А дали превратът не е театро?

Тогава Ердоган е Шекспир Както е известно, Ердоган обвини за вдъхновител на преврата мюсюлманския идеолог Фетхуллах Гюлен. Той пък отговори от своята резиденция в Пенсилвания, че турският президент вероятно сам си го е организирал. Възможно ли е Ердоган сам да си е врътнал преврат? Тази версия също заслужава внимание.

Матриархатът идва от Албиона

Британските политици се скриха зад фустите Британците пак се уредиха с Желязна лейди – новият премиер Тереза Мей. Друга жена от кабинета на Камерън се опита да й бъде конкурент за поста, но не успя. Британските политици се скриха зад фустите Британците пак се уредиха с Желязна лейди – новият премиер Тереза Мей.

“Теорията на лудия човек” се завърна в САЩ

Сякаш се повтаря интересната 1968 година Епохата на “лудия човек” се завърна. Става дума за една доктрина на Ричард Никсън и неговия много по-колоритен имитатор – Доналд Тръмп. Но за това по-долу. В САЩ винаги е имало сблъсъци на расова основа, но миналата седмица заприличаха на бойни действия. Нищо чудно точно те да решат президенстките избори

Коментари на седмицата. №1:Защо Ердоган подаде ръка на Путин

Публикваме отново най-четените коментари и анализи през седмицата, защото явно това са темите, които ви вълнуват. Ето най-четения - почти 41 хиляди. И дали скоро няма да се помири с Асад? След като изгони своя пръв съратник, високия интелектуалец Давутоглу, Ердоган сякаш стана по-добродушен. Тези дни той протегна ръка за сдобряване на Путин.

Вярно ли е, че Фараж е Джак Изкормвача?

Евроелитът си псува тъпо, безпросветно Един народ каза своята дума – глас Божи! Но паникьосаната политическа върхушка на Европа скочи да хули, както фарисеите са хулели Христа. Евроелитът си псува тъпо, безпросветно Един народ каза своята дума – глас Божи! Но паникьосаната политическа върхушка на Европа скочи да хули,

Защо Ердоган подаде ръка на Путин

И дали скоро няма да се помири с Асад? След като изгони своя пръв съратник, високия интелектуалец Давутоглу, Ердоган сякаш стана по-добродушен. Тези дни той протегна ръка за сдобряване на Путин. И сякаш съвсем друг човек преди 7 месеца даде заповедта да се свали руският бомбардировач над Сирия. А нищо чудно да е бил друг човек.

Бихте ли изяли любимия си кон?

Разводът на Стара Англия с Брюксел има дълбоки културни корени. Брекзитът може да се обясни и като бунт на здравия разум срещу брюкселската лудост. Ние тук сме свикнали с всякакви комсомолски мероприятия и затова изобщо не се трогваме, че евробюрократите са решили краставиците да нямат повече от 1 см отклонение на всеки 10 см дължина.

България ще бъде най-ударена от Брекзита

Младежта ще се прости със своя единствен идеал – Терминал 2 След английския референдум великите държави се паникьосаха и започнаха да гледат разнопосочно. Например Франция и Германия съобщиха, че имат нов план за ЕС, който ще даде суверенитет на нациите. После изтече новина за точно обратното – Франция и Германия щели да правят свърхдържава с

Коментари на седмицата. №3: Изтрещяха ли англичаните

Или са много по-нормални от нас, евробългарите? Cедмица преди британците да гласуват за или против Европейския съюз, се случи случка – някакъв откаченяк наръга и застреля симпатичната депутатка от лейбъристите Джо Кокс, която бе виден противник на т. нар. брекзит. Медиите гръмнаха, че убиецът викал “Британия първо!

Изтрещяха ли англичаните

Или са много по-нормални от нас, евробългарите? Cедмица преди британците да гласуват за или против Европейския съюз, се случи случка – някакъв откаченяк наръга и застреля симпатичната депутатка от лейбъристите Джо Кокс, която бе виден противник на т. нар. брекзит. Медиите гръмнаха, че убиецът викал “Британия първо!

Манастирско шушукане

Защо се крият до дупка президентските кандидатури? Както е тръгнало, след някоя друга година ще научаваме кои са кандидатите за президенти на България чак като влезем в секцията да гласуваме. Дотогава имената им ще се пазят в запечатан плик като въпросите за матурата. Пожълтя вече споменът за бурната 1996 г.

Омар избил гейовете от състрадание?

Малко лудост, малко конспирация и много ислям са виновни за трагедията във Флорида “Mасовият убиец на гейове в Орландо вече си кара кефа в мюсюлманския рай, заобиколен от 72 прекрасни девици и надарен с перманентна ерекция. Така поне вярват милионите ислямски фундаменталисти, за които хомосексуализмът е най-тежкият грях и задължително се наказва

Две причини за възраждане на кинжалите

Забранете Че Гевара, за да го видите на всички бюстове Забелязвате ли, че от 2-3 месеца борбата с комунизма у нас стана по-интензивна от борбата с тероризма? Вече не мога да включа екрана, без някой да громи престъпленията от времето на Тато. Чакайте бе, това приключи преди 26 години! Тато отдавна го няма, но духът му явно още плаши децата.

Как социалистите се разведоха с работниците

Някои изводи от малката уплаха в Австрия Hие, журналята, тръпнем в очакване кого най-сетне ще издигнат ГЕРБ и БСП за президент. Като че ли извън този дует друга музика няма. Но какво ще кажете, ако на финала наесен останат например националистът Валери Симеонов срещу независимия природозащитник Тома Белев?

Възраждането на Тодор Живков

Новото ръководство на БСП започна новата страница в живота си с поклонение в родната къща на Тодор Живков и с цветя пред неговия паметник. Това в известна смисъл напомня мита за Одисей – след дълги скитания, изпитания и приключения героят се завръща у дома, където Пена още тъче платното. Денем тъче, нощем разплита.

Чичо Сам ще призове и българи?

Мозъчните танкове предлагат американски чуждестранен легион Искате ли да станете американец? Ако сте млад, безработен и пращите от хормони, Чичо Сам скоро ще ви предложи чудесна възможност – да се запишете в американския чуждестранен легион. За 10 години вярна служба ще натрупате неповторими впечатления от целия свят и солидни спестявания,

Да спасим Евровизията от източните племена

Планът на пазарния фундаменталист. Гледам в сайта на Евровизията, че там много се гордеят с песента на Доменико Модуньо “Воларе” (Nel blu dipinto di blu). Гордеят се, но премълчават как са я класирали. През 1958 г. я поставиха едва на трето място за срам на Европа. След това “Воларе” дълго оглавяваше комерсиалните класации.

Президентът е хем прав, хем седнал

Комбинацията за прецакването на Слави Когато президентът е прав, той е прав (дори и да е седнал). Плевнелиев бе и прав, и седнал, когато поиска от депутатите да сезират Конституционния съд за референдума на Слави. Наистина, 5 от 6-те въпроса в този референдум са или излишни, или недомислени, или направо противоконституционни.

Време е Бойко да подари на Путин кучка

След маньовъра на АБВ ГЕРБ се изправя пред неочаквана опасност. Най-старият тектоничен разлом в българската политика пак се активира и застрашава да прекрати господството на ГЕРБ. Става дума за вечния скандал между русофили и русофоби. След като АБВ напусна правителството заради неговата антируска политика и явно тръгна да се сближава с БСП,

БСП има нужда от жестока господарка

Защо угасна левият устрем на партията и какво предстои Като замени романтичния Михаил Миков с прагматичната Корнелия Нинова, БСП се върна в здравото дясно русло, където тя четвърт век си битуваше топло и уютно. По-добре на завет, отколкото с гол задник на ветровете. Защо десният коловоз е по-удобен за БСП?

