Ограда до плажа "Корал" вдига утре еколози на протест

Оградата, с която българо-испанската фирма "Ибердрола" загради имота си до плажа "Корал", е на път да предизвика сериозно напрежение между еколози и институции. Природозащитнициге излизат утре на протест с искане да се премахне, защото затваряла достъпа до една от най-хубавите пясъчни ивици по българското Черноморие. "Ситуацията е като пред война.

И в пловдивския район „Северен” разкрасиха парк „Надежда”

Още една пъргава управничка – зам.-кметицата на пловдивския район „Северен” Лариса Кътова, се впусна да засажда кипариси и да облагородява парк „Надежда” в съботния ден. Тя уточни, че акцията е доброволна и със социална насоченост. Провежда се за втора поредна година на ул.”Ален мак”. В инициативата взеха участие и служители от търговско дружество.

30 деца и кмет направиха още по-цветен и зелен парк в центъра на Пловдив

По-цветен и по-зелен стана паркът до паметника на Кочо Честименски в Пловдив след акция на 30 ученици и кметът на район „Централен” Георги Стаменов. По случай Деня на Земята те оформиха лехи и поставиха 80 стръка цветя.  „Всеки ден това място е посещавано от хора в различни възрасти. Особено любимо е на майки заради площадката за игри.

100-ина доброволци и неуморна зам.-кметица обновиха парка на крайния пловдивски квартал "Прослав"

Мащабна акция по облагородяването на парка в центъра крайния пловдивски квартал „Прослав“ предприеха доброволци. В нея се включиха стотинита души, както и заместник-кметът на район „Западен“ Нонка Симеонова. Преди дни с четка и боя в ръка тя освежи пейките в друг парк на района – този на „Пещерско шосе” и бул. „Свобода”.

От 8 до 10 юни Горна Оряховица посреща гости за ХІІ Празник на суджука

С много музика, кулинарни демонстрации, игри, забавления и изненади ще бъде изпълнена програмата на ХІІ-я Празник на горнооряховския суджук, който тази година ще се проведе от 8 до 10 юни. Той се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България, с финансовата подкрепа на Министерството на земеделието,

Задържаха трима тинейджъри, извършили грабеж в Пазарджик

Трима тинейджъри, извършили грабеж, са задържани след преследване с полицейски служители в Пазарджик. Случаят се е разиграл малко след 22.30ч. в петък на кръстовище в областния град, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. 18-годишният Димитър А. от Пазарджик бил нападнат от трима непознати.

Цял Добрич отново без вода заради помпена станция „Приморци”

Поредна авария в помпена станция „Приморци”, станала около 20 ч. в петък вечерта, е причина целият град Добрич да осъмне без вода. От „ВиК” сама казват, че аварията е сериозна и се работи по нея. Преди наколко месеца помпената станция, която основно захранва Добрич с вода, пак гръмна буквално – изгърмяха помпите.

Фолклорни ансамбли се състезават за марката „представителен” в Добрич

Финалният етап на V Национален Преглед на фолклорните Ансамбли на CIOFF - България-2018 г., се провежда днес в драматичния театър „Йордан Йовков“ в град Добрич. Началото на събитието е от 9,45 ч. в театъра. Входът е свободен. Една от основните цели на Националната Секция на CIOFF Б/ Международен Съвет на организаторите на фестивали за фолклор и

Суши, кимона и айкидо показват на Празник на японската култура в Търновския университет

За двадесет и първи път студентите, изучаващи японски език във Великотърновския университет, организират празник на японската култура.  И тази година има много изненади, интересни презентации, демонстрации, чрез които се цели да бъде представена традиционната и съвременната японска култура в нейния колорит и многопластовост,

Даниел Панов получи награда "Златен век" от Министерство на културата

Проф.Валентин Плетньов удостоен посмъртно за принос в културния туризъм Кметът на Велико Търново получи наградата на Министество на културата "Златен век" по време на Международното изложение "Културен туризъм". Репликата на печат на цар Симеон Велики му бе връчена  от заместник-министъра на културата Румен Димитров на специална церемония в петък

Апелативните прокурори във Велико Търново втори по натовареност у нас за 2017 г.

Апелативна прокуратура Велико Търново е на второ място след София по  натовареност на прокурор, отчете шефът й Огнян Басарболиев. През 2017 г. прокурорите от зоната на Апелативна прокуратура – Велико Търново отчитат 12% увеличение на внесените в съда прокурорски актове, като осъдените и санкционирани лица по тях са общо 5 752.

Над 1300 ученици гледаха стрелби и военна техника в Ден на отворени врати на Националния военен университет

Мащабни демонстрации на въоръжение, бойна техника и стрелби проведе пред повече от 1300 ученици Националният военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Целта на дните на отворени врати е военното училище да представи възможностите си пред средношколците и да ги привлече към военната професия.

Паркът на миниатюрите във Велико Търново посрещна 10-хилядния си посетител

Паркът на миниатюрите „Търновград – духът на хилядолетна България“ официално посрещна 10-хилядния си посетител на 20 април 2018 г. Това е 42-годишният търновец Севдан Калов, който получи специален сертификат и едногодишно безплатно посещения за двама в парка. Севдан от 20 години работи в Берлин и при всяка възможност се връща във Велико Търново.

Чудотворна икона на Св. Богородица идва в Добрич

Чудотворна икона на Богородица Скоропослушница ще пристигне в Добрич в неделя – 22 април. Иконата ще бъде представена в храм „Свети Георги” на неделната Света литургия и ще остане там през целия ден, съобщи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Чудотворната икона идва от Украйна, от Балска и Ананиевска епархия. От 1915 г.

Десетки пяха срещу дрогата в пловдивския район "Северен"

Мащабен концерт срещу дрогата събра стотици в пловдивския парк "Рибница". Проявата откри кметът на район "Северен" Ральо Ралев, под чийто патронаж е инициативата. Той посъветва учениците да не се подлъгват и да не пробват забранени вещества, а те го аплодираха. Участие взеха вокална група "Елисавета" от СУ „Никола Вапцаров, Валентин Картелов,

Кой санирал - санирал, Пловдив спира да приема молби

Пловдивската община няма да приема повече заявления за саниране на жилищни сгради по оперативна програма "Региони в растеж", съобщиха от градската администрация. Причината за това е, че са осигурени 18 милиона лева, а към момента подадените молби надхвърлят многократно тези средства, уточниха от кметството.

Музиканти разпъваха шлангове и гасиха пожари в Пловдив

Ученици от пловдивското музикално училище "Добрин Петков" показаха завидни пожарникарски умения. Те разпъваха шлангове и гасиха огньове на стадион "Пловдив", където се проведоха традиционните състезания "Млад огнеборец". Първенец стана отборът на спортното училище "Васил Левски", който получи правото да участва в областната надпревара.

Пръст от Даскалоливницата в Елена поставиха в Морската градина във Варна

Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев и зам.-кметът на Варна Коста Базитов откриха в Алеята на паметните за България места в Морската градина паметна плоча на еленския възрожденец и просветител Иван Момчилов. Кметът Млъзев постави и пръст от Дасколивницата – първото българско класно училище, което Момчилов основава в родния си град през 1844 г.

ЕС плаща на 120 младежи за стаж в Израел, Сингапур и Силициевата долина

"Първата българска програма на ЕС A.L.E.C.O. ще осигури мобилност на 120 млади европейски предприемачи и ще ги подкрепи по пътя им към успеха. Ще ги подпомогне финансово да стажуват в компании в Израел, Сингапур и Силициевата долина в САЩ", каза евродепутатът Андрей Новаков, който е инициатор на програмата при представянето й пред младежи в

Илияна Йотова в Пазарджик: Войната между институциите не е довела до нищо добро (Обновена)

Войната между институциите в една държава никога не е довела до нищо добро, каза пред журналисти в Пазарджик вицепрезидентът Илияна Йотова, помолена да коментира изказванията на заместник-председателя на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. "Господин Цветанов доказа моето твърдение,

Направиха две луксозни площадки за ромски деца с швейцарски пари в "Столипиново"

Две образцови площадки за игра с швейцарски пари откриха кметът на пловдивския район "Източен" Николай Чунчуков и заместник-градоначалникът Георги Титюков. Те се намират в детска градина "Лилия", в който учат само ромски деца от "Столипиново". Около съоръженията бяха посадени три дръвчета и десетки декоративни храсти.

