Бебефон с камера или Wi-Fi камера. Кое е по-ефективно?

https://www.24chasa.bg/novini/article/9823165 www.24chasa.bg
Източник: Pixabay

В днешно време е важно да имаме камери за видеонаблюдение, за да можем да защитим дома си от крадци, да наблюдаваме възрастни родители, или просто, за да сме по-спокойни когато сме далеч от вкъщи.

Но кое е най-доброто решение когато имаме нужда да наблюдаваме новородено бебе или малко дете?

Какво представляват бебефоните?

Бебефонът е електрическо устройство, което прилича на радиостанция. Той е малък по размер. Състои се от две части: част за родител и част за бебето. В зависимост от конфигурацията на устройството, комплектът включва електрически адаптер или зарядно устройство, а има бебефони, които работят на батерии.

Съществува разделение на моделите бебефони според вида на предавания сигнал. Евтините модели използват аналогови сигнали. Добрите модели използват цифров сигнал. Няма принципна разлика. При аналоговите сигнали има опасност да се преплетат и да чуете звуци от други устройства използващи същата честота. Цифровите устройства кодират сигнала и, ако е необходимо, автоматично променят честотата на излъчване на сигнала, за да не се случва преплитане.

Повечето бебефони обаче не притежават камера, нито микрофон, а предават само звук. Друг недостатък на бебефоните с камера е това, че трябва да носите допълнителен монитор, който предава видеото навсякъде с вас. При мини Wi-Fi камерите това отпада, тъй като те се свързват директно с телефона ви и можете да наблюдавате детето си от там. Но нека се задълбаем по-надълбоко в темата и разберем кой вариант е най-ефективен.

Wi-Fi Камера като бебефон

Съвременните Wi-Fi камери имат всички необходими параметри, за да работят като бебефон. В крайна сметка стандартният набор от функции включва възможността за предаване на видео и аудио, сензор за движение, нощно виждане, достъп до Интернет, възможност за дистанционно промяна на ъгъла и наклона на камерата. Wi-Fi камерите, които използвате като бебефон ще могат да осигурят следните предимства:

- Възможност да наблюдавате дете или възрастни родители от абсолютно всяка точка на света, където има интернет връзка;

- Възможност за регулиране на зрителния ъгъл на камерата с помощта на смартфон;

- Възможност за вграждане на карта с памет и правене снимки, като по този начин запечатвате моменти от живота на детето си, когато не сте наоколо;

- Висококачествено видео предаване, както и яснота на изображението, което ви позволява да приближите и отдалечите изображението;

- Наличието на двупосочна гласова комуникация, така че винаги можете да общувате с детето си;

- Без допълнителен монитор - цялата информация може да бъде прехвърлена към лаптоп, таблет, смартфон, компютър или друго устройство свързано към мрежата;

- Наличие на мобилно приложение - повечето камери имат специално собствено приложение за показване на изображения и настройка на устройството;

Едно допълнително предимство, което не се споменава често, но е също толкова важно е, че след като бебето порасне вие ще може да ползвате Wi-Fi камерата за да наблюдавате дома си, вместо да я сложите в някой шкаф и да забравите за нея. След като нямате нужда да следите бебето си, вие можете да я поставите във всекидневната и да наблюдавате дома си когато сте на почивка или сте на работа и няма никой вкъщи. По този начин се удължава живот на устройството като просто се смени неговото предназначение.

Всички тези предимства гарантират, че Wi-Fi камерата като бебефон е най-доброто решение, което е не само по-евтино, но и много по-функционално от класическия си аналог. Така, че не се колебайте, а изберете Wi-Fi камера още днес на страхотна цена.