Третата световна война може да се размине

А може би живеем в затишие пред буря Вече тече трета световна война! – плашат някои родни и международни мислители. Всъщност военните конфликти днес са много по-дребни и ограничени, отколкото когато и да било в миналото, а за световна война изобщо не може да иде реч. Поне засега. Какво изобщо е световна война?

БСП върна правото на първа брачна нощ

Ами ако сега ГЕРБ произведе Бойко маршал? Или дори генералисимус? РЕШЕНИЕТО на елита на БСП да предложи ген. Радев за президентски кандидат напомня една мила средновековна традиция – правото на първата брачна нощ. Да, на простолюдието бе разрешено да се ухажва и може би малко петинг. Имаше номинации “отдолу нагоре”,

Коментари на седмицата. №1: Машината за шашми вече тръгна

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи през седмицата, защото явно това са темите, които ви вълнуват. Първите измишльотини срещу референдума на Слави Трифонов Когото и да изберете за президент наесен, все тая. Ако той можеше и искаше нещо да промени за добро, веднага щяха да го застрелят.

Ердоган не е Саддам, а Дьо Гол на анаболи

Турският лидер е на път да промени геостратегическото статукво на света Cлед като веднага след неуспелия преврат Ердоган посети Путин в Кремъл, много коментатори подхвърлиха, че той май е тръгнал по пътя на Саддам Хюсеин – иракския диктатор, който уж беше приятел на САЩ и дори близък с ЦРУ, но постепенно стана излишен.

Машината за шашми вече тръгна

Първите измишльотини срещу референдума на Слави Трифонов Когото и да изберете за президент наесен, все тая. Ако той можеше и искаше нещо да промени за добро, веднага щяха да го застрелят. Но на 6 ноември имаме историческата възможност да сменим днешната фалшива демокрация с истинска. За първи път на референдума народът може да поиска

Надпартиен президент? То е като коледното намаление

Истината е, че такова животно няма, не е имало и няма да има Номинацията на генерал Румен Радев за президент от БСП е продукт на модната напоследък идея, че президентът трябва да е “надпартиен”, “независим”, “необвързан” и т. н. Тя показва, че българските партии бягат от себе си. Теорията за “надпартийния президент” се изповядва и от образовани

Конят ви е болен от диабет

Или защо тъгуваме по бирата при Тодор Живков? Някои неща при соца наистина бяха по-добри. Например циганите. Това важи и за кашкавала, киселото мляко, здравеопазването. Но как да разбираме тази носталгия по онази бира? Един от брадатите вицове на онази епоха беше как в софийската пивоварна създават нова бира и гордо я изпращат в Чехословакия за

Ще докара ли Тръмп тузарски яхти в Черно море

Как Путин се превърна в арбитър на изборите в САЩ. Бих гласувал за него. Той поне обещава да се разбере с Путин и да установи мир и разбирателство. Доживяхме епохални времена – руският президент Владимир Путин да налага своя приятел Тръмп за американски президент. Какво ли още ще се случи до края на годината? Огромен астероид? Тръмп президент?

Трите кита на световния амок

Кратко евангелие на лузъра Как да не изпиташ умиление пред неистовите усилия на германските власти да бранят до смърт мултикултурната толерантност? Полицията в Мюнхен обяви, че масовият убиец се казва Давид. После британските медии разкриха, че името му е Али. Но явно немската желязна фрау се е обадила на британската втора желязна лейди,

А дали превратът не е театро?

Тогава Ердоган е Шекспир Както е известно, Ердоган обвини за вдъхновител на преврата мюсюлманския идеолог Фетхуллах Гюлен. Той пък отговори от своята резиденция в Пенсилвания, че турският президент вероятно сам си го е организирал. Възможно ли е Ердоган сам да си е врътнал преврат? Тази версия също заслужава внимание.

