С два пирона в китката е 9-класникът, подложен на гавра от съученици в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/8120863 www.24chasa.bg
Директорката Марияна Спасова обеща наказания за съучениците. Снимки: 24 часа

С два пирона в китката е деветокласникът от професионалната гимназия по строителство и архитектура "Арх. Камен Петков" в Пловдив, след като е бил ритнат от двама свои съученици. Инцидентът е станал на 24-и в класна стая по време на междучасие. Децата са излезли от физическо и са чакали в помещението да започне петият час.

"Да се състезаваме в скок на високо от място", предложили Атанас и Мирослав на Георги Паскалев. В момента, когато подскочил, другите двама го ритнали по стъпалата и той паднал на ръката си. Съученици на момчетата заснели сцената и я качили в социалните мрежи. Самият Георги се обадил на майка си да дойде спешно в училището, защото чувствал силна болка. Рентгенът показал фрактура на китката. Наложила се спешна операция и поставяне на импланти.
"За случая веднага информирахме регионалния инспекторат по образование, както и родителите на трите деца", заяви пред "24 часа" директорът Мария Спасова. Атанас и Мирослав обяснили, че искали да си направят шега - в youtube видели клип как младеж скача, а други двама го ритат отстрани. Решили да направят същото с Георги. Той обаче не бил гледал видеото и не подозирал, че ще бъде ударен.
"Предстои педагогическият съвет на гимназията да вземе решение за наказания на Атанас и Мирослав. Те могат да бъдат от забележка до преместване в самостоятелна форма на обучение", уточни Спасова. Според нея трите деца не са имали помежду си конфликт преди случая.
Семейството на Георги настоява виновниците да понесат отговорност. Полицията се самосезира от клипа във фейсбук и започна разследване, тъй като е нанесена средна телесна повреда на ученика.