Дарина Павлова долетя с фалкон за помен на Илия

https://www.24chasa.bg/Article/991776 www.24chasa.bg
Дарина Павлова преди да тръгне към Арбанаси.

Дарина Павлова пристигна тайно в събота в България, за да присъства на помен за покойния си съпруг Илия Павлов. Той е роден на 6 август 1960 г.

Павлова кацна на летище Горна Оряховица към 11,30 ч сутринта. Една от най-богатите жени в Източна Европа долетя от Италия на фалкон - същия като правителствения ни самолет. Тя пристигна сама, слезе и прекоси пистата, придружена единствено от пилота. Пред летището я очакваше сребристо БМВ с шофьор и охранител, който преди това щателно огледа храстите около летището за евентуални атентатори. На задната седалка, където се качи Дарина, имаше голям букет бели рози. Павлова се спря за минута да поговори с репортерите на "24 часа". (Какво каза тя - по-долу.)

След като се сбогува любезно с журналистите и благодари на английски на пилота, Дарина Павлова се качи в автомобила и замина за Арбанаси. Час по-късно по пътеката към параклиса на Илия Павлов край манастира "Свети Николай" се изви върволица от десетина човека с букети цветя. Бащата на Илия Павлов Павел Найденов и бащата на Дарина Калчо Колев пристъпваха заедно с Дарина, а след тях вървяха и останалите близки. Резиденция "Арбанаси палас" беше затворена за нежелани гости. Двама пазачи любезно връщаха посетителите, като им посочваха надпис "Затворено за частно събитие". Входът откъм манастира беше заварден от пазач, който не допускаше пиле да прехвръкне, без да обяснява на многобройните миряни защо не може да се изкачат по стълбичките към параклиса.

Тя слезе от фалкона, придружена от пилота.
СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА
Тя слезе от фалкона, придружена от пилота. СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

Около 20 минути след това присъствалите на церемонията излязоха от параклиса, минаха през засенчения му двор, ограден от телена ограда с табела "Частна собственост", и се прибраха през страничен вход на резиденцията. Така дискретно приключи поменът за Илия Павлов, който беше застрелян на 7 март 2003 г. в София на излизане от офиса си.

Репортер на “24 часа” посрещна и успя да разговаря с вдовицата на Илия Павлов.
Репортер на “24 часа” посрещна и успя да разговаря с вдовицата на Илия Павлов.

ЕЛИЗАБЕТ РАДКОВА

Резиденцията
Резиденцията "Арбанаси"

От 7 години не е идвала в България

Дарина Павлова върви заедно с бащата на Илия Павлов - Павел Найденов (със сивото сако), и своя баща Калчо Колев (с тъмносинята риза на райета).
Дарина Павлова върви заедно с бащата на Илия Павлов - Павел Найденов (със сивото сако), и своя баща Калчо Колев (с тъмносинята риза на райета).

Дарина Павлова се установява в Италия преди около 3 години. Живее в разкошен апартамент в самото сърце на Рим с изглед към площад “Пиаца дел пополо”.

Дарина Павлова танцува със съпруга си на 40-годишния му юбилей в София през 2000 г.
СНИМКА: АРХИВ
Дарина Павлова танцува със съпруга си на 40-годишния му юбилей в София през 2000 г. СНИМКА: АРХИВ

Тя е редовен персонаж в светските хроники на италианските медии. Поддържа тесни връзки с много известни личности от шоубизнеса, медиите и старата аристокрация.

Снове често между Рим и Милано и рядко пропуска публични партита, светски събирания и благотворителни мероприятия във втория по големина град на Италия с участието на премиера Силвио Берлускони. Двамата не крият, че са близки приятели. Медиите неведнъж са подхвърляли спекулацията, че имат и интимна връзка. На това тя винаги е отговаряла, че близостта им идва от топлите отношения между техните семейства, и яростно защитава своя приятел от нападките в медиите, на които е подложен. Според нея всичко това, както и обвиненията, и съдебните процеси срещу премера на Италия са клевети и инсинуации срещу един достоен и щедър човек.

Не е известно Дарина Павлова да се е връщала в България след погребението на съпруга си през март 2003 г. (24часа)

Дарина Павлова: По-добре сте осведомени от ЦРУ и ФБР

- Г-жо Павлова, бихте ли ни отделили 2 мин само? Ние сме от в. "24 часа".

- Как успяхте да ме намерите? Откъде разбрахте, че идвам?

- Колко време ще останете в България?

- Ще остана съвсем малко.

- За няколко дни или месец?

- Може би няколко дни - колкото да се видя с баща си и с бащата на съпруга ми. Мисля, че няма по-подходящ момент от този.

- Имате ли планове да се върнете за по-дълго в България?

- Не, нямам планове да се връщам за постоянно.

По-късно - към 18,10 часа, "24 часа" се свърза с Павел Найденов, бащата на Илия Павлов. Той каза, че в момента пие кафе с Дарина и с баща й. Всичко минало добре, не бил изненадан от нейното посещение - явно е дошло времето тя да си дойде.

След това той прехвърли телефона на снаха си.. "Как рабрахте, че съм тук? - попита пак тя и се пошегува: - Вие, журналистите, сте по-добре осведомени от ЦРУ и ФБР, взети заедно!" В този момент по скайпа се обади най-голямата внучка на Павел Найденов Венцислава, дъщеря на Илия Павлов от първия му брак, която живее в Дубай. Дарина Павлова каза, че ще направят по скайп връзка и с Паола и Илия-Калоян (децата от брака й с Илия Павлов), за да се чуят внуците, пръснати по цял свят, с двамата си дядовци.