Матриархатът идва от Албиона

Британските политици се скриха зад фустите Британците пак се уредиха с Желязна лейди – новият премиер Тереза Мей. Друга жена от кабинета на Камерън се опита да й бъде конкурент за поста, но не успя. Британските политици се скриха зад фустите Британците пак се уредиха с Желязна лейди – новият премиер Тереза Мей.

“Теорията на лудия човек” се завърна в САЩ

Сякаш се повтаря интересната 1968 година Епохата на “лудия човек” се завърна. Става дума за една доктрина на Ричард Никсън и неговия много по-колоритен имитатор – Доналд Тръмп. Но за това по-долу. В САЩ винаги е имало сблъсъци на расова основа, но миналата седмица заприличаха на бойни действия. Нищо чудно точно те да решат президенстките избори

Коментари на седмицата. №1:Защо Ердоган подаде ръка на Путин

Публикваме отново най-четените коментари и анализи през седмицата, защото явно това са темите, които ви вълнуват. Ето най-четения - почти 41 хиляди. И дали скоро няма да се помири с Асад? След като изгони своя пръв съратник, високия интелектуалец Давутоглу, Ердоган сякаш стана по-добродушен. Тези дни той протегна ръка за сдобряване на Путин.

Вярно ли е, че Фараж е Джак Изкормвача?

Евроелитът си псува тъпо, безпросветно Един народ каза своята дума – глас Божи! Но паникьосаната политическа върхушка на Европа скочи да хули, както фарисеите са хулели Христа. Евроелитът си псува тъпо, безпросветно Един народ каза своята дума – глас Божи! Но паникьосаната политическа върхушка на Европа скочи да хули,

Защо Ердоган подаде ръка на Путин

И дали скоро няма да се помири с Асад? След като изгони своя пръв съратник, високия интелектуалец Давутоглу, Ердоган сякаш стана по-добродушен. Тези дни той протегна ръка за сдобряване на Путин. И сякаш съвсем друг човек преди 7 месеца даде заповедта да се свали руският бомбардировач над Сирия. А нищо чудно да е бил друг човек.

Бихте ли изяли любимия си кон?

Разводът на Стара Англия с Брюксел има дълбоки културни корени. Брекзитът може да се обясни и като бунт на здравия разум срещу брюкселската лудост. Ние тук сме свикнали с всякакви комсомолски мероприятия и затова изобщо не се трогваме, че евробюрократите са решили краставиците да нямат повече от 1 см отклонение на всеки 10 см дължина.

България ще бъде най-ударена от Брекзита

Младежта ще се прости със своя единствен идеал – Терминал 2 След английския референдум великите държави се паникьосаха и започнаха да гледат разнопосочно. Например Франция и Германия съобщиха, че имат нов план за ЕС, който ще даде суверенитет на нациите. После изтече новина за точно обратното – Франция и Германия щели да правят свърхдържава с

Коментари на седмицата. №3: Изтрещяха ли англичаните

Или са много по-нормални от нас, евробългарите? Cедмица преди британците да гласуват за или против Европейския съюз, се случи случка – някакъв откаченяк наръга и застреля симпатичната депутатка от лейбъристите Джо Кокс, която бе виден противник на т. нар. брекзит. Медиите гръмнаха, че убиецът викал “Британия първо!

Изтрещяха ли англичаните

Или са много по-нормални от нас, евробългарите? Cедмица преди британците да гласуват за или против Европейския съюз, се случи случка – някакъв откаченяк наръга и застреля симпатичната депутатка от лейбъристите Джо Кокс, която бе виден противник на т. нар. брекзит. Медиите гръмнаха, че убиецът викал “Британия първо!

Манастирско шушукане

Защо се крият до дупка президентските кандидатури? Както е тръгнало, след някоя друга година ще научаваме кои са кандидатите за президенти на България чак като влезем в секцията да гласуваме. Дотогава имената им ще се пазят в запечатан плик като въпросите за матурата. Пожълтя вече споменът за бурната 1996 г.

Омар избил гейовете от състрадание?

