Приключи протестът пред Народното събрание, не се стигна до сблъсъци (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8904495 www.24chasa.bg
СНИМКА: Велислав Николов

11:16 ч. - Към 11 часа протестът приключи. Хората се разотидоха. До сблъсъци така и не се стигна. Някои депутати като от левицата като Румен Гечев се спряха да говорят с протестиращите. Други обаче бяха освиркани.

09:45 ч. - Хванати за ръце в жива верига протестиращите се преместиха от задния вход на парламента пред сградата. Така към 9,45 часа на групи протестиращите застанаха пред НС, а една група се спря и пред служебния вход откъм БАН. До момента няма провокации и сблъсъци. Полицията е обградила парламента от всички страни, а 80те депутати, които се регистрираха за извънредното събрание все още са в сградата.

Пред страничния вход е застанала журналистката от ПИК Ива Николова. Протестиращите започнаха да скандират срещу нея. Наричаха я "Мисирка" и я освиркваха. Стигна се и до хвърляне на яйца по нея. Полицията се опита да я предпази, като я издърпа зад кордона от служители на реда.

08:58 ч. - Десетки яйца полетяха към сградата на парламента в деня на извънредното заседание, което пропадна заради липса на кворум.

Едва стотина протестиращи се бяха събрали към 9 часа в градинката пред задния вход на парламента, откъдето влизат депутатите. Сред тях бе лидерът на "Да, България" Христо Иванов, лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев, а най-активен с мегафона беше вечният протестиращ Йоло Денев.

Началото на протеста бе насрочено за 8 часа, а освен яйца хората си бяха подготвили и домати.

Чистачка от парламента на няколко пъти излезе да почисти входната врата на НС.

С домат бе улучена и колата, от която слезе и депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Днешното извънредно заседание бе свикано по искане на БСП. От левицата искаха присъствието на премиера Борисов и вътрешния министър, които да отговарят на въпроси свързани с Националната конференция на ГЕРБ, на която се стигна до нападение над журналисти.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Процедура по изграждане на морски хотел е стартирал бившият вицепремиер в правителството на Иван Костов Евгений Бакърджиев, показа проверка на "България Днес". Шикозната постройка ще се намира на първа линия зад Северния плаж на Приморско. Така шансът гледката от балконите на гостите да бъде закрит от друга бетонна постройки е нулев

В голям магазин за пердета се спря лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". В типичния си шармантен вид паркетният лъв влезе в магазина и заразглежда стоките, като не пропусне да сложи задължителната маска на лицето. Трябва да признаем, че и с маска Минчев не губи от своята ексцентричност, а дори я подсилва

Руската гимнастичка Екатерина Селезньова показа изваяно тяло. Тя публикува снимка по бански на фона на морето в инстаграм. "Лятото свърши, не може ли да е до Нова година, моля?", написа Селезньова. Красавицата е двукартна световна шампионка от Баку миналата година. Тя взе злато в отборната надпревара и на обръч. На лента завоюва бронз