Пържените яйца - на челото

Тайният вирус, от който елитът става все по-тъп Гледам, че началството пак решило да смени “пържените яйца”, т.е. туристическото лого на България. Грешка! Вместо да се изхвърля, това лого трябва да се закачи на ревера на всички български депутати и министри. А в някои случаи –да се лепне южно от кръста.

“Механичен турчин” надви Тръмп в САЩ

Как компютрите могат да ни промиват мозъците В понеделник в “24 часа” излезе моя статия със заглавие “Щатите пред революционен преход?” Темата е, че ако един от двамата аутсайдери – Тръмп или Сандърс, стане президент, глобализацията може да приключи. Има и още десетина “ако”. * Във вторник някои фейсбук тролове ме обвиниха,

Щатите пред революционен преход?

Новите президентски избори може да погребат глобализацията Днес в щата Айова, САЩ, започват предварителните избори за кандидатите в президентската надпревара. Струва си да се следи това шоу, тъй като този път то може до обърне американската политика с хастара навън. А знаем, че всяка нова мода в метрополията в крайна сметка идва у нас,

Клевета е, че съм псувал Пророка!

Защо някои религии са влюбени във войната След като миналата седмица писах, че ислямът насърчава насилието над жените, някои правоверни ми се обидиха. В световните мюсюлмански интернет сайтове дори тръгнала новина: “Български журналист псува Пророка!!!” Това е клевета! Нито съм псувал Пророка, нито съм го обиждал. Дори не съм нарисувал карикатура.

Коментари на седмицата. №1: Защо ислямистите изнасилват немкини

Защото така ги възпитава Коранът Хулиганите в Кьолн са виновни пред исляма - пили са алкохол! Иначе изнасилването на германските жени не е грях, даже се насърчава от Корана. Време е да се кажат открито фактите за тази религия. Да, насилието срещу жените е кодирано дълбоко в нея. Да забраняваш или да потискаш обективното знание за този жесток

Коментари на седмицата. №2: Бъдещата карта на Близкия изток?

Публикуваме отново най-четените коментари през седмицата, защото явно това са темите, които ви вълнуват. Този е втори, чели са го почти 50 000 души. Или защо Саудитска Арабия е паникьосана Саудитската династия екзекутира шиитския духовник Нимр ал Нимр и с това драсна клечката на собствената си черга.

Как да няма насилие в Корана, уважаеми мюфтия!

Тези лъжи вече рушат Европа Доста съм развеселен от интервюто на главния мюфтия Мустафа Хаджи, озаглавено “В Корана няма насилие, трябва да се преведе на съвременен език.” (http://www.24chasa.bg/Article. asp?ArticleId=522892) Добре известно е, че в Корана има 206 възхвали на войната и насилието, 25 абзаца,

Защо ислямистите изнасилват немкини

Защото така ги възпитава Коранът Хулиганите в Кьолн са виновни пред исляма - пили са алкохол! Иначе изнасилването на германските жени не е грях, даже се насърчава от Корана. Време е да се кажат открито фактите за тази религия. Да, насилието срещу жените е кодирано дълбоко в нея. Да забраняваш или да потискаш обективното знание за този жесток

Бъдещата карта на Близкия изток?

Или защо Саудитска Арабия е паникьосана Саудитската династия екзекутира шиитския духовник Нимр ал Нимр и с това драсна клечката на собствената си черга. С това чашата преля и радикалното прекрояване на Близкия изток май стана неизбежно. Дали 2016 г. няма да влезе в учебниците по история с нова карта на района? Условията са перфектни.

Дългия - президент?

Референдумът му е тюрлю-гювеч, но 2016 г. предлага и други шансове Една от интересните интриги на 2016 г. е дали и как Слави Трифонов ще зареже шоу бизнеса и ще се впусне в политиката. Няма лошо, от това политиката може само да спечели. Аз винаги съм симпатизирал на неговите политически етюди, още от времената на “Ку-Ку” и “Хъшове”.

Коментари на седмицата. №1: Путин в капана, Eрдоган в тигана

Публикуваме отново най-четените коментари на седмицата, защото явно това са темите, които ви вълнуват. Този е с най-много читатели - над 56 300. Дали Турция няма да затвори Босфора? За какво дойде турският премиер Давутоглу в България? Най-безобидният вариант – заради книгата му “Стратегическа дълбочина”, която току-що бе издадена на български.

Путин в капана, Eрдоган в тигана

Дали Турция няма да затвори Босфора? За какво дойде турският премиер Давутоглу в България? Най-безобидният вариант – заради книгата му “Стратегическа дълбочина”, която току-що бе издадена на български. А най-опасният – за да предупреди Бойко Борисов, че Турция ще затвори Босфора за руските военни кораби.

Коментари на седмицата. №2: Дяволът е в патладжана

Тази седмица преживях шок и ужас. Лятото бях заложил силно на патладжаните в моето скромно помощно стопанство. Събрах около пет щайги от големите. Направих си 20 буркана с кьопоолу, 20 буркана консерви на резени и освен това през ден взех да готвя редовно я патладжанов гювеч, я патладжанова мусака, я патладжани на фурна с миди и леко бланширани

Коментари на седмицата. № 3: Коварното ухажване на Камерън

Публикуваме отново най-четените коментари през седмицата. Този е видян от над 48 000 души. Той заслужава едно “не” и едно “да” Дейвид Камерън дойде в София, за да ни убеди да одобрим прецакването на нашите сънародници, които работят във Великобритания. Това е с две думи сърцевината на неговото посещение.

Какво чукчата не чете за Льо Пен

В днешната глобална медийна среда господстват "чукчите" - тези, които не четат, защото са писатели. Спомняте си вица, да не ви го повтарям. Отказът да се чете води до сляпа вяра в чисти лъжи. И ако някой каже простата и очевидна истина - чукчите го наричат екстремист. Да вземем лъжливото твърдение, че ислямът е религия на мира,

Дяволът е в патладжана

Тази седмица преживях шок и ужас. Лятото бях заложил силно на патладжаните в моето скромно помощно стопанство. Събрах около пет щайги от големите. Направих си 20 буркана с кьопоолу, 20 буркана консерви на резени и освен това през ден взех да готвя редовно я патладжанов гювеч, я патладжанова мусака, я патладжани на фурна с миди и леко бланширани

Коварното ухажване на Камерън

Той заслужава едно “не” и едно “да” Дейвид Камерън дойде в София, за да ни убеди да одобрим прецакването на нашите сънародници, които работят във Великобритания. Това е с две думи сърцевината на неговото посещение. Всичко останало е куртоазия - разходки по границата, посещения на механи и похвали.

Коментари на седмицата. №1: 6 измишльотини за Сирия и руския самолет

Слезте на земята, не всичко е тайна и конспирация СЛЕД като Турция гръмна руския бомбардировач, у нас се изсипа дъжд от анализи. Няма лошо, но много от тях са повлияни от пропагандните тези на чужди държави и затова са далеч от истината. Ще се опитам да се спра на 6 от тези измишльотини, тъй като няма място за 60.

6 измишльотини за Сирия и руския самолет

Слезте на земята, не всичко е тайна и конспирация СЛЕД като Турция гръмна руския бомбардировач, у нас се изсипа дъжд от анализи. Няма лошо, но много от тях са повлияни от пропагандните тези на чужди държави и затова са далеч от истината. Ще се опитам да се спра на 6 от тези измишльотини, тъй като няма място за 60.

Ротшилд е невинен! Друг уби Кенеди

За най-модната конспиративна теория у нас Pотшилд ли уби президента Джон Кенеди? Тази теза е много на мода в момента в лява България. Не става дума за някой наследник на фамилията Ротшилд, разбира се, а за мистериозната банкерска ложа, която стои зад Федералния резерв на САЩ, наричан галено “Фед”.