядо дете. Затова, когато идвало време за хранене,

Фокача - наслада по италиански

Вкусно и здравословно?!? Оо да, възможно е! На ул. Цар Иван Асен ІІ №30 се намира вълшебно място, което предлага всичко това. Фокача е малко италианско заведение за бързо хранене с изключително уютен