Арестуваха пожарникар от Пловдив за 7 въоръжени грабежа

https://www.24chasa.bg/region/article/9151031 www.24chasa.bg
Шефът на Криминална полиция Георги Ташев, окръжният прокурор Румен Попов и наблюдаващият Георги Георгиев съобщиха подробности за разкритите грабежи (отляво надясно)

Пожарникар от Пловдив и негов съучастник са задържани за серия въоръжени грабежи, извършени през 2013 и 2014 г.  Срещу огнебореца Иван Тотев и Борис Любисавлевич са повдигнати обвинения. Това съобщиха на извънреден брифинг окръжният прокурор Румен Попов, шефът на Криминална полиция Георги Ташев и наблюдаващият прокурор Георги Георгиев.

Попов уточни, че по времето, когато са извършвани престъпленията Иван Тотев все още не е бил пожарникар. Станал е такъв през 2015 г. Според разследващите именно той е основоно действащо лице в нападенията.

Иван Тотев и Борис Любисавлевич са нападали обектите с маски за картинг като от "Формула 1", поясни окръжният прокурор. Двамата са задигали малки суми. При седемте грабежа са прибрали около 2400 лева. Пожарникарят и съучастникът му са извършили заедно 5 грабежа, а огнеборецът самостоятелно има още два.

Очаквайте подробности!