Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Варна ще е силната контратежест на София (Обзор)

Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев на първата конференция "Региони в растеж" пред 200 от бизнеса и общинската власт на 4-те области от Североизтока Лиляна Павлова призова частната инициатива с помощта на банките да удвои 370-те милиона лева за градовете Банките може да удвоят 370-те милиона лева за градовете,

370 млн. лв. от еврофондовете за развитие на градовете, банките трябва да ги удвоят (Обзор)

Над 150 млн. лв. ще бъдат инвестирани във Варна, Шумен, Добрич и Търговище, стана ясно на дебат във Варна за новата ОП "Региони в растеж", организиран от "24 часа" 370 млн. лв. от еврофондовете ще се насочат към развитие на градовете, а очакванията на държавата е банките поне да удвоят тази сума.

Бизнесът пита министрите за пристанища, пътища и магистрала "Черно море"

Какво става с проекта за магистрала "Черно море", защо се допуска претоварени камиони да излизат от пристанищата и да разбиват пътищата, защо държавата иска 1,2 млн. лв. за терен, на който да има нов парк на варненци - това са част от въпросите, които представители на бизнеса от Варна и региона зададоха на вицепремиера Томислав Дончев и

Бизнесът: Нужни са програми за децата и младите хора

В нашия регион бизнесът е най вече малък и среден, всеки ден е предизвикателство. Г-н Дончев имаме нужда от прозрачност, когато инвестираме много милиони, трябва да виждаме по-надалеч от гледна точка на възвращаемостта", заяви Спирос Номикос, изпълнителен директор на Солвей Соди на конференцията "Региони в растеж", организирана от в.

Франк Янсен: Финансовите инструменти дават евтини пари на бизнеса

Франк Янсен, изпълнителен директор на СИБанк "Само СИБанк работи за префенциално финансиране на бизнеса и е партньор на водещите международни и национални институции за развитието на регионите", обяви изпълнителният директор на банката Франк Янсен на конференцията на в. "24 часа" във Варна. "Финансовите инструменти са част от решенето на

По 50 млн. евро за градско развитие на Северна и Южна България, 40 млн. евро за София

Три са регионалните фондове във Фонда на фондовете - за София с 40 млн. евро и за Северна и Южна България с по 50 млн. евро, съобщи шефът на Фонда на фондовете Валери Белчев на конференцията "Региони в растеж", организирана от в. "24 часа" във Варна. Само за Северна България ще ъде отделен по-голям ресурс,

Бизнесът: Варна може да стане Карлови Вари

Да направим Варна Карлови Вари. Тук има 48 минерални извора, от тях 40 са затворени, ползват се 5 и 3 се изливат в морето. Това е огромно разхищение на фона на енергийната ефективност, за която толкова се говори. Не искаме да участваме в обществени поръчки, а конкретна помощ от държавата. Във Варна има много голям потенциал,

Томислав Дончев: Варна трябва да е силната контратежест на София

"Варна притежава и като община и като област всички предпоставки да е контражесет на София. Ако имаме само един център, това прави регионалната политика дисбалансирана и България отчаяно се нуждае от противотежест на столицата", заяви вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев на конференцията "Региони в растеж", организирана от в.

Красен Кралев: Басейни, тенис кортове и малки зали вместо стадиони, които никой не ползва

Басейни, тенис кортове, футболни игрища, малки спортни зали и физкултурни салони за училищата, които нямат такива. Това ще се приоритетите в развитието на спортната инфраструктура по програмата за развитие на селските райони и по Оперативна програма "Региони в растеж", обяви министърът на спорта Красен Кралев на конференцията "Региони в растеж",

Деница Николова: Над 150 милиона за развитие на Варна, Добрич, Шумен и Търговище

Североизточен регион Над 150 млн. лв. ще бъдат инвестирани в градското развитие на Варна, Добрич, Шумен и Търговище по Оперативна програма "Региони в растеж". Това са инвестиции в публична инфраструктура, чиято цел е да постигнем по-висок икономически потенциал в градовете, което да даде тласък за развитие на целия Североизточен регион.

До края на май пускат отново поръчките за магистрала "Хемус"

До края на май започват първите обществени поръчки за автомагистрала "Хемус" и се препроектират останалите участъци, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова по време на конференцията "Региони в растеж", организирана от в. "24 часа" в Суис-Белхотел във Варна.Магистралата остава ключов приоритет за правителството, увери тя варненци.

Лиляна Павлова: Два специални фонда за Североизточна България

От два фонда за финансов инженеринг ще може да се възползва Североизточна България, обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова на конференцията "Региони в растеж", организирана от в. "24 часа" и КРИБ с помощта на СИБанк, която се провежда във Варна. Североизточният регион бе първият, от който започна серия дискусии. 370 млн. лв.

"24 часа" награди достойните българи (снимки и видео)

Великата актриса Татяна Лолова избяга за малко от репетиция, за да се види с достойните българи, които днес награждава "24 часа" "Искам да взема от вмашата положителна енергия и да ви пожелая да продължите да давате добро", каза тя на събраните в НДК обикновени хора, извършили велики дела. След импровизираното слово на Лолова,

“24 часа” отличава достойните българи на годината

Достойните българи на 2016 година ще бъдат отличени на тържествена церемония в Националния дворец на културата в София днес, 22 март. 14-ото издание на инициативата на “24 часа”, в която участва и БНТ, е в годината, в която вестникът навършва 25 години и навлиза в следващите си 25 години. Затова се обърнахме към читателите за една от най-ярките и

Читателите на “24 часа” избират 50-те любими български песни и стихотворения

Кои са 50-те песни и стихотворения, които ни определят като българи и всеки български гражданин трябва да знае? Това ще се опита да разбере в. “24 часа” в новата си инициатива. След като научим дали това са “Балканджи Йово” или “Къде си вярна ти, любов народна”, “Стани, стани, юнак балкански” или “Шуми Марица”, ще издадем текстовете им в книга.

Меглена Кунева представя новите програми пред ученици и учители

Министърът на образованието и науката Меглена Кунева и нейният заместник Диян Стаматов представят новите учебни програми за 2-и, 6-и и 8-и клас пред ученици и учители. Срещата в залата на Втора английска гимназия "Томас Джеферсън" в София започна току-що. В дискусията всеки ще може да зададе въпрос, специалистите пък ще отговарят.

Първа конференция "Учи, за да работиш" (СНИМКИ)

След минути президентът Росен Плевнелиев ще открие първото събитие от кампанията "Учи, за да работиш" на в. "24 часа". Тя е посветена на дуалното обучение. Сред гостите и говорителите на дебата са вицепремиерите Меглена Кунева и Ивайло Калфин, представители на бизнеса, дипломати. Очаквайте подробности!

309 имена в лигата "Лекарите, на които вярваме" за 2015 г.! (Снимки, видео)

309 са българските лекари, номинирани от пациенти през 2015 година в големия проект на “24 часа” “Лекарите на които вярваме”. Народното събрание отвори отново парадния си вход, за да влезе по червения килим елитът на българското здравеопазване. “Това е един от малкото моменти, в които се чувстваме оценени”,

С оценка на пациенти започва рейтингът на болниците (Видео)

100 минути здравният министър отговаря на колеги в пленарна зала пред 309 медици от лигата на отличниците От февруари пускаме тестов модел за оценка на удовлетвореността на пациентите, който ще е основата за рейтинг на болниците. Това съобщи здравният министър д-р Петър Москов. Финалът на проекта “Лекарите, на които вярваме” за 2015 г.

Цецка Цачева: Хората се връщат от чужбина заради българските лекари (снимки)

"И българите извън българия се връщат, когато имат нужда от български лекар, български специалист и българската здравна система. Това е огромно признание за вас." Така председателят на парламента Цецка Цачева приветства медиците, отличени в традиционната инициатива на "24 часа" "Лекарите, на които вярваме".

Лекарите, на които вярваме, говорят в парламента за 3-те най-спешни проблема в здравеопазването (Видео)

Лекарите, на които вярваме, говорят в парламента за 3-те най-спешни проблема в здравеопазването Kакво да се промени в здравната система, за да се върне доверието на пациентите? “24 часа” даде думата на най-изявените български лекари, тези, които всекидневно виждат и изпитват проблемите в работата си и имат идеи как може да се реформира системата.

Дебат за новите помирителни комисии (изтегли безплатно приложение)

Домакини са "24 часа", "Труд" и Комисията за защита на потребителите Над 35 експерта - представители на министерства, регулаторни комисии, мобилни оператори, топлофикации, транспортни компании, застрахователи и лизингодатели и търговски вериги се събират днес за дебат в полза на потребителя. Всички те са поканени от "24 часа" и "Труд" и Комисията

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Двубоят свърши с наказание за българина заради счупена ракета Григор Димитров бе само на две точки от победата, но ще почака за титла от турнира в Истанбул. В странен и драматичен мач най-добрият български тенисист загуби 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 0:6 от 87-ия в света Диего Шварцман (Арж). Двубоят обаче приключи по неприятен начин.

Огромна опашка се извива пред храма "Св. Александър Невски" в София. Хората чакат да влязат, за да си докоснат до чудотворната икона  “Света Богородица – Всецарица” (“Пантанаса”) от Светогорския манастир “Ватопед”. Тя е копие, но се твърди, че има същите свойства като оригинала, за който казват, че лекува дори рак.

Григор Димитров загуби турнира в Истанбул. Българинът падна от аржентинеца Диего Шварцман със 7:6 (5), 6:7 (4), 0:6. Хасковлията поведе с 1:0 сета и сервираше за мача при 5:3 гейма във втория срещу аржентинеца Диего Шварцман. В края на втората част проблем с лявото бедро разколеба Григор, който започна да се движи по-трудно на корта.