Малко лудост, малко конспирация и много ислям са виновни за трагедията във Флорида “Mасовият убиец на гейове в Орландо вече си кара кефа в мюсюлманския рай, заобиколен от 72 прекрасни девици и надарен с перманентна ерекция. Така поне вярват милионите ислямски фундаменталисти, за които хомосексуализмът е най-тежкият грях и задължително се наказва

Две причини за възраждане на кинжалите

Забранете Че Гевара, за да го видите на всички бюстове Забелязвате ли, че от 2-3 месеца борбата с комунизма у нас стана по-интензивна от борбата с тероризма? Вече не мога да включа екрана, без някой да громи престъпленията от времето на Тато. Чакайте бе, това приключи преди 26 години! Тато отдавна го няма, но духът му явно още плаши децата.

Как социалистите се разведоха с работниците

Някои изводи от малката уплаха в Австрия Hие, журналята, тръпнем в очакване кого най-сетне ще издигнат ГЕРБ и БСП за президент. Като че ли извън този дует друга музика няма. Но какво ще кажете, ако на финала наесен останат например националистът Валери Симеонов срещу независимия природозащитник Тома Белев?

Възраждането на Тодор Живков

Новото ръководство на БСП започна новата страница в живота си с поклонение в родната къща на Тодор Живков и с цветя пред неговия паметник. Това в известна смисъл напомня мита за Одисей – след дълги скитания, изпитания и приключения героят се завръща у дома, където Пена още тъче платното. Денем тъче, нощем разплита.

Чичо Сам ще призове и българи?

Мозъчните танкове предлагат американски чуждестранен легион Искате ли да станете американец? Ако сте млад, безработен и пращите от хормони, Чичо Сам скоро ще ви предложи чудесна възможност – да се запишете в американския чуждестранен легион. За 10 години вярна служба ще натрупате неповторими впечатления от целия свят и солидни спестявания,

Да спасим Евровизията от източните племена

Планът на пазарния фундаменталист. Гледам в сайта на Евровизията, че там много се гордеят с песента на Доменико Модуньо “Воларе” (Nel blu dipinto di blu). Гордеят се, но премълчават как са я класирали. През 1958 г. я поставиха едва на трето място за срам на Европа. След това “Воларе” дълго оглавяваше комерсиалните класации.

Президентът е хем прав, хем седнал

Комбинацията за прецакването на Слави Когато президентът е прав, той е прав (дори и да е седнал). Плевнелиев бе и прав, и седнал, когато поиска от депутатите да сезират Конституционния съд за референдума на Слави. Наистина, 5 от 6-те въпроса в този референдум са или излишни, или недомислени, или направо противоконституционни.

Време е Бойко да подари на Путин кучка

След маньовъра на АБВ ГЕРБ се изправя пред неочаквана опасност. Най-старият тектоничен разлом в българската политика пак се активира и застрашава да прекрати господството на ГЕРБ. Става дума за вечния скандал между русофили и русофоби. След като АБВ напусна правителството заради неговата антируска политика и явно тръгна да се сближава с БСП,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Не е издържал рутинна процедура, лекарите се бориха докрай Душата на легендарния журналист Димитър Цонев е на по-добро място. В това е убедена дъщерята на водещия Деси. "Вярвам, че това е едно спасение за баща ми. Бог го спаси от нещо по-лошо, което щеше да го настигне, ако беше останал жив. Вярвам,

Сърцето на Димитър Цонев спря на рождения ден на сина му Митко Поклонението е на 27 август в 15 ч в църквата “Св. Седмочисленици” Известният журналист Димитър Цонев почина във Военномедицинска академия 6 дни преди да навърши 57 години. Той бе настанен там след получен тежък инсулт. Десет дни лекарите се бориха за живота му.

Американски Ф-15 да помагат на ВВС без пари в охраната на небето, обсъжда днес кабинетът В средата на юли българското правителство актуализира директивите за работа във военно време. Този документ е технически и предвижда задълженията на институциите и фирмите при осигуряване на националната сигурност при водене на война,