Коментари на седмицата. №2: Слави Трифонов отвори вратата към истината и спасението

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи през седмицата. Този е най-четен - от над 55 хиляди души. Лъжа №1 – при мажоритарен вот щели да останат само 2 партии Тази есен ще гласувам за първи път от 1991 г. Не защото вече е задължително, а защото за първи път има смисъл. Ще гласувам, защото референдумът на Слави Трифонов ще се състои

Марксистки разбор на американската надпревара

Марксистки разбор на американската надпревара Един американски комик каза, че най-сетне е станало ясно кои двама ще се състезават за президент на САЩ. Единият е блондинка, а другият се казва Хилари… Аз обаче съм чужд на несериозния тон. Затова ще се опитам да направя сериозен класов анализ на двубоя между изрусения Доналд Тръмп и Хилари Клинтън в

Слави Трифонов отвори вратата към истината и спасението

Лъжа №1 – при мажоритарен вот щели да останат само 2 партии Тази есен ще гласувам за първи път от 1991 г. Не защото вече е задължително, а защото за първи път има смисъл. Ще гласувам, защото референдумът на Слави Трифонов ще се състои заедно с президентските избори и има шанс да прескочи бариерата за избирателна активност.

Коментари на седмицата. №1: Говорете за вредата от магданоза!

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи през седмицата, защото явно тези теми ви вълнуват. Този е най-четеният - над 47 000 посещения: За голямото табу в избирателните промени Помните ли този виц? - Адски ме цепи главата от снощи! -А с какво замези? - Кюфтета с магданоз. - Е, от магданоза ще да е!

Говорете за вредата от магданоза!

За голямото табу в избирателните промени Помните ли този виц? - Адски ме цепи главата от снощи! -А с какво замези? - Кюфтета с магданоз. - Е, от магданоза ще да е! Стар виц, но точно в този дух много коментатори и анализатори се заеха да тълкуват смехотворните промени в Изборния кодекс. Сред букета от гафове ги тревожи не друго,

Коментари на седмицата. №1: Циците на Милка и депутатските мераци

Публикуваме отново на-четените коментари и анализи през седмицата, защото явно това са темите, които ви вълнуват. Този е най-посущаван - над 44 хиляди души. Нови похотливи пипания на изборния закон В началото на шести клас ритахме топка в двора на училището, когато си приближи един от “големите” и спря играта. Има ли при вас една оставачка, Милка?

Коментари на седмицата. №1: Постчовешката репортерка

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи през седмицата, заото явно това са темите, които ви вълнуват. Този е номер 3 с над 20 000 читатели. За звездното бъдеще на журналята В следващите 25 години репортерките ще претърпят революционни промени. Това важи и за репортерите, но те са безинтересни за читателя, така че да ги оставим в скоби.

Циците на Милка и депутатските мераци

Нови похотливи пипания на изборния закон В началото на шести клас ритахме топка в двора на училището, когато си приближи един от “големите” и спря играта. Има ли при вас една оставачка, Милка? - попита той. Имаме – казахме ние. Е, да знаете, че тя дава да я пипате по циците колкото щете - каза той и си тръгна.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Фирма на бизнесмена Стефан Киров е наемател на склада с контрабандните цигари, който ГДБОП и Агенция “Митници” разкриха при мащабна акция тази седмица, научи “24 часа” от източник, запознат с разследването. В миналото Киров е арестуван за ДДС измами. Собственик на склада е фирмата “Ай Ти Ди Инвест” ЕООД на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков.

Полицията е евакуирала търговски център в шведския град Малмьо, след като мъж е открил огън там този следобед. Местните медии съобщават, че ранен мъж е бил откаран с линейка в болница, пише The Local, цитиран от Фокус. „Тук е хаос, но се знае, че един мъж е бил ранен, вероятно в крака. Той е бил закаран в болница“,

Моля българските политици и анализатори да престанат да ме замесват във вътрешни схеми, настойчиво поиска кандидатът ни за шеф на ООН Ирина Бокова била възможният играч за президент, е един от слуховете, който от дни занимава отделни партии и анализатори. В нейно лице се опитват да намерят „стабилният обединител на нацията” - основното изискване,