Елена Петрова: Пазя родилните жетони на децата си

https://www.24chasa.bg/Article/9591 www.24chasa.bg

Една от най-красивите актриси на театъра и киното, харесвана заради винаги лъчезарното си лице и позитивното излъчване. В мрежата няма мнение за нея, което да не е пълно с възхищение и одобрение.

В началото на 90-те години са силните й роли в "Граница" и "Козият рог". След това играе в копродукцията с Русия "Дон Кихот се завръща" и блести в тв сериала на Станимир Трифонов "Хайка за вълци" по романа на Ивайло Петров. Сега може да бъде гледана в мюзикъла "Ах, този джаз" и в "Осъдени души" (Народния театър) и в "Благородният испанец" ("Сълза и смях"). През 2006 г. нашумя със стилната си сватба в църквата "Св. София" с гръцкия бизнесмен Аристотелис Фотилас. Семейството има близнаци - момиченцето Изабела и момченцето Александър.

1. Родилните жетони на Изабела и Александър

Когато се раждат близнаците на Елена Петрова в Майчин дом, на ръчичките им закачат жетони с номерца. Тя ги взема заедно с децата. Много, много й са скъпи. Сега са на 3,5 г. Александър може би се е метнал на нея - експанзивен, спонтанен, артистичен. Той е и по-суетен, избира в какво да се облича. Изабела е по-прикрита, загадъчна и най-напред мисли, а след това влиза в играта. И двамата се пускат с колела в жилището, блъскат се насам-натам, преобръщат се, скачат на батута, въртят се на люлките. Напоследък децата налагат нова емоция - направят ли беля, или ядосат ли майка си, се обръщат към нея: "Мамо, обичаме те! Много те обичаме!"

2. Ветрилото

Подарък, който Елена Петрова превръща в реквизит от спектакъла "Благородният испанец" от Съмърсет Моам. Той се играе с голям успех в "Сълза и смях", режисьор е Велко Кънев. Елена е в ролята на богатата вдовица Марион, заминала в Испания и там незабавно привлякла ухажването на местен кавалер. Тъкмо ситуация, в която може кокетно да се скрие зад ветрилото. Елена обича детайлите от костюмите на своите героини и от мястото на действието - те дописват историите, подхранват въображението.

3. Изгорената икона

Спомен е от снимките на тв сериала "Хайка за вълци". Пред църквата в Старостефаново новите властници на ОФ натрупват икони и книги и ги запалват. На иконата е изографисана Елена Петрова, нарисувана според сюжета от влюбения в нея Иван Шибилев (Иван Ласкин). Актрисата предполага, че автор е някой от художниците на филма. След снимките тя взема изгореното от единия край изображение и го държи като скъп спомен в голяма кутия. Запазила е предмети и от "Граница" и "Козият рог", най-известните филми, в които играе главната роля. От време на време при специално настроение ги разглежда или се зачита в сценариите, които също пази.

4. Картината

Художникът е Михаил Лалов. Преди години той предизвика сензация с платно, на което актрисата бе нарисувана гола. Зрителите гадаеха дали наистина така е позирала. Тази картина е нова, рисувана е през миналата година. Елена я харесва заради колорита и въздуха около жената, изобразена пластично и неконкретно. Благодарна е за платната, подаръци по различни поводи, но и сама купува. Чувства се добре сред картините, които й въздействат емоционално.

5. Златен орел

Всъщност орелът е бронзов. Награда е за най-добрата женска роля на фестивала "Золотой орел" в Москва през 1994 г. Николай Волев представя филма си "Козият рог", а Джина Лолобриджида сравнява Елена Петрова с Ингрид Бергман. Същата година на фестивала във Варна актрисата получава "Златна роза" заедно с екипа на лентата. Орелът стои до камината в жилището на Елена.

6. Ръкавиците на Ванча Дойчева

Голямата актриса й ги подарява от все сърце за премиерата на "Ах, този джаз", след като се сближават покрай спектаклите на театър "Мелпомена" и турнетата му в Щатите. Ръкавиците са от кожа, дълги като за бал и прием и говорят за благородния стил на техния притежател. Ванча Дойчева ги е носила на сцената в салонните представления на Народния театър. Елена пъха ръцете си в тях, когато играе Смъртта в мюзикъла "Ах, този джаз". Превърнала ги е в амулет и веднъж ужасно се паникьосва, когато не ги намира в чантата си.

7. Глос за устни

Елена го използва вместо червило и признава, че е пристрастена към него. Има три-четири флакончета, напъхани в чанти и джобове. Без цвят е, а леко тръпчивият вкус я освежава. Понеже съдържа колаген, защитава устните от ветрове и мраз.

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пазвата на миската от Перник е толкова напращяла, че едва се побира с дрехите. С просто око се вижда, че съвсем наскоро тя е напомпала и без това несъразмерно големите си гърди и сега гордо ги разхожда във Вечния град. Като примерна туристка Тоца се нащрака в доволно количество снимки пред всички забележителности на италианската столица.

Дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков Петя скоро може да ги направи горди дядо и баба. Водещата на развлекателното предаване „Cool…t” отдавна е минала 30-те и се чувства съвсем готова за подобно решение. В плюс е и фактът, че вече е открила човека, от когото би искала да има деца – писателя Илиан Любомиров.

Гери-Никол и Дара се помириха. Причината за тяхното сдобряване е най-голямата им конкурентка Христина Христова, известна повече като Тита. Певицата продуцирана от Криско започна бързо да се издига в музикалните сред . Феновете определят проектите й като абсолютни хитове и са категорични, че от трите красавици,