1500 лв. глоба за двамата, прегазили Паула и Ники?

https://www.24chasa.bg/Article/993816 www.24chasa.bg
ПАУЛА ТОДОРОВА

1500 лева и условна присъда най-вероятно чакат прокурорския син Бисер Андреев, както и другия шофьор, които с колите си пометоха двама невинни пешеходци, разказаха експерти запознати с разследването на случая.

С над 150 км/ч ауди и БМВ се блъснаха и отнесоха влюбената двойка Паула и Николай, които се прибираха към дома си от рожден ден в петък към 1 часа.

Такова наказание ще има едва когато се докаже, че и двамата имат вина за тежкото произшествие. Като знаем големия обществен отзвук, почти е сигурно, че ще има съвина", коментира началникът на сектор "Тежки произшествия" Иван Златанов.

БИСЕР АНДРЕЕВ
БИСЕР АНДРЕЕВ

Практиката показва обаче, че досега в България има само една присъда за умишлена катастрофа и тя е през 80-те години, разказаха експерти. За по-тежко наказание е необходимо да се докаже умисъл или да има алкохол в кръвта на шофьорите.

При кървавата катастрофа на бул. "България" двамата водачи 21-годишният Бисер и 23-годишният Людмил, не са били пили. Освен това не са избягали от мястото на инцидента, като са се включили да помагат с каквото могат, коментираха още експертите.

Трябвало е и двамата да намалят скоростта и да преценят мокрия път, коментираха специалистите. Бисер е имал едва 2,5 години стаж като шофьор, а Людмил,. 3 г. Въпреки малкия опит те вече са били натрупали доста нарушения на пътя, които са за дребни неща - по 3-4 акта за неправило паркиране, каране без колан и лека катастрофа заради шофиране на заден ход. Комплексната автотехническа експертиза ще стане готова до месец. Тя ще даде по-конкретен отговор на въпросите за това каква е вината на водачите. Паула и Ники бяха погребани от близки и приятели в неделя.