3 камиона се удариха верижно, голяма колона на изхода на Бургас (Обновена, видео)

https://www.24chasa.bg/region/article/9058640 www.24chasa.bg
Верижна катастрофа е станала между 3 тежкотоварни возила на пътя Бургас - кв. "Ветрен". Снимка Архив

Безсмислен пост на КАТ, който пренасочваше неясно по каква причина в едно платно за кратко автомобилите, усложни допълнително ситуацията след 15 часа

Верижна катастрофа е станала между 3 тежкотоварни возила на пътя Бургас - кв. "Ветрен", но няма пострадали при инцидента, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Причината е несъобразена скорост от страна на третия автомобил.

Колона от автомобили се е образувала на изхода на Бургас в посока София заради сблъсъка малко след подлеза до големия търговски обект в посока кв. „Ветрен".

Две успоредни колони от стотици автомобили изнервя шофьорите, които излизат от Бургас посока София, съобщиха ни читатели.
Най-нетърпеливите преминават по черния път до нивите в съседство.
Десетина километра след началото на задръстването, което започва преди магазин "Джъмбо", автомобилите принудително минават в едно платно, тъй като започва колона от спрели камиони и автобуси. Броят им е около 50. Един от катастрофирали камиони е запречил почти 2/3 от пътя. През малкото разстояние трудно се промушват по-големите автомобили, а камионите са принудени да изчакат окончателното разчистване.

Десетки униформени опитват да помогнат на шофьора, чийто камион видимо ме може да се движи заради смляна предна част.

Неясно защо километър преди инцидента двама техни колеги буквално за 2-3 метра събират автомобилите в една лента.

Хубавото време напълно отново през уикенда морските курорти на юг и това допълнително усложни транспортната ситуация ма излизане от Бургас.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена