Тинко Банабаков е спортист на годината на Велико Търново

Здравко Баблаков стана №1 сред юношите Боксьорът от клуб „Ивайло“ Тинко Банабаков е спортист на 2016 година на Велико Търново. Младият състезател, който е национален шампион и досегашен трикратен победител в надпреварата, спечели категорично отличието в категорията за мъже и жени. Общо 15 спортисти бяха номинирани за наградата.

Показаха "Магията Пловдив" в район "Северен"

Предколеден конкурс за рисунка „Магията Пловдив” се проведе в район „Северен". Той е част от фестивала на малките таланти, насочен към стимулиране на деца и ученици за изява в областта на словото, танца, музиката и рисуването. 123-ма участници от 8 учебни заведения в района се включиха в конкурса. В творбите си те представят хилядолетния град с

Ученици от Горна Оряховица изпратиха японски жерави с коледни послания

Като част от мрежата на асоциираните към ЮНЕСКО училища, СУ ”Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица взе активно участие в японски проект „Paper Crane Project”, организиран от международната неправителствена организация ICAN със седалище в Женева, съобщиха от училищното ръководство. Учениците от 8 „а” клас профил „Чуждоезиков” имаха за цел да изработят

2500 лв. глоба за земеделец, пръскал ягоди със забранен препарат

Две глоби на обща стойност 2500 лв. ще трябва да плати прозводител на ягоди, заради употреба на забранен препарат за растителна защита. Служители на Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград направили проверка на селскостопанската борса край петричкото с. Кърналово. Инспекторите от отдел "Растителна защита" проверил продукцията

Милен Милчев: Държавата - мащеха за собствените си граждани

Не ми се иска да си мисля, че има някаква стратегия или страшен замисъл да тласкат Видинско умишлено към дъното. Не ми се иска да вярвам в такива неща, но те ни се случват. - Г-н Милчев, бил сте състезател по самбо, треньор, а сега се занимавате със земеделие. Как от спортист станахте земеделски стопанин?

Пенсионирана медсестра спаси от смърт 10 забравени от бога в Пловдив

96 самотни, тежко болни, слепи и инвалиди получиха грижи в район "Източен" Тя е в пенсионна възраст, но се раздава докрай и денонощно помага на тежко болни и самотни хора в пловдивския район "Източен". Медицинската сестра Елена Христозова в продължение на две години е посещавала неподвижни старци и сама е обработвала декубиталните им рани,

Деца сътвориха шедьоври от отпадъци и ги подредиха в изложба

Истински произведения на изкуството сътвориха деца от рециклирани материали и подредиха творбите си в изложба в Природонаучния музей на Пловдив. Над 80 произведение са включени в експозицията, която е резултат от еко конкурс, обявен от кмета на район "Централен" Георги Стаменов. Той и директорът на музея Огнян Тодоров откриха изложбата.

Парк "Лаута" в Пловдив догонва Булонския лес в Париж

Почти 80 декара стига разширението на парк "Лаута" и е сочен като Болонски лес на Пловдив. Нови 150 дръвчета бяха засадени в него при мащабна кампания, в която участва кметът на район "Тракия" Костадин Димитров. По негова инициатива в последните години паркът непрекъснато расте. 100 чинара, 30 борчета и ели и 20 еводии бяха закопани в земята.

125 самотни, болни и бедни получиха грижи в район "Северен"

125 възрастни, трудноподвижни, самотни и болни хора в пловдивския район "Северен" в продължение на две години бяха обгрижвани от отбор асистенти. Те им пазаруваха, чистеха, перяха, водиха ги на лекар, мериха им кръвно. Всичко това те получиха абсолютно безплатно благодарение на проекта "Независим живот" на стойност 491 771 лева.

Емигрант дари коледно тържество на децата с увреждания в Монтана

Емигрантът Кирил Маринов от село Винище, община Монтана, изпрати подаръци за всяко дете от дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана, съобщи директорът Калинка Миронова. Благодарение на неговата помощ децата ще посетят театър и ще се веселят на коледно тържество. Благодетелят е решил да зарадва децата и с екскурзии.

