Паяците в Пловдив незаконни, спряха ги

https://www.24chasa.bg/Article/956495 Паяците в Пловдив незаконни, спряха ги Паяците в Пловдив незаконни, спряха ги www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Шестте паяка в Пловдив, които вдигаха колите и шофьорите плащаха 40 лв. санкция, са спрени от движение от два дни, установи "24 часа". Това е станало по нареждане на ДАИ след многократни предупреждения към "Общинска охрана", която стопанисва паяците. Причината е, че нямат лиценз.

"Предупредихме ги, че нарушават закона, вдигайки автомобили от улиците, без да имат лиценз", казаха специалисти от ДАИ. Миналата седмица шефът на инспекцията Йордан Арабаджиев е пуснал последно предупреждение.

"Няколко дни няма да се движат по улиците", заяви шефът на паяците Александър Стайков. Той обясни, че машините са наети от частна фирма и е трябвало собствениците им да си набавят лиценза.

Стайков не можа да каже колко време Пловдив ще е без паяци. Месечно те вдигаха около 2000 коли и носеха постъпления от 60-70 хиляди лева.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Ад от коли в Стария Пловдив, туристи викат на помощ полицията (снимки)

Нашествие на автомобили задръсти Стария Пловдив в неделния ден. Хаосът предизвика неудобство за десетки туристи, които едва се провираха между колите. "Кой ги пусна?

3D шоу, Маргарита Хранова и Рафи за празника на Горна Оряховица

Уникално 3D шоу и пъстра програма ще има в Горна Оряховица за празника на града. С тържествена сесия на Общинския съвет в Зала №1 на Общината от 11.00 ч.

Съученици предлагат академик за почетен гражданин на Стара Загора

Дългогодишният директор на Института по физика на твърдото тяло при БАН акад. Александър Петров да стане почетен гражданин на родната си Стара Загора - това предлагат неговите съученици от третия

Заловените мигранти са от Сирия, Ирак и Афганистан, армията пратена да помага

Заловените над 60 бежанци в района на Граничен участък Петрич са от Сирия, Ирак и Афганистан. Така поне са се представили пред разпитващите ги наши гранични власти.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Форум за миграциите в Странджа, откриха нова експозиция в Музея на котвата в Ахтопол (снимки)

Учени и общественици дискутираха темата за миграциите  на археологическа конференция в Ахтопол, организирана от Сдружение „Черноморска Странджа”. Неправителствената организация с  шеф на УС народният

Компания даде 25 000 евро за ремонт в пловдивско училище за деца с увреден слух

25 000 евро инвестира аутсорсинг компанията TELUS International Europe за ремонт на пансиона и двора на училището за деца с увреден слух "Проф. д-р Стоян Белинов" в Пловдив.

Кметът на район "Тракия" в Пловдив изпита деца от забавачка за светофарите

Децата от ЦДГ "Таня Савичева" в кв. "Тракия" представиха с песни и ролеви игри открит урок "Малък пешеходец" пред районния кмет Костадин Димитров. Върху подвижна площадка по безопасност на движението

Откраднаха 12 000 лв. от къща в Белозем

Жител на пловдивското село Белозем се прости с 12 000 лева, които са били откраднати от втория етаж на дома му. Ударът е извършен за времето от 23 ч. на 26 май до 7, 30 ч.

Телефонни измамници измъкнаха 5000 лв. от баба

81-годишна пловдивското село Тополово изгоря с 5000 лв. от телефонни измамници, съобщиха от полицията. Сигналът е бил подаден вчера сутринта от дъщерята на пенсионерката. Около 2.