Елена Петрова: Пазя родилните жетони на децата си

https://www.24chasa.bg/Article/9591 www.24chasa.bg

Една от най-красивите актриси на театъра и киното, харесвана заради винаги лъчезарното си лице и позитивното излъчване. В мрежата няма мнение за нея, което да не е пълно с възхищение и одобрение.

В началото на 90-те години са силните й роли в "Граница" и "Козият рог". След това играе в копродукцията с Русия "Дон Кихот се завръща" и блести в тв сериала на Станимир Трифонов "Хайка за вълци" по романа на Ивайло Петров. Сега може да бъде гледана в мюзикъла "Ах, този джаз" и в "Осъдени души" (Народния театър) и в "Благородният испанец" ("Сълза и смях"). През 2006 г. нашумя със стилната си сватба в църквата "Св. София" с гръцкия бизнесмен Аристотелис Фотилас. Семейството има близнаци - момиченцето Изабела и момченцето Александър.

1. Родилните жетони на Изабела и Александър

Когато се раждат близнаците на Елена Петрова в Майчин дом, на ръчичките им закачат жетони с номерца. Тя ги взема заедно с децата. Много, много й са скъпи. Сега са на 3,5 г. Александър може би се е метнал на нея - експанзивен, спонтанен, артистичен. Той е и по-суетен, избира в какво да се облича. Изабела е по-прикрита, загадъчна и най-напред мисли, а след това влиза в играта. И двамата се пускат с колела в жилището, блъскат се насам-натам, преобръщат се, скачат на батута, въртят се на люлките. Напоследък децата налагат нова емоция - направят ли беля, или ядосат ли майка си, се обръщат към нея: "Мамо, обичаме те! Много те обичаме!"

2. Ветрилото

Подарък, който Елена Петрова превръща в реквизит от спектакъла "Благородният испанец" от Съмърсет Моам. Той се играе с голям успех в "Сълза и смях", режисьор е Велко Кънев. Елена е в ролята на богатата вдовица Марион, заминала в Испания и там незабавно привлякла ухажването на местен кавалер. Тъкмо ситуация, в която може кокетно да се скрие зад ветрилото. Елена обича детайлите от костюмите на своите героини и от мястото на действието - те дописват историите, подхранват въображението.

3. Изгорената икона

Спомен е от снимките на тв сериала "Хайка за вълци". Пред църквата в Старостефаново новите властници на ОФ натрупват икони и книги и ги запалват. На иконата е изографисана Елена Петрова, нарисувана според сюжета от влюбения в нея Иван Шибилев (Иван Ласкин). Актрисата предполага, че автор е някой от художниците на филма. След снимките тя взема изгореното от единия край изображение и го държи като скъп спомен в голяма кутия. Запазила е предмети и от "Граница" и "Козият рог", най-известните филми, в които играе главната роля. От време на време при специално настроение ги разглежда или се зачита в сценариите, които също пази.

4. Картината

Художникът е Михаил Лалов. Преди години той предизвика сензация с платно, на което актрисата бе нарисувана гола. Зрителите гадаеха дали наистина така е позирала. Тази картина е нова, рисувана е през миналата година. Елена я харесва заради колорита и въздуха около жената, изобразена пластично и неконкретно. Благодарна е за платната, подаръци по различни поводи, но и сама купува. Чувства се добре сред картините, които й въздействат емоционално.

5. Златен орел

Всъщност орелът е бронзов. Награда е за най-добрата женска роля на фестивала "Золотой орел" в Москва през 1994 г. Николай Волев представя филма си "Козият рог", а Джина Лолобриджида сравнява Елена Петрова с Ингрид Бергман. Същата година на фестивала във Варна актрисата получава "Златна роза" заедно с екипа на лентата. Орелът стои до камината в жилището на Елена.

6. Ръкавиците на Ванча Дойчева

Голямата актриса й ги подарява от все сърце за премиерата на "Ах, този джаз", след като се сближават покрай спектаклите на театър "Мелпомена" и турнетата му в Щатите. Ръкавиците са от кожа, дълги като за бал и прием и говорят за благородния стил на техния притежател. Ванча Дойчева ги е носила на сцената в салонните представления на Народния театър. Елена пъха ръцете си в тях, когато играе Смъртта в мюзикъла "Ах, този джаз". Превърнала ги е в амулет и веднъж ужасно се паникьосва, когато не ги намира в чантата си.

7. Глос за устни

Елена го използва вместо червило и признава, че е пристрастена към него. Има три-четири флакончета, напъхани в чанти и джобове. Без цвят е, а леко тръпчивият вкус я освежава. Понеже съдържа колаген, защитава устните от ветрове и мраз.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На съд за второ бито бебе отива акушерката Емилия Ковачева, която преди дни получи 18 години затвор заради опит за убийство на 4-дневното пеленаче Никол в частната болница "Софиямед". Софийската районна прокуратура (СРП) внесе обвинителен акт в Софийски районен съд (СРС) срещу Ковачева вчера. Разследващите са събрали достатъчно доказателства

Бастун за осакатения си съпруг става грациозната Клаудия Шифър. 47-годишната германка подпира мъжа си – режисьора Матю Вон, който докуцуква на премиерата на новия си филм „Кингсмен: Златният кръг“ в Лондон. Не е ясно как е пострадал Вон, който ходи с бастун, но това не му е достатъчно и се подпира и на съпругата си.

Чаровната Щилиана Кирева обича дивите животни и с любопитство научи, че името "ягуар" идва от дума на местните индианци, означаваща „този, който може да убива с един скок“. Ягуарът е сред животните, които годишно убиват най-много хора в Южна Америка и често напада домашните животни. Причината за това е изсичането на горите,