Собственик на погребална агенция в Бургас: Няма война, една фирма създава напрежението

"Няма война между погребалните агенции в Бургас. Една фирма създава напрежение сред всички останали. Това са тези, които палят катафалки. Двете колежки, чийто коли бяха подпалени, ги посочиха в медиите", коментира шефът на агенция "Св. Архангел Михаил" Кристиян Киров, визирайки лица около фирма "Покой".

Запознаха студенти от Великотърновския университет с успешни социални иновации

 Информационна среща със студенти бакалаври, от специалност „Социално предприемачество“ на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ се проведе в Областния информационен център.  Грета Генчева, експерт „Информационно обслужване и услуги“ в ОИЦ представи ролята и значението на оперативните програми в България,

Монтана помага на малкия Мартин да срещне Дядо Коледа

На 19-ти декември в Монтана се организира благотворителен Коледен базар, който ще се проведе под мотото „Да помогнем на Мартин на 4 години“. Инициативата е на Общински детски съвет, съобщи координаторът на малкия парламент Мария Шуманска. Самото събитие ще протече под формата на Коледен базар, където участие ще вземат много приятели-творци.

Благотворителен концерт в подкрепа на тежко болен мъж организира гимназия в Горна Оряховица

Благотворителен концерт в подкрепа на Пеньо Пенев организират на 18 декември (понеделник) учениците от СУ „Вичо Грънчаров“. 38-годишният мъж страда от остра левкемия. Болестта се развива бързо, а средствата, необходими за лечението му са непосилни за семейството. Под надслов „Да изплетем топлина“ на сцената в Зала 1 на Общината ще излязат

Коледари и ангелчета гостуваха на кмета на Велико Търново Даниел Панов

Коледари и ангелчета гостуваха на кмета Даниел Панов Коледари и ангелчета от детска градина „Слънце“ във Велико Търново озариха общината. Добрите гости бяха посрещнати от кмета Даниел Панов. Малчуганите пяха коледни песнички, танцуваха, рецитираха стихове и изпълниха традиционното за българските обичаи коледуване.

В Мелник отсякоха незаконно 451 дървета

451 дървета с обща кубатура 26,94 плътни кубически метра са незаконно отсечени в държавни горски територии край Мелник. Това установи проверка, извършена на 12 и 13 декември от служители на Югозападното държавно предприятие и "ДГС Сандански". Част от отсечената дървесина е открита в двора на местен жител без контролна горска марка и превозен билет.

Наградиха 14 стратегически фирми в Пловдив

14 ключови фирми в Пловдив и региона, които предоставят голям брой работни места и се развиват с бързи темпове, бяха отличени от кмета Иван Тотев на официална церемония в Дома на културата "Борис Христов". Първа награда за стратегически инвеститор за 2017-а получи "Белла България". Със статуетка бе удостоена ВП БРАНДС/VP BRANDS INTERNATIONAL,

Иззеха 225 литра нелегален алкохол в Пловдивско

Служители на Митница-Пловдив задържаха 225 литра нелегален алкохол при проверка по линия на изваряването на ракия в нерегистриран обект. Това съобщиха от пресцентъра на митницата. Нелегалният алкохол е открит в частен дом в община Карлово на 12 декември - в стопанска постройка, в два пластмасови съда.

3405 касови бележки регистрира търновец за лотарията на НАП

Броени дни до първата награда в Лотария с касови бележки 2 НАП дава игрова конзола с две безплатни игри на късметл Броени дни остават до тегленето на първата седмична награда от второто издание на Лотарията с касови бележки на НАП. Късметлията ще стане ясен на 18 декември в сутрешния блок на bTV между 8,30 и 9,00 ч.

Васко Кръпката забавлява децата на Благоевград с приказка и песни

Васко Кръпката забавлява децата на Благоевград с "Приказка за блуса и рокендрола". Това бе третата история, разказана в "Часът на приказния разказвач" във фоайето на Община Благоевград. Васко Кръпката се превъплъти в приказен разказвач, който събуди интерес в малчуганите с хармониката и китарата си.

Община Варна дава 1,3 млн. лв. за две болници

Общинските съветници от ПК „Здравеопазване“ в община Варна одобриха отпускането на над 1,3 млн. лева за нуждите на две варненски болници. Те дадоха съгласието си МБАЛ „Св. Анна“ да получи над 800 хил. лева от местната хазна, а 500 хил. лева да бъдат предоставени на СБАЛОЗ „Д-р Марко А. Марков – Варна“. 550 хил.

Мариета Георгиева: "Единни за промяна" постигат малки победи за голямата промяна

Страната ни попадна в капана на самодостатъчността на управляващите. В Народното събрание имаме просто една машина за гласуване. - Г-жо Георгиева, годината отминава и е време за равносметка. Каква е вашата като директор на Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин? - В последните години образователната система е в режим на

136 европроекта за над 108, 7 млн. лв. се изпълняват във Великотърновско

136 договора на обща стойност 108 770 664 лв. са одобрени и се изпълняват във Великотърновска област от началото на настоящия програмен период 2014-2020 г., съобщиха от Областния информационен център в старопрестолния град. В това число не влизат одобрените проектите по Програмата за развитие на селските райони, уточняват от екипа.

Пак студентски протест в Благоевград

И тази вечер стотици студенти се събраха на мълчалив протест на кръстовище в Благоевград в района на студентските общежития. Вчера сутринта там на пешеходна пътека камион уби 19-годишната първокурсничка Фатиме. Студентите и живеещите в квартала настояват за обезопасяване на кръстовището, което е много натоварено и пешеходците трудно пресичат.

Трима допуснати до конкурс за главен архитект на Пловдив, един отпадна

Вторият по големина град у нас е на път да се сдобие с главен архитект, след като трима от кандидатите са допуснати до втори кръг - представяне на концепциите си. Комисията, оглавявана от секретаря на общината Ангелина Топчиева, е одобрила писала високи оценки на арх. Илко Николов, арх. Хубена Салджиева и арх.

Логопеди и психолози тръгват по къщи да помагат на деца в Пловдив

Екип от логопеди и психолози ще помагат на пловдивски деца с говорни и физически увреждания. Това е новата услуга на центъра за социална рехабилитация и интеграция, който се откри на ул. "Княз Александър Батемберг" 27. Капацитетът му е 35 деца, но реално ще работи с 50, обясни зам.-кметът по социална политика Георги Титюков.

Още една Анка спъна поръчка за 37 млн. лева в Пловдив, крие се

Подозират местен превозвач, спрял конкурса за 13 линии В задънена улица е още една голяма поръчка с прогнозна стойност от 37 милиона лева в Пловдив. Тя е за отдаване на 13 автобусни линии за срок от 10 години. Три дни преди подаването на офертите в общината, софийската "Пълдин рентакар 2000" пусна жалба в Комисията за защита на конкуренцията и

Изчистиха 43 трошки от великотърновските улици, проверките продължават

Продължават проверките за изоставени автомобили във Велико Търново, които задръстват улиците и междублоковите пространства. Огледите са планирани според сигналите, постъпили от великотърновци. Сред последните принудително преместени автомобили са малък микробус, изоставен в квартал „Бузлуджа“, както и изляза от употреба лека кола на ул.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Четиримата участници, които отиват на последна битка в големия финал на „Фермата“ на 17 декември, неделя, на живо по bTV, вече са ясни. След последния вътрешен дуел днес, на който вдовицата Виолета разгроми футболиста Алек, фермерите, които ще се борят за наградата от 100 000 лева са Яни, Калоян, Виолета и Валерия.

Добромир ДОБРЕВ Пищно парти си спретнаха футболистите на ЦСКА-София след победата над "Лудогорец" с 2:1. Това бе последният мач за годината и старши треньорът Стамен Белчев даде команда "свободно" на играчите си. Първото полувреме от купона се състоя в механа "Едно време", която се намира на полуостровче в езерото "Ариана".

Тийнсензацията Дара изненада гаджето си Константин Трендафилов за 27-ия му оржден ден с романтична вечеря, писа „Телеграф“. В нея певицата глези поета с домашни гозби, чиито рецепти е взела от баба си. Дарина често публикува клипчета в социалната мрежа, на които снима Трендафилов в кухнята, приготвяйки любимите й манджи,