Вижте как изглежда мястото - учители и родители не искат там многоетажен паркинг в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/7956807 www.24chasa.bg
Сред кал, локви и мръсотия спират сега колите на ул. "4-и януари" в Пловдив.

В район "Западен" вече е готов, пускат го януари

Съпротива срещу строителството на многоетажен паркинг на метри от Хуманитарната гимназия в Пловдив оказват родители, учители и ученици. Съоръжението трябва да бъде вдигнато в двора на ул. "4-и януари", където беше сградата на ТЕЛК. От години имотът пустее, а в двора безразборно спират коли сред кал, локви, разбити плочи и мръсотия.

"Проблемът е голям, но ще го решим с кмета Здравко Димитров", увери пред "24 часа" областният управител Дани Каназирева. До нея е изпратена петиция с над 1300 подписа с копие до градоначалника и местния парламент. В нея родители и преподаватели от Хуманитарната гимназия и от ОУ "Княз Александър Първи" не желаят по никакъв начин да се строи многоетажен паркинг. Според тях той ще се наруши учебния процес и значително ще замърси въздуха около двете учебни заведения. Изместването на оградата към сградата на гимназията също се посреща с недоволство."Колите ще минават под прозорците на класните стаи", обясни директорката на основното училище Анета Вълева.
Предишната градска управа взе решение да построи на това място паркинг на няколко нива. В момента той се проектира. Бившето ръководство на града беше обявило, че ще кандидатства пред Фонда на фондовете за кредит от 13 млн. лева, с които да построи въпросния паркинг заедно с още един в "Тракия", както и да ремонтира разбития подлез до баня "Старинна".
Каназирева твърди, че не е проведено обществено обсъждане за съоръжението до Хуманитарната гимназия. "Подробно ще обсъдим с кмета какви действия да се предприемат, за да не ощетяваме интересите на гражданите и особено на децата", коментира тя.
Успоредно в район "Западен" е почти готов първият общински многоетажен паркинг. В момента вървят довършителни работи, правят се и настилките. Той е за 150 автомобила, а инвестицията е малко над 3 млн. лева. Очаква се след Нова година да бъде открит.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции

"Това са пълни глупости. Убедени сме, че смъртта му е инсценирана, за да се измъкне с парите ни", нервно коментираха на 25 юни 2007 г. пред медиите известни родни бизнесмени. Повод за изявленията им е новината за смъртта на подвизаващия се с две самоличности като Емил Коен и Емил Бояджиев скандален бизнесмен и шеф на баскетболния ЦСКА

Големият кораб с много товар. Така коментираха столичани, извръщайки се вчера след естрадната легенда Силвия Кацарова на улицата. Топпапараците на "България Днес" изловиха изпълнителката на "Големият кораб", натоварена като танкер с покупки в няколко торби през рамо. Легендата дори успяваше и да урежда делови ангажименти по телефона