Риба на фурна със зеленчуци

https://www.24chasa.bg/Article/953537 Риба на фурна със зеленчуци Риба на фурна със зеленчуци www.24chasa.bg

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 33.

Ароматната комбинация от вкусни зеленчуци и растителни мазнини прави MAGGI® Зеленчуков бульон подходящ за обогатяване вкуса на всякакъв вид безмесни ястия.

ПРОДУКТИ

За 3 порции:

2 червени чушки

2 зелени чушки

1 малка тиквичка

1 голяма глава лук

40 г масло

1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон

600 г филе от морска риба

3 с.л. лимонов сок

6 тънки резена кашкавал

черен пипер и сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Чушките се измиват, махат се дръжките и се почистват от семената. Тиквичката се обелва. Чушките и тиквичката се нарязват на тънки, дълги ивици. Лукът се обелва и нарязва на кръгчета.

В сгорещеното в тиган масло се запържва лукът за 1 минута, добавят се тиквичката и чушките за още 2-3 минути. Фурната се загрява до 200 °C.

Зеленчуците се поръсват с черен пипер и сол, половината от тях се поставят в огнеупорен съд за печене. Върху тях се поставя едното парче риба и се покрива с 3 резена кашкавал. Отгоре се нареждат останалите зеленчуци, рибата и кашкавалът.

Пече се във фурна 30 минути, като често се полива с MAGGI® Зеленчуков бульон, предварително разтворен в 500 мл вряща вода.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Салата фарфале

КОЙ ГОТВИ Веселина Казакова ви предлага лесна и бърза рецепта за хранителна салата с вид макарони (казват им още “пеперуди”) и зеленчуци. ПРОДУКТИ 1 ч.ч. паста фарфале (панделки), 1 тиквичка, 1 ч.ч.

Боб по манастирски

КОЙ ГОТВИ “Виждала съм да предлагат подобен фасул в кръчмичките, намиращи се край манастирите, и вероятно затова се нарича “по манастирски”. Стана ми интересно как се приготвя и затова се поразрових

Мирослава Иванова от “Събуди се” готви по две ястия - постно и с месо

Мирослава Иванова, която зрителите познават от екрана на Нова телевизия, готви, и то двойно повече от обикновените домакини. Кулинарства, както сама се шегува, “на две писти",

Шафраново ризото

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Ягодово тирамису

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Желирани ягоди с шампанско

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ароматни мариновани гъби

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пудинг с чия и ягоди

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Лесни сиренки със сусам

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,