Бойко дава на БСП “чинията” на Бузлуджа

https://www.24chasa.bg/Article/987092 www.24chasa.bg

“Социалистите да си вземат “чинията" на Бузлуджа. Ако я искат, да пуснат писмо, да си я вземат и да си я поправят. Макар че е държавна собственост, аз нищо няма да предприема за тази сграда."

Така отговори вчера премиерът Бойко Борисов на въпрос дали ще предприеме мерки за възстановяване на одържавения и ограбен през последните 20 години Дом паметник на БКП на Бузлуджа. В петък социалистите не се съобразиха със заповед на областния управител на Стара Загора в сградата да не влизат хора, защото е опасна, и запалиха отново звездата върху 70-метровия пилон на “чинията".

Борисов не може да подарява нещо, което не е негово, очевидно след като властта не може да се справи с паметника, дълг на младежката организация е да започне дарителска акция за възстановяването му, коментира шефът на червените младежи Явор Гечев.

Според Борисов пък разрушената сграда показвала състоянието на партията - “в разруха, но се опитват да я осветят отвън, за да има някаква фасада, лъсната като за членове на европейските социалисти".

Междувременно 20 младежи от ГЕРБ почистиха част от боклуците, останали по поляната след събора на БСП. (24часа)