Гери носи пръстен с диамант от министър Младенов

https://www.24chasa.bg/Article/990810 www.24chasa.bg
Бъдещите съпрузи обикалят любими места из страната при всяка възможност. СНИМКИ: “24 ЧАСА” И ЛИЧЕН АРХИВ

Николай Младенов няма 40 г., за да бъде кандидат за президент на ГЕРБ, но пък след 2 седмици официално ще има първа дама.

Гергана Григорова всъщност е първа дама в сърцето на външнияни министър от 3 години. Любовта им оцеля въпреки разстоянието София-Брюксел и на 20 август двамата ще станат семейство.

Както повелява традицията, красивата Гери вече носи на ръката си годежен пръстен с диамант. Първият ни дипломат пази ревниво от медиите подробности как е предложил брак на любимата си.

Последната публична поява на Младенов и Гергана на откриването на новата спортна зала в София преди дни
СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Последната публична поява на Младенов и Гергана на откриването на новата спортна зала в София преди дни СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Техни познати обаче разкриха, че Николай летял неотдавна специално за Брюксел, за да й поиска ръката.

Кумата Валентина Корчакова.
Кумата Валентина Корчакова.

Сватбата щее в резиденция “Евксиноград”. Младоженците са избрали мястото заради красивия парк, а и защото достъпът на външни лица е ограничен. Родната за Младенов Варна е любима дестинация и на двамата.

Преди година във Варна Борисов попита пред смутения поглед на влюбената двойка и дузина репортери кога младите ще се женят. Още тогава се заговори, че премиерът ще им кумува. 
СНИМКА: “24 ЧАСА”
Преди година във Варна Борисов попита пред смутения поглед на влюбената двойка и дузина репортери кога младите ще се женят. Още тогава се заговори, че премиерът ще им кумува. СНИМКА: “24 ЧАСА”

Гостите ще са около 200. Освенроднини, министри и неколцина депутати на церемонията ще дойдат и много от приятелите на младоженците, разпръснати по целия свят. Най-щастливи от предстоящия 20 август обаче били майката на Младенов и родителите на Гергана.

В този красив парк ще е сватбата им.
В този красив парк ще е сватбата им.

И гражданският, и църковният брак ще са в градините на резиденцията. Още не е ясно дали свещеникът, който ще ги венчае, ще е местен, или ще пътува от София. Заради краткия си отпуск Младенов и половинката му организират всичко в последния момент.

Финалното заседание на правителството бе в сряда и двамата още не са тръгнали за Варна, за да обмислят детайлите на място. Техни приятели ги съветвали да наемат специализирана сватбена агенция, която да организира събитието от начало до край.

Отсега обаче е ясно, че след като встъпят официално в брак пред закона и Бог, ще изненадат гостите си със стилно градинско парти и изискана вечеря.

Гергана ще е облечена в семпла бяла рокля, а Николай - в черен смокинг. В черен костюм или фрак ще е и кумът. Бойко Борисов приел присърце ключовата си роля, защото много харесвал и двамата.

Борисов от година и половина подпитва единствения ерген сред министрите си кога ще “свърши тази работа” с тъмнокосата Гергана.

До премиера на сватбата ще застане изгряващата звезда на Музикалния театър Валентина Корчакова. Сопраното е близка на външния министър и с радост приела да му станекума. Двамата с Борисов не се познават до момента и вероятно ще се видят непосредствено преди сватбата.

Любовта на Николай и Гергана не е от пръв поглед. Тя обаче е толкова чаровна, че веднага след запознанството им през 2007 г. нещо остава да “човърка” Младенов. По това време той е в началото на мандата си като евродепутат. Колежка му казва, че към екипа им от сътрудници ще се включи млада дама. Така Николай разбира за нея, преди да я срещне.

После, както сам споделя, “я оглежда през целия мандат”.

Гергана попада в Европарламента, след като завършва езиковата гимназия във Враца и право в Страсбург. Завършва бакалавърската си степен, но решава да изкара и втора - в Холандия. В Люксембург пък защитава магистратура по европейско процесуално право. Стажува в Съда на Европейската общност и в Съда по правата на човека. През 2007 г. тя става част от екипа на евродепутата от ГЕРБ Владимир Уручев.

Две години с Николай били само приятели в голяма компания. Така стъпка по стъпка след взаимното доверие се появила и любовта.

Николай харесва всичко у нея: “Тя е суперчаровна, директна. Можем да си говорим за много неща, имаме общи интереси. Никога не ни е скучно”, разказа преди време той пред “24 часа”.

Че тя го обича безрезервно, показва фактът, че изтърпява стоически дългите им раздели. Свикнала е вече, че дори и когато са заедно, министърът не спира да работи, постоянно говори по телефона или е пред компютъра.

Заради служебните ангажименти на Младенов бъдещите съпрузи едва ли ще имат меден месец след сватбата. Вероятно всеки ще се върне към обичайните си задължения.

Сигурно е обаче, че ако са в различни държави, Николай отново ще звъни всяка вечер на любимата си жена, преди да заспи.

Бойко подарява телевизор

“Ще им купя телевизор”, издаде в аванс пред “24 часа” ВИП кумът Бойко Борисов.

Той напомни, че отдавна натискал Гергана и Николай да създадат семейство. “Приятно ми е, че ме поканиха да узаконя тяхната любов, която може да се каже, че тръгна от мен, от ГЕРБ. Гергана от толкова години е в партията - тръгна от най-ниските нива, стигна до асистент в Брюксел. Много е подготвена. Ники бе евродепутат на ГЕРБ, после военен министър, сега външен”, по бащински се радва Бойко Борисов на кариерата на бъдещите си кумци.

“Надявам се, че са ми избрали хубава кума”, добави премиерът, на когото гадателки непрекъснато предричат, че ще се ожени скоро. “24 часа” обаче научи, че дамата, която ще кумува с Борисов, вече е семейна.

Кумата наистина е красива. Валентина Корчакова е звезда в Музикалния театър в София с куп награди. Завършила е столичната френска гимназия и Държавната музикална академия.

Била е в майсторските класове по оперно пеене на Гена Димитрова и Райна Кабаиванска. Лауреат и носител е на първа награда на Третия национален конкурс за оперета и мюзикъл “Мими Балканска" , специална награда на Националния оперен конкурс “Катя Попова". Отличена е за най-добро изпълнение на произведение от Жак Офенбах на Международния оперетен конкурс Operetta Land Москва, както и за върхови постижения в областта на музикално-сценичните изкуства “Кристална лира" в категория “Млад изпълнител" през 2009 г.