Учителката, подсъдима, че държала в плен и уморила мъжа си: В България сме като в концлагер

https://www.24chasa.bg/region/article/7890944 www.24chasa.bg
Снимка: Авторката

"Тук, в България, сме като в голям концлагер. Дебнем се, обвиняваме се. Хората са принудени да лъжат, за да не загубят работата си. Не се признавам за виновна в убийството на мъжа ми. Нито съзнателно, нито подсъзнателно съм мислила да го убивам. Напротив, направих всичко възможно, за да живее, но той беше пълен алкохолик. За 10 минути изпиваше 740 мл.водка и дои очите му не светеха. Съвестта ми е чиста". С тези думи започна пламенната си лична защита началната учителка от Бургас Веселина Гинова днес  в Бургаския окръжния съд. Тя е обвинена в предумишлено убийство на бившия си съпруг Димитър Миразчиев, когото довела до смърт чрез системно недохранване и липса на лечение на хроничните му заболявания.

Според обвинението Веселина държала пенсионирания инженер-химик в плен в дома си, заковала прозорците на стаята му, понеже се опитал да хвърли няколко бележки до съседи, в които ги молел за помощ. Освен това не му давала лекарства, а само  малко хляб и вода.След като на 1 август 2014 г. Миразчиев издъхнал, тя го напъхала в контейнер и го захвърлила в Морската година без да съобщи за смъртта му. Близо две години след това вземала пенсията му, ощетявайки държавата с общо 21 140 лв.

Наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев пледира за 18 г. затвор, а защитата в лицето на адвокат Веселина Василева настоя Гинева да бъде оправдана по обвиненията за противозаконно лишаване от свобода и убийство и да бъде осъдена само за присвояването на пенсиите на Миразчиев. Адв.Василева пледира за 1 г. ефективно наказание или условна присъда.

Бургаският окръжен съд ще се поизнесе на 21 ноември.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември