Рибовъди от Пловдивско: 1 евро субсидия за всеки екземпляр!

https://www.24chasa.bg/region/article/7952406 www.24chasa.bg
Радослав Динчев с едър екземпляр.

За животновъдите, които гледат крави, овце и кози има субсидии, а за нас – хората, които произвеждаме най-хубавата храна – рибата, няма.
Това заявиха рибовъди от Пловдивдско, които настояват за средства, както всички останали фермери.

Според Радослав Динчев, който притежава язовир, добре е да се заимства опитът на Румъния и Унгария, където се подпомагат с 1 евро за произведена и продадена риба. По този начин тяхната продукция е по-конкурентноспособна на европейския пазар.

Фермата Динчев е на 2 километра от село Царимир. В нея се произвеждат около 150 тона годишно риба за консумация и близо 100 тона зарибителен материал. Във водоемите се отглежда предимно шаран, но има и толстолоб, бяла риба, амур и личинки за риболов. Някои екземпляри шаран достигат дължина от 120 см и тегло около 35 кг.
Качествата на рибата зависят от водоема и храната, а в България са много добри, твърди Динчев. Той уточнява, че тази за консумация се храни с гранули и ечемик и това дава чудесните вкусови качества на продукта.

Според Динчев през последните години във връзка с повишената култура на българина в областта на диетичното и здравословно хранене се забелязва и по-голямо търсене на риба и рибни продукти.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции

"Това са пълни глупости. Убедени сме, че смъртта му е инсценирана, за да се измъкне с парите ни", нервно коментираха на 25 юни 2007 г. пред медиите известни родни бизнесмени. Повод за изявленията им е новината за смъртта на подвизаващия се с две самоличности като Емил Коен и Емил Бояджиев скандален бизнесмен и шеф на баскетболния ЦСКА

Големият кораб с много товар. Така коментираха столичани, извръщайки се вчера след естрадната легенда Силвия Кацарова на улицата. Топпапараците на "България Днес" изловиха изпълнителката на "Големият кораб", натоварена като танкер с покупки в няколко торби през рамо. Легендата дори успяваше и да урежда делови ангажименти по телефона