Почина известният бизнесмен Манол Велев след 15 години будна кома

25.03.2022 10:43
Манол Велев със съпругата си Весела Лечева.
Манол Велев

Почина известният бизнесмен Манол Велев след 15 години будна кома. Той бе прострелян от неизвестен в центъра на София на 11 юли 2007 г. и от този момент бе в будна кома.

Неговата съпруга Весела Лечева и синът му направиха всичко възможно да поддържат живота му и се надяваха до последно да се оправи.  

Манол Велев бе роден на 9 септември 1959 г.  С Весела Лечева, която е бивш председател на ДАМС и депутат са семейство от 1986 г. 

Бивш състезател по мотокрос, завършил е НСА. Още по времето на социализма се захваща с бизнес, като първо стартира с кафене. Има участие в над 20 фирми в сферата на хазарта, стротиелството, хотелиерството и други сфери.

Манол Велев бе член и на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт от квотата на работодателите. В НОИ Велев представлява Българския съюз на частните предприемачи „Възраждане“, на който бе и председател от 17 март 2006 г.

Той бе президент на футболен клуб "Вихър" (Горубляне), впоследствие обединил се с "Академик" (София) и достигнал до втора дивизия.

Бе и запален тенисист. През есента на 2002 г. Велев влиза в управата на клуб „BBB Pro Tennis“ с президент Пламен Минчев.

През 2001 г. Велев основа Българска федерация по боулинг, която измества съществуващата федерация по кегли, развивала дотогава боулинга в България.

Велев участва и в сдружение „Спортен мотоклуб – мотошмиц рейсинг“.

Двамата с Весела Лечева имаха и фондация "Деца и здраве", като нейната първа проява през 2004 г. за децата от училище "Луи Брайл" и сираците от дом "Вяра, Надежда, Любов".  

"24 часа" изказва съболезнования на близките и приятелите на Манол Велев. 

Други от България

Бъдещи полицаи аплодират доц. Рашков в деня на оставката, питат го кое да изберат - разузнавач или дознател

Вътрешният министър говори пред студентите от академията на МВР как ролята на прокуратурата като посредник между тях и съда трябва да се премахне  Промените в НПК са предложени на депутатите

Борисов: Няма да подавам оставка от партията, няма да ви дам ГЕРБ (Видео)

Викали са ми Роналдо, Меси, само Пласидо Доминго не са ми викали, пошегува се Борисов Заедно със съмишлениците си от ГЕРБ почетоха паметта на Николай Грозев в Нова Загора Десислава Танева: На 3 юли

Обявиха нова природна забележителност – „Безденски извори“

Заповед за обявяване на нова природна забележителност – „Безденски извори“, подписа министърът на околната среда и водите Борислав Сандов. Тя се намира се край село Безден, община Костинброд

Бойко Борисов: ГЕРБ си има лидер, няма да оставя партията да стане брошка на ПП

"ГЕРБ си има лидер, избран преди 3 месеца - е казал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред в. "Сега" - Аз съм се дръпнал от депутатството, да не дразня, предложил съм кабинет без мое участие

От 1 август направленията и епикризите в болниците стават електронни

От 1 август планираме да пуснем електронна хоспитализация, обяви здравният министър проф. Асена Сербезова по време на пресконференция за дигитализация на здравеопазването

>