Убиецът от Осло разстрелвал жертвите си с пръскащи се куршуми

https://www.24chasa.bg/Article/976365 www.24chasa.bg
Андерш Беринг Брайвик

При организацията на нападението си Андерш Беринг Брайвик, който устрои кървава баня в норвежката столица Осло и на близък остров в петък, при която загинаха 93-ма души, е заровил боеприпаси преди повече от година, събрал е няколко кредитни карти и е предприел проучване за производството на взривни устройства, като в същото време е играел на видео игри и от време на време е ходил сам на ресторант. Това стана ясно, след като местната полиция разкри подробности от разпитите на задържания масов убиец.

Според хирург в болница, в която са били приети 35 души от ранените, той очевидно е използвал пръскащи се куршуми. Тези куршуми се "раздрoбяват" на множество парчета в тялото, като причиняват повече поражения.

След три месеца, през които усърдно е правел смес от тор, аспирин и други химикали в изолирана ферма край Осло, в деня на нападението Брайвик е закарал взета под наем и натъпкана със саморъчно направения експлозив кола пред кабинета на премиера в центъра на норвежката столица, след което е активирал бомбата.

След това нападателят е отишъл до малкия остров Ютьоя, на 45 км северозападно от Осло, където хладнокръвно е екзекутирал десетки млади хора.

32-годишният мъж е бил член на дясната Партия на прогреса в продължение на години, но се е отказал от членството си, тъй като формацията била „политически коректна", съобщи агенция Ройтерс. Именно по това време Брейвик е започнал да обмисля „съпротивата" си.

За всички, които биха искали да изразят своята почит към жертвите на трагичните атентати , в посолството на Кралство Норвегия в София ще бъде отворена книга за съболезнования, съобщиха от дипломатическата мисия. Съболезнователната книга ще бъде отворена днес от 11.00 до 13.00 часа, и утре от 11.00 до 15.00 часа. Адресът на посолството е ул. "Бачо Киро" 26-30, 3 етаж.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С нова хубава жена бе заловен от "България Днес" бизнесменът Христо Сираков. Ценителят на женската красота и неговата партньорка се бяха отделили на двойна маса в столично заведение, а розе придаваше още по-романтичен вкус на срещата. Девойката не е от познатите плеймейтки и засега е непозната на широката аудитория

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи