Порожанов откри първия онлайн център за търговия в Аграрния университет в Пловдив

Време е да стъпим по-уверено на китайския пазар, призова той Първият у нас Демонстрационен център за онлайн търговия на селскостопанска продукция откри в Аграрния университет в Пловдив земеделският министър Румен Порожанов. Той преряза лентата заедно с ректора проф. Христина Янчева. Това е част от инициативата "16+1",

Бясно правят 40 улици в центъра на Пловдив - едни ругаят, други доволни (снимки)

- От седмица сме без вода, жалят са на ул. "Марагидик", облаци прах се носят от обновените отсечки - Не помнят ли доскоро какво беше - без тротоари и с дупки, отвръщат поддържници "Десетилетия чакахме тези ремонти. Но сега, когато направиха улиците ни, стана по-зле". Това твърдят в един глас жители на квартала около Източната порта на Филипопол.

Опрощават 1,6 млн. лева на неизрядни наематели в "Столипиново"

Десетилетия ползват общински жилища, без да плащат Пловдивският общински съвет да опрости 1 572 651 лева лихви към неплатените наеми на неизрядни квартиранти. Такова предложение подготвя "Жилфонд". Общият размер на задълженията е близо 3 млн. лева и от десетилетие не може да се стопи. 75% от борчовете са натрупани в "Столипиново" и мезонетите в

Опразват павилионите пред кино "Космос" в Пловдив, ще ги махат

Предизвестия за освобождаване на павилионите пред кино "Космос" са пуснати до наемателите. До началото на март трябва да ги опразнят, защото процедурата за отчуждаване е бърза и приключва до два месеца, обясни Дяко Дяков, един от притежателите на реституирания площад. Той е с площ 459 кв. метра и беше върнат на собствениците преди 10-ина години.

Александър Чобанов: И децата, и мъртвите ще разберат, че няма измама при машинното гласуване

Устройството не може да се развали, устойчиво е на удари и дори да спре токът, може да работи, казва инженерът от сдружение "Информатици, математици и кибернетици без граници" Заимствахме опит от атомната централа във Фукушима Ако закъснее финансирането, отказваме поръчката за изработка - Г-н Чобанов,

Прокуратурата удължи с месец разследването за европейската столица на културата в Пловдив

Как са похарчени близо 3 млн. лева за откриването на европейската столица на културата в Пловдив прокуратурата продължава да разследва. Тя удължи проверката с още един месец. "Необходимо да е се запознаем с всички документи, а те са доста", обясни пред "24 часа" окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Премахват символа на ЕС в Пловдив (снимки)

Мащабна композиция, дело на скулптора Жорж Трак, се премахва окончателно от централния площад на Пловдив. Десетки граждани са се събрали и наблюдават как кран сваля т. нар. Спирала, която беше поставена точно преди 12 години по случай приемането на България в ЕС. Тя е направена от хром и никел и представлява 12 кръга,

Възстановяват римския път на хълма Бунарджика в Пловдив

Масирано строителство върви на хълма Бунарджика, като в момента се възстановява римският път, свързващ разрушения Бюфет с подножието. Това обяви кметът на район "Централен" Георги Стаменов, който инспектира преди дни обекта. По думите му калдъръмът и паветата се пренареждат, прокарана е цялата кабелна мрежа.

Българи с имоти в "Столипиново" плащат данъци, а нямат достъп до тях

Трябва да си ги заснемат и тогава ще им помогнем, каза кметът на "Източен" Десетки българи с възстановена собственост в "Столипиново" не могат да допрат до имотите си, защото са застроени с незаконни ромски къщи. За това алармира общинският съветник доц. Ангел Иванов. "Плащат данъци, а не могат да влязат. Докога ще продължава гаврата с хората?

Свалят черните кутии на дерайлиралите локомотиви, те ще кажат причината за катастрофата в Пловдив

Черните кутии на двата дерайлирали локомотива в Пловдив ще бъдат свалени и разшифрирани, съобщи шефът на "Железопътна инфраструктура" Красимир Папукчийски. Именно те ще кажат каква е причината за жп катастрофата с 25 цистерни пропан-бутан, които по чудо не се взривиха. "Ще стане ясно как и бил управляван влакът,

Влак на фирмата, чиято композиция се взриви в Хитрино, едва не запали и Пловдив (Обзор)

l 25 вагона превозвали пропан-бутан, локомотивът дерайлира на метри от гарата l Можехме да изгорим живи, казват от близките блокове l Прокуратурата образува наказателно производство Товарен влак на “Булмаркет рейл карго”, състоящ се от 25 вагона с пропан-бутан, дерайлира на метри от централната гара в Пловдив.

Локомотивът на дерайлиралия влак в Пловдив – същият от инцидента в Хитрино

Локомотивът, който дерайлира тази сутрин на гарата в Пловдив, дърпайки 25 вагона с пропан-бутан, е същият, който е теглил и влаковата композиция с цистерните, които взривиха Хитрино. Това обяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров към Пловдив пътуват екипи от Националната следствена служба,

Живеещи до гарата в Пловдив: Щяхме да изгорим, докато спим

- Влакът е на същата фирма, чиито цистерни взривиха Хитрино - Следователи от София поемат жп катастрафата, която се размина без жертви и пострадали Следователи от София се заеха с разследването на железопътната катастрофа на гара Пловдив. В 4,15 ч тази сутрин товарен влак с 25 вагона пропан бутан дерайлира. По чудо няма жертви.

Пловдив по чудо се размина с второ Хитрино (Снимки)

Цяло чудо е, че дерайлиралият тази сутрин влак на гарата в Пловдив, с 25 вагона пропан бутан, се е разминал без жертви и разрушения. Можеше да се повтори трагедията от Хитрино в още по-големи мащаби, казват хора от близките блокове. Товарната композиция е идвала от Сърбия и е трябвало да стигне в разпределителната гара в града на тепетата.

Прочулата се във Виена като “царица на джебчийките” - от родата на Цар Киро

40-годишната Станка е снаха на фалшификатор на паспорти за бежанци Семейството обитава мраморна къща в село Йоаким Груево Тя е вежлива, възпитана, много добре облечена и с приятна външност. Кожата ѝ е бяла, а косата - изрусена. По нищо не личи, че е циганка. Така кметът на пловдивското село Йоаким Груево Наум Нихтянов описва 40-годишната

Мащабно строителство за 1,1 млн. лева в пловдивския район "Тракия"

Ремонти, паркинги и площадка в парк "Лаута" обяви районният кмет Мащабно строителство ще кипи в пловдивския район "Тракия" т.г. Кметът Костадин Димитров даде старт с първа копка срещу бизнесцентър "Форум". Той заби кирка в тротоара и извади плочка. "Настилката от 1200 кв. м ще се подмени срещу 70 000 лева", обяви Димитров.

Търговци и жители се вкопчиха в пазар, нарочен за разтуряне в центъра на Пловдив

- Изникна насред улицата преди 30 г. с руски стоки, сега тъне в мръсотия - Концесионер е Атанас Червенков-Райфъла  Разбита настилка, локви, ръждиви сергии и павилиони със сателитни чинии и климатици. Така изглежда пазарът на ул. "Младежка" в Пловдив, разположен на метри от областната управа. Градските власти възнамеряват да го махнат и на негово

Изгоря завод на месарски бос от "Панамагейт" (Обзор)

- 11 екипа гасиха във Войводиново, всичко е на пепел - Една от версиите е умишлен палеж, някои сочат и цигани Огромен пожар унищожи най-голямото месопреработвателно предприятие у нас “Унитемп”, което се намира край пловдивското село Войводиново. Заводът е собственост на Петко Илиев Петков. През 2015-а името му изплува в аферата “Панамагейт”

Архитекти: Подменен е проектът на галерията в Пловдив

Ние сме възложителят, не художниците, отвърна Иван Тотев Камарата на архитектите в България сигнализира Дирекцията за строителен контрол, че проектът на строящата се галерия на ул. "Гладстон" в Пловдив е подменен. Това обяви шефката на Дружеството на художниците Снежана Фурнаджиева. По думите й в момента се изпълнява строителство,

Бутат магазини в "Западен" за новия многоетажен паркинг в Пловдив

До 8-10 месеца Пловдив ще има първия общински многоетажен паркинг. Строителството му започва в края на месеца, обяви кметът на район "Западен" Димитър Колев. В момента се разчиства теренът, където ще се вдигнат 3 етажа със 150 паркоместа за автомобили. Мястото се намира зад новия комплекс "Корона" в кв. "Христо Смирненски".

Нов парк за 200 000 лв. в Пловдив готов през май

Нов парк върху 5 декара с атракции и зони за отдих на деца и възрастни градят на ъгъла на бул. "Мария Луиза" и "Източен" в Пловдив. Преди 10-ина дни стартира строителството, обяви кметът на район "Централен" Георги Стаменов. 200 000 лева ще струва придобивката. В момента се реконструира тротоарът откъм бул.

Размразяват пловдивския зоопарк, за 20 дни го завършват

Рестарт на пловдивския зоокът предстои до дни след окончателното решение на ВАС. Висшите магистрати отхвърлиха всички претенции на природозащитници. В резултат на жалбите и протестите им обектът бе замразен до произнасянето на съда. "Вече няма никакви пречки Пловдив да има зоопарк", коментира кметът Иван Тотев.

Избират между два стадиона в Пловдив за Мондиал 2030

Два стадиона предлага Пловдив за световното по футбол през 2030 г. Това стана ясно при среща на спортния министър Красен Кралев с градските власти. Единият вариант е да бъде модернизиран съществуващият стадион "Пловдив". Но от него трябва да се махне лекоатлетическата писта и такава да се изгради в съседство за 5 млн. лева.

191 000 коли превръщат в ад трафика на Пловдив

Обещават до лятото нов булевард, умуват за име С бясна скорост се множат автомобилите, които превръщат в кошмар движението в Пловдив. Към настоящия момент превозните средства наброяват 191 000, обяви кметът Иван Тотев. Само леките коли били 150 000. Останалите 40 000 представлявали автобуси, камиони и др. Спрямо 2015 г.

Иван Тотев: Идат избори, не върви да си вдигам заплатата

Кметът на Пловдив Иван Тотев отказа да си вдига заплатата. "Осем години съм с ниско възнаграждение и ако сега го увелича, как ще се изтълкува преди изборите? Все едно събирам точки за пенсия", коментира той. Преди седмица обяви, че е внесъл предложение в местния парламент за корекция, без обаче да посочва сума.

Ето я избягалата змия, собственикът си я занесе вкъщи, била от рода анаконда

Избягалата боа е успяла да захапе собственика си Иво Катрафилов, докато я залавя. Повече от 8 часа продължи издирването на влечугото, което избяга в пловдивски мол и вся ужасяваща паника във вторник. "Локализираха мястото, като наръсиха със сяра. Изчакаха да се опразни търговският обект и около 20 часа  Иво я откри в шахта на тоалетната и я хвана.

Не пускаш военни в имота си - отиваш запас

Генерал Явор Матеев, шеф на Пловдивския гарнизон и командир на бригада "Специални сили", отправи предпуреждение, че който не пусне военни в имота си, отива запас. Това стана по повод подготовката за тържествената заря-проверка за Трети март. Генералът и негов подчинен огледаха дали подиумът върху шадравана на площад "Стефан Стамболов" ще издържи

Специалист: Избягалата боа е удушвач, хапе и много трудно може да бъде намерена

Избягалата змия в пловдивския търговски център е боа удушвач. Тя не е отровна, но при контакт хапе, за да се защити. Би могла да е агресивна, но хората да не изпадат в паника. Това обясни пред "24 часа" директорът на Природонаучния музей в града на тепетата гл. ас. д-р Огнян Тодоров. Той препоръчва да се търси медицинска помощ,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Плевенски ченгета са погазили закона при акцията срещу местния крими герой Камен Балбузанов-Куката! Разпитани пред съда, полицаите Ивайло Станкулов и Кристиян Тодоров сами признават, че са се подписали на празен протокол за оглед на склад. За кражбата на открит в помещението надуваем батут отговаря Балбузанов пред Темида.

Георги накълцал брат си, докато спи Кадри от сателит на НАТО трябва да бъдат използвани в разкриването на истинския извършител на четворното убийство в Нови Искър. Това обяви служебният адвокат на обвиняемия Георги Георгиев. Защитникът Стоян Стоянов е категоричен, че няма проблем да бъде поискана подобна информация,

С охрана се движи изгората на футболиста Кирил Десподов, видя "България Днес". Здрав мъжага неотлъчно следваше чаровната блондинка Веселина Бориславова, докато се разхожда из столицата. Красавицата бе облечена спортно по тийнейджърски с шапка, обърната с козирката назад, тъмни очила и клин в камуфлажен стил.