2060 бедни в Пловдив без храна по Коледа и Нова година

Няма да има топъл обяд навръх празниците за 2060 бедни, които ползват социалните трапезарии в Пловдив. Не се предвиждат и сухи пакети, каквито в предишни години получаваха. На Коледа и Нова година кухните няма да готвят, а социалната програма предвижда те да осигуряват храна само в работни дни, обясниха от общината.

Пловдив харчи рекордни 300 млн. лева

800 000 лева отишли за заплати на съветниците С над 300 милиона лева ще разполага Пловдив през 2018 г. Това е най-големият бюджет в историята на общината след промените насам. Прогнозите на икономистите са, че годишната финансова сметка, която трябва да бъде одобрена от местния парламент в края на януари, ще задмине значително тазгодишната.

Пенсионирана медсестра спаси от смърт 10 забравени от бога в Пловдив

96 самотни, тежко болни, слепи и инвалиди получиха грижи в район "Източен" Тя е в пенсионна възраст, но се раздава докрай и денонощно помага на тежко болни и самотни хора в пловдивския район "Източен". Медицинската сестра Елена Христозова в продължение на две години е посещавала неподвижни старци и сама е обработвала декубиталните им рани,

Овчарката Анка посече и Сливен с 4 млн. лева

Работата е за прокуратурата, настоява шефът на спряната поръчка от града на сините камъни След Пловдив и община Сливен изпищя от овчарката Анка Ангелова от Антоново, Търговищко. Два дни преди да започнат в града на стоте войводи да набират оферти по поръчка за 4 млн. лева без ДДС, неизвестната "Ремс строй" ЕООД е обжалвала процедурата в Комисията

Логопеди и психолози тръгват по къщи да помагат на деца в Пловдив

Екип от логопеди и психолози ще помагат на пловдивски деца с говорни и физически увреждания. Това е новата услуга на центъра за социална рехабилитация и интеграция, който се откри на ул. "Княз Александър Батемберг" 27. Капацитетът му е 35 деца, но реално ще работи с 50, обясни зам.-кметът по социална политика Георги Титюков.

Още една Анка спъна поръчка за 37 млн. лева в Пловдив, крие се

Подозират местен превозвач, спрял конкурса за 13 линии В задънена улица е още една голяма поръчка с прогнозна стойност от 37 милиона лева в Пловдив. Тя е за отдаване на 13 автобусни линии за срок от 10 години. Три дни преди подаването на офертите в общината, софийската "Пълдин рентакар 2000" пусна жалба в Комисията за защита на конкуренцията и

Финансовото здраве на общините се мери и по дълга

Към 30 септември общинският дълг в България е 1,22 млрд. лв., от които 552,6 млн. лв. вътрешен и 674 млн. лв. - външен дълг, сочат последните данни на финансовото министерство. Спрямо края на 2016 г. размерът му е намалял с 26,5 млн. лв. Финансовото министерство оценява общините по пет критерия, като при нарушаването на три от тях едновременно

Менда Стоянова: Следващата ми битка е да издействам пари за ремонт на концертна зала в Пловдив

8 млн. лева ще получи града от държавата догодина за европейска столица на културата Трети пореден транш в размер на 8 млн. лева ще получи Пловдив от държавата през 2018 г., обяви шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Парите са за културна инфраструктура във връзка с домакинството на града за европейска столица на културата

Менда Стоянова стана доктор хонорис кауза, почетоха я с голям концерт

Неудобно ми е, нямам пряка връзка с музиката и изкуството, каза шефката на бюджетната комисия Едночасов концерт изнесоха студенти и преподаватели от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив пред депутатката Менда Стоянова. Тя бе удостоена с титлата доктор хонорис кауза на учебното

Анка със 100 лв. взриви поръчки за 24 млн.лв

Фирмата й със 100 лв. капитал, регистрирана в неугледна къща, спря мащабно строителство в европейската столица на културата Две жалби през няколко дни на една и съща фирма със скромен капитал от 100 лева, регистрирана в невзрачна къща в гр. Антоново, Търговищко, блокираха поръчки за 24 милиона лева на община Пловдив.

Пекарни и магазини никнат на общинските пазари в Пловдив (снимки)

Наред с плодовете и зеленчуците се предлагат и сирене, мляко и трюфели Общинските пазари в Пловдив се разрастват с магазинчета, пекарни, кебапчийници и всякакви нови придобивки, установи репортерско проучване. Сергиите с плодове и зеленчуци вече не са единственият им патент. Хлебарница с квас е най-новата придобивка на пазара до Гребната база.

Жената, от чиято кола тръгнал пожарът: От 35 години бизнесът ни е с бижута

Не зная защо запалиха колите ни, няма атака, не дължим пари на никого. От 35 г. имаме бизнес с бижута. Това каза собственичката на мерцедеса Невина Стрехина, от чийто автомобил е лумнал страховитият пожар в Пловдив, който унищожи 5 коли. Нейният съпруг Иван Стрехин работел в чужбина, но жената не уточни с какво той се занимава.

Огнена вендета в Пловдив, маскиран запали 5 коли (Снимки)

5 коли са превърнати в пепел на ул. "Братя Търневи" 13 в Пловдив след страховит пожар. Огънят лумнал в 5:10 тази сутрин. Камерите от близката кооперация са заснели мъж с качулка, но лицