Крадла троши с конски копита 100 прозореца, мъсти на бизнесмен

https://www.24chasa.bg/Article/963439 www.24chasa.bg
Вчера пред сградата бе и Господин Вълев (вляво) от Ямбол. Той искал да купи 4 от автобусите на Ангелов (вдясно), но след набезите на ромите им липсвали части. СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Сграда на фирма в Ихтиман осъмна с 97 строшени стъкла във вторник. Те били изпочупени с камъни и конски копита. Завандалството е арестувана 36-годишната Галина Георгиева от ромската махала, осъждана за кражби.

Жената мразела Иван Ангелов - собственик на фирмата за автобусни превози "Ихтиман Транс 91", която стопанисва сградата на бившия ДАП ("Държавни автомобилни превози") на ул. "Шипка" 1. В момента всичките й служители са в неплатен отпуск.

"Хванах Галина на 6 юли да краде месингови тръбички от един от рейсовете", разказа вчера пред "24 часа" 60-годишният Ангелов. Мъжът твърди, че й извил ръката, но тя се шмугнала през открехната врата и избягала с чувал с желязо.

Едно от намерените копита.
Едно от намерените копита.

"Много лошо ме би. Риташе ме в корема. Върза ме за една гума", разказа обаче Галина, която намерихме пред полицейското управление в Ихтиман. Заради боя тя решила да отмъсти на бизнесмена. Той пуснал жалба, полицаите привикали Галина и тя си признала. След разпита е пусната срещу подписка.

Галина Георгиева призна, че на два пъти е влизала в имота на Иван Ангелов. Жената се зарече да не ходи повече там.
Галина Георгиева призна, че на два пъти е влизала в имота на Иван Ангелов. Жената се зарече да не ходи повече там.

Ангелов е вдигнал ръце от набези на роми. От административната сграда и бившия стол е открадната цялата техника, а от автобусите липсват метални части. Бизнесменът е изчислил, че щетите са за около 26 000 лв. Само строшените стъкла струват 6000 лв.

"Галина воюва с мен от години, аз с нея - не", казва бизнесменът. Жената обяснява, че чрез кражбите изхранва двете си дъщери. Ангелов заяви, че едно от момичетата помагало на майка си в кражбите, като се вмъквало в недостъпните за нея места. Щерките на Галина - Стефка (10 г.) и Венета (18 г.), обаче отричат. "Ама ти не влиза ли веднъж?", попита кака си издайнически по-малката сестра. "А не, страх ме е ", отговори Венета.

Галина е от самоковското с. Драгушево, но живее в Ихтиман. Иван Ангелов мисли, че крехката жена не е способна сама да строши стотина стъкла. Смята, че хора от махалата са й помагали. Издебнали пазача, който отишъл да вечеря между 21,30 и 22 ч в понеделник. Тогава започнали да мятат камъни и копита.

"Няма да влизам пак там. По кофите ще ходя, на други места - не", зарече се Галина.