Кампания в Пловдив: Търсят дом за кучета от приюта

Безпрецедентна кампания под мотото "Подари дом за Коледа" се провежда на Централния площад в Пловдив, организирана от неправителствени организации и общинският приют за безстопанствени кучета. До 16 ч. днес минувачите могат да се запознаят със 7 четириноги и при желание да ги осиновят. Възрастни и деца се спират, галят кучетата и им се радват.

На учение в Пловдив: Джип блъсна кола в Гребния канал, вряза се в хора (Снимки)

Джип се заби в кола, която падна в Гребния канал в Пловдив. След това шофьорът камикадзе се вряза в тълпа хора и накрая се удари в друг автомобил. Човекът в него бе затиснат и се наложи возилото да бъде разрязано, за да го измъкнат. Това беше част от първото по рода си учение на доброволци, което се проведе на Гребната база под тепетата.

Търновчета и техните родители майсториха сурвакници в работилница в общината в

Десетки търновски деца сръчно майсториха сурвакници в работилницата, която бе организирана в общината. В изработването се включиха и техните родители и близки, за които занаятът също се оказа увлекателен. По стар български обичай всяка сурвакница бе създадена от дрянови клонки и украсена с жива вълна, вълнени конци, нанизани сушени сливи,

Вдигат втори паметник на бивш кмет на Монтана

Паметник на Тодор Грънчаров – един от най-дългогодишните кметове на Фердинанд, ще бъде открит в парк „Монтанензиум” на 21 декември (четвъртък). Официалната церемония ще започне в 11 ч., съобщиха от кметската управа. Тодор Грънчаров е управлявал града край Огоста в периодите 1911–1920 г., 1920–1923 г. и 1924–1926 г.

Разследват пожар, изпепелил фургон и пчеларско оборудване в Лясковец

Криминалисти от Горна Оряховица разследват причините за пожар, погълнал фургон и пчеларско оборудване във вилната зона на Лясковец. Сигналът за инцидента бил получен на тел. 112 минути преди 16 ч. в петък. На местопроизшествието незабавно пристигнали един специализиран автомобил и четирима огнеборци,

Читалище и приятели с благотворителен концерт за болен мъж в Горна Оряховица

Благотворителен концерт в подкрепа на Пеньо Пенев подготвят на 20 декември (сряда) съставите от НЧ „Братя Грънчарови - 2002“. В програмата ще вземат участие Детска фолклорна студия „Раховче“, Фолклорна компания „Сидер войвода“, Клуб за народни хора „Фолклорна броеница“. В концерта ще се включат също и артистите от Балет „Грация“ с художествен

Тинко Банабаков е спортист на годината на Велико Търново

Здравко Баблаков стана №1 сред юношите Боксьорът от клуб „Ивайло“ Тинко Банабаков е спортист на 2016 година на Велико Търново. Младият състезател, който е национален шампион и досегашен трикратен победител в надпреварата, спечели категорично отличието в категорията за мъже и жени. Общо 15 спортисти бяха номинирани за наградата.

Показаха "Магията Пловдив" в район "Северен"

Предколеден конкурс за рисунка „Магията Пловдив” се проведе в район „Северен". Той е част от фестивала на малките таланти, насочен към стимулиране на деца и ученици за изява в областта на словото, танца, музиката и рисуването. 123-ма участници от 8 учебни заведения в района се включиха в конкурса. В творбите си те представят хилядолетния град с

Ученици от Горна Оряховица изпратиха японски жерави с коледни послания

Като част от мрежата на асоциираните към ЮНЕСКО училища, СУ ”Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица взе активно участие в японски проект „Paper Crane Project”, организиран от международната неправителствена организация ICAN със седалище в Женева, съобщиха от училищното ръководство. Учениците от 8 „а” клас профил „Чуждоезиков” имаха за цел да изработят

2500 лв. глоба за земеделец, пръскал ягоди със забранен препарат

Две глоби на обща стойност 2500 лв. ще трябва да плати прозводител на ягоди, заради употреба на забранен препарат за растителна защита. Служители на Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград направили проверка на селскостопанската борса край петричкото с. Кърналово. Инспекторите от отдел "Растителна защита" проверил продукцията

Милен Милчев: Държавата - мащеха за собствените си граждани

Не ми се иска да си мисля, че има някаква стратегия или страшен замисъл да тласкат Видинско умишлено към дъното. Не ми се иска да вярвам в такива неща, но те ни се случват. - Г-н Милчев, бил сте състезател по самбо, треньор, а сега се занимавате със земеделие. Как от спортист станахте земеделски стопанин?

