Саня Армутлиева е музикален продуцент, но е учила за актриса

https://www.24chasa.bg/novini/article/9979749 www.24chasa.bg
Цветан Игнатовски/Вирджиния Рекърдс

Музикалният продуцент Станислава Армутлиева е предложението за министър на културата от партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов. Тя има голям опит и наблюдения в културния живот в страната.

Армутлиева е родена в София на 30 май 1971 г., зодия Близнаци. Висшето си образование завършва във ВИТИЗ в класа на проф. Енчо Халачев и Снежина Таковска със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“.

Още преди да получи дипломата си, става съосновател на компанията „Вирджиния Рекърдс“ заедно с Майкъл Кунстман. Целта е тя да бъде партньор в България на по-голямата тогава компания „Полиграм“, която през 1999 г. е закупена от концерна Seagram - собственик на Universal Music. От 1 февруари 2010 г. „Вирджиния Рекърдс“ е лицензент на „Сони Мюзик Ентъртейнмънт“ за България.

Армутлиева е продуцент на едни от най-популярните български изпълнители, сред които са Дара, Михаела Маринова, Ева Пармакова, Павел и Венци Венц‘ както и дъщеря й Алма, чийто песни добиват световна популярност, влизайки в ротацията на MTV.

Погледът й над музикалния живот в страната е още по-обширен, тъй като Армутлиева е председател на управителния съвет на Българската асоциация на музикалните продуценти.

Тя има и няколко участия във филми. Последната й роля бе в лентата „Лошо момиче“ на Мариан Вълев. Роля има и в „Софийска история“ и „Хълмът на боровинките“.