Съдът пусна Бенчо Бенчев да се лекува в Турция

https://www.24chasa.bg/region/article/8629408 www.24chasa.bg
Бенчо Бенчев е подсъдим за укриване на несебърския бос Митьо Очите. Снимка:Елена Фотева

На 8 юли разпитват по скайп несебърския бос Димитър Жаелязков

Районният съд в Бургас позволи на зърнения бос Бенчо Бенчев, обвиняем за укривателство на Митьо Очите, да се лекува в Турция заради прогресиращо заболяване. На заседание днес магистратите дадоха възможност на Бенчев еднократно да напусне пределите на страната за срок до 07.07.2020 г., за преглед и консултация в болница в Истанбул.

Бе представена и епикриза, издадена от УМБАЛ Бургас, според която се препоръчва на Бенчев да направи допълнителни изследвания в неврологична клиника в Турция. Сред лекарите, подписали епикризата, е и началникът на „Неврологично отделение“ в УМБАЛ Бургас д-р Недев.

На заседанието бяха изслушани трима свидетели, а показанията на четвърти – прочетени в съдебна зала поради невъзможнсотта да се яви лично заради здравословни проблеми.

Освен за лично укривателство на Димитър Желязков Бенчев е обвиняем и за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси не по надлежния ред. Съдът отново отбеляза, че едното от обвиненията, повдигнати на Бенчев , е за тежко по смисъла на закона престъпление и припомни, че му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 50 000 лв. Но и отчете, че Бенчев има безупречно процесуално поведение до момента, както по време на досъдебното производство, така и по време на съдебното.

 Определението на Районен съд Бургас за разрешеното напускане на страната подлежи на жалба или протест пред въззивна инстанция в седемдневен срок.

Следващото заседание е насрочено за 8 юли, когато по скайп от Софийския затвор като свидетел ще бъде разпитан Димитър Желязков.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Никол Шерцингер работи за бебе с ръгбиста Том Еванс. Това разкрива приятел на двойката пред английските таблоиди. Бившето гадже на Григор Димитров е заедно с Том от около една година. 42-годишната певица все още не е ставала майка и в последно време сериозно се замисля за създаване на семейство. Близки на двойката дори твърдят

Певицата разбира мерките, но е категорична - браншът трябва да бъде подкрепен "Не може да ни оставят без никаква финансова помощ!" С тези думи ДесиСлава изрази безрезервната си подкрепа към всичките си колеги, както и към всички над 150 хил души, заети в бранша,които остават без работа след затварянето на нощните заведения

"Левски" ще стартира следващия сезон така, както завършва този - с осакатен отбор. Причината е, че в момента никой не мисли за селекция на "Герена", научи "България Днес". Повечето тимове вече си осигуриха по няколко нови попълнения. "Сините" имат по-важни неща за решаване - борят се за своето оцеляване