Пенсионирана медсестра спаси от смърт 10 забравени от бога в Пловдив

96 самотни, тежко болни, слепи и инвалиди получиха грижи в район "Източен" Тя е в пенсионна възраст, но се раздава докрай и денонощно помага на тежко болни и самотни хора в пловдивския район "Източен". Медицинската сестра Елена Христозова в продължение на две години е посещавала неподвижни старци и сама е обработвала декубиталните им рани,

Деца сътвориха шедьоври от отпадъци и ги подредиха в изложба

Истински произведения на изкуството сътвориха деца от рециклирани материали и подредиха творбите си в изложба в Природонаучния музей на Пловдив. Над 80 произведение са включени в експозицията, която е резултат от еко конкурс, обявен от кмета на район "Централен" Георги Стаменов. Той и директорът на музея Огнян Тодоров откриха изложбата.

Парк "Лаута" в Пловдив догонва Булонския лес в Париж

Почти 80 декара стига разширението на парк "Лаута" и е сочен като Болонски лес на Пловдив. Нови 150 дръвчета бяха засадени в него при мащабна кампания, в която участва кметът на район "Тракия" Костадин Димитров. По негова инициатива в последните години паркът непрекъснато расте. 100 чинара, 30 борчета и ели и 20 еводии бяха закопани в земята.

125 самотни, болни и бедни получиха грижи в район "Северен"

125 възрастни, трудноподвижни, самотни и болни хора в пловдивския район "Северен" в продължение на две години бяха обгрижвани от отбор асистенти. Те им пазаруваха, чистеха, перяха, водиха ги на лекар, мериха им кръвно. Всичко това те получиха абсолютно безплатно благодарение на проекта "Независим живот" на стойност 491 771 лева.

Емигрант дари коледно тържество на децата с увреждания в Монтана

Емигрантът Кирил Маринов от село Винище, община Монтана, изпрати подаръци за всяко дете от дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана, съобщи директорът Калинка Миронова. Благодарение на неговата помощ децата ще посетят театър и ще се веселят на коледно тържество. Благодетелят е решил да зарадва децата и с екскурзии.

Собственик на погребална агенция в Бургас: Няма война, една фирма създава напрежението

"Няма война между погребалните агенции в Бургас. Една фирма създава напрежение сред всички останали. Това са тези, които палят катафалки. Двете колежки, чийто коли бяха подпалени, ги посочиха в медиите", коментира шефът на агенция "Св. Архангел Михаил" Кристиян Киров, визирайки лица около фирма "Покой".

Запознаха студенти от Великотърновския университет с успешни социални иновации

 Информационна среща със студенти бакалаври, от специалност „Социално предприемачество“ на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ се проведе в Областния информационен център.  Грета Генчева, експерт „Информационно обслужване и услуги“ в ОИЦ представи ролята и значението на оперативните програми в България,

Монтана помага на малкия Мартин да срещне Дядо Коледа

На 19-ти декември в Монтана се организира благотворителен Коледен базар, който ще се проведе под мотото „Да помогнем на Мартин на 4 години“. Инициативата е на Общински детски съвет, съобщи координаторът на малкия парламент Мария Шуманска. Самото събитие ще протече под формата на Коледен базар, където участие ще вземат много приятели-творци.

Благотворителен концерт в подкрепа на тежко болен мъж организира гимназия в Горна Оряховица

Благотворителен концерт в подкрепа на Пеньо Пенев организират на 18 декември (понеделник) учениците от СУ „Вичо Грънчаров“. 38-годишният мъж страда от остра левкемия. Болестта се развива бързо, а средствата, необходими за лечението му са непосилни за семейството. Под надслов „Да изплетем топлина“ на сцената в Зала 1 на Общината ще излязат

Коледари и ангелчета гостуваха на кмета на Велико Търново Даниел Панов

Коледари и ангелчета гостуваха на кмета Даниел Панов Коледари и ангелчета от детска градина „Слънце“ във Велико Търново озариха общината. Добрите гости бяха посрещнати от кмета Даниел Панов. Малчуганите пяха коледни песнички, танцуваха, рецитираха стихове и изпълниха традиционното за българските обичаи коледуване.

В Мелник отсякоха незаконно 451 дървета

451 дървета с обща кубатура 26,94 плътни кубически метра са незаконно отсечени в държавни горски територии край Мелник. Това установи проверка, извършена на 12 и 13 декември от служители на Югозападното държавно предприятие и "ДГС Сандански". Част от отсечената дървесина е открита в двора на местен жител без контролна горска марка и превозен билет.

Наградиха 14 стратегически фирми в Пловдив

14 ключови фирми в Пловдив и региона, които предоставят голям брой работни места и се развиват с бързи темпове, бяха отличени от кмета Иван Тотев на официална церемония в Дома на културата "Борис Христов". Първа награда за стратегически инвеститор за 2017-а получи "Белла България". Със статуетка бе удостоена ВП БРАНДС/VP BRANDS INTERNATIONAL,

Иззеха 225 литра нелегален алкохол в Пловдивско

Служители на Митница-Пловдив задържаха 225 литра нелегален алкохол при проверка по линия на изваряването на ракия в нерегистриран обект. Това съобщиха от пресцентъра на митницата. Нелегалният алкохол е открит в частен дом в община Карлово на 12 декември - в стопанска постройка, в два пластмасови съда.

3405 касови бележки регистрира търновец за лотарията на НАП

Броени дни до първата награда в Лотария с касови бележки 2 НАП дава игрова конзола с две безплатни игри на късметл Броени дни остават до тегленето на първата седмична награда от второто издание на Лотарията с касови бележки на НАП. Късметлията ще стане ясен на 18 декември в сутрешния блок на bTV между 8,30 и 9,00 ч.

Васко Кръпката забавлява децата на Благоевград с приказка и песни

Васко Кръпката забавлява децата на Благоевград с "Приказка за блуса и рокендрола". Това бе третата история, разказана в "Часът на приказния разказвач" във фоайето на Община Благоевград. Васко Кръпката се превъплъти в приказен разказвач, който събуди интерес в малчуганите с хармониката и китарата си.

Община Варна дава 1,3 млн. лв. за две болници

Общинските съветници от ПК „Здравеопазване“ в община Варна одобриха отпускането на над 1,3 млн. лева за нуждите на две варненски болници. Те дадоха съгласието си МБАЛ „Св. Анна“ да получи над 800 хил. лева от местната хазна, а 500 хил. лева да бъдат предоставени на СБАЛОЗ „Д-р Марко А. Марков – Варна“. 550 хил.

Мариета Георгиева: "Единни за промяна" постигат малки победи за голямата промяна

Страната ни попадна в капана на самодостатъчността на управляващите. В Народното събрание имаме просто една машина за гласуване. - Г-жо Георгиева, годината отминава и е време за равносметка. Каква е вашата като директор на Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин? - В последните години образователната система е в режим на

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нападателят на "Ювентус" Пауло Дибала се събра с бившата си половинка Антонела Кавалери. Нещо повече, аржентинецът е приготвил годежен пръстен за моделката, съобщават медиите в Италия. Двамата изненадващо се разделиха в началото на лятото. Причината както винаги се оказа друга жена. Звездата на "старата госпожа" хлътна по кралицата на инстаграм

Бандата, свила 50 бона, след като разби инкасо автомобил с чукове, се размина със смешни наказания! Апашите, сред които и бивш полицай от сектор "Грабежи" в СДВР, се признаха за виновни за бруталния грабеж и сключиха споразумения с прокуратурата за минимални наказания от около година, научи "България Днес". В началото на ноември т.г.

Влага съсипва иконите, мазилката по стените се рони Стенописи с "обезглавени" светии, лющещи се като юфка тавани, почернели до неузнаваемост стени, свещници с откраднати кръстове, счупени полилеи и изронени подове - това вижда всеки, прекрачил прага на храм-паметника "Св. Александър Невски" в последните дни.