Четвъртокласници от Несебър разиграха съдебен процес за насилие в клас

Четвъртокласници от  СУ "Любен Каравелов" в Несебър разиграха симулативен граждански процес "Баскетболната топка". Казусът бе за присъждане на обезщетение за нанесени имуществени и неимуществени вреди на пострадал при сбиване между ученици. Повод за гостуването на децата в Съдебната палата на Несебър бе Денят на отворените врата.

Разкрасиха най-хубавите паркове в Пловдив

С четки и бои в ръка служители на пловдивския район „Западен” се впуснаха да боядисват пейките в един от най-атрактивните паркове в Пловдив – този между „Пещерско шосе” и бул. „Свобода”. Кметът Димитър Колев и заместничката му Нонка Симеонова с усърдие нанасяха боите. В инициативата участва и шефът на „Градини и паркове” Стоян Алексиев.

Деца от Пловдив събраха капачки в помощ на недоносени бебета

Над 200 хлапета от детска градина „Елица” в пловдивския район „Западен“ се включиха в инициативата да събират пластмасови капачки, които да предадат за рециклирани, а средствата да отидат  в помощ за недоносени бебета. Над 10 туби успяха да набавят малчуганите.  В замяна от РИОСВ – Пловдив и дирекция „Екология“ на районната администрация дариха на

Жив мишелов посреща посетители на Международното изложение "Културен туризъм"

Възстановки, соколарство, старинни оръжия, бит и занаяти от Средновековието и Възраждането представят във Велико Търново по време на Международното изложение "Културен туризъм", което се провежда в Двореца на културата и спорта. Посетителите за първи път могат да видят демонстрации на соколарство с жива граблива птица Мишелов на Харис - Драко.

Пенсионери, на които децата им пречат, дадоха заден за детска площадка

Пенсионери, които преди дни не позволиха да се строи детска площадка в центъра на Пловдив, сега отстъпиха. "Не сме против, но и не искаме шум след 22 часа под прозорците. Държим на съдействие от полицията", заяви Атанас Атанасов, домоуправител от ул. "Капитан Райчо" 44. С него беше и проф. Вълков, който онзи ден най-много скачаше срещу мястото за

Монтана става пилотен град с въвеждане на нови технологии за умно управление

„Всички хора имат нужда от телекомуникации на най-високо технологично ниво и следващата стъпка, която ще направим е също респектираща за доброто на всички, които живеят тук в центъра на Северозапада Това заяви кметът на Монтана Златко Живков преди демонстрацията на технологични решения за умно управление на общини,

190 нарушения в област Монтана по време на акцията „24 часа контрол на скоростта“

За времето от 06,00 ч. на 18 април до 06,00 ч. на 19 април в областта е имало 25 точки за контрол на скоростта. За денонощието са установени 190 нарушения на скоростните режими. 63 от тях са регистрирани от т.нар. камера на тринога, 52 – от стационарна камера и 75 – от мобилни камери, монтирани в 3 полицейски автомобила.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рапърът Тото от "ВИП брадър" признава, че най-голяма опора в живота му е неговата половинка Яна Червенкова. Двамата са преминали през много трудности. Няколко пъти дори се разделяли за седмици, но пак се събирали. На четвъртата година от връзката им скъсали и той залитнал по друга жена, но след месец с подвита опашка се върнал при голямата си

Полицията в София арестува лице, заподозряно за раняването на двамата полицаи с бомбичка на дербито Левски – ЦСКА (2:2), състояло се в сряда на "Васил Левски". Предполагаемият извършител е задържан при операция на СДВР тази вечер, информира БНР. За момента от МВР не дават подробности за самоличността на задържания, който е от агитката на Левски.

Поредна нова чалготека избухна с откриване в София! Онази вечер в Студентски град беше изключително горещо, след като Азис се раздаде на макс както винаги и разби от кеф купонджиите. Певецът вече е забравил периода на роклите и токчетата, сега е брадат и мускулест мачо. А на един мачо какво му трябва? Няколко женски задника, разбира се!