Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Риба на фурна със зеленчуци

https://www.24chasa.bg/Article/953537 Риба на фурна със зеленчуци Риба на фурна със зеленчуци www.24chasa.bg

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 33.

Ароматната комбинация от вкусни зеленчуци и растителни мазнини прави MAGGI® Зеленчуков бульон подходящ за обогатяване вкуса на всякакъв вид безмесни ястия.

ПРОДУКТИ

За 3 порции:

2 червени чушки

2 зелени чушки

1 малка тиквичка

1 голяма глава лук

40 г масло

1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон

600 г филе от морска риба

3 с.л. лимонов сок

6 тънки резена кашкавал

черен пипер и сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Чушките се измиват, махат се дръжките и се почистват от семената. Тиквичката се обелва. Чушките и тиквичката се нарязват на тънки, дълги ивици. Лукът се обелва и нарязва на кръгчета.

В сгорещеното в тиган масло се запържва лукът за 1 минута, добавят се тиквичката и чушките за още 2-3 минути. Фурната се загрява до 200 °C.

Зеленчуците се поръсват с черен пипер и сол, половината от тях се поставят в огнеупорен съд за печене. Върху тях се поставя едното парче риба и се покрива с 3 резена кашкавал. Отгоре се нареждат останалите зеленчуци, рибата и кашкавалът.

Пече се във фурна 30 минути, като често се полива с MAGGI® Зеленчуков бульон, предварително разтворен в 500 мл вряща вода.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Агнешка супа с тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Най-вкусна е лявата плешка на женското черно агне

Агнетата натоварват повече мускулите си в дясната част на тялото. Затова всички майстор готвачи твърдят, че най-вкусна е лявата плешка. Нейните мускулни влакна не са така жилави и сухи от

Празнично гастрогуру Великден ІІ

Пухкави бити козунаци ПРОДУКТИ 2 кг брашно, 400 г мас и олио, 400 г захар, 500 мл прясно мляко, 12 яйца, 60 г мая, щипка сол, 1 лимон, ванилия, стафиди, орехи или бадеми, коняк,

Празнично гастрогуру Великден І

Козуначени пиленца ПРОДУКТИ 500-600 г брашно, 150 г захар, 20 г прясна мая, пакетче краве масло, 200 мл топло мляко, 3 яйца, лимонова кора, щипка сол,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Агнешки вкуснотии за Великден и Гергьовден

Шпиковано месо от черно агне ПРОДУКТИ 1,5-2 кг агнешка плешка с ребрената част, 1 глава чесън, 1 морков, няколко стръка зелен лук, джоджен, червен, черен пипер, сол, няколко лозови пръчки,

Козуначена пита с локум

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Вкусни козуначени рула

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Козуначени кифлички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Леопардов бриош за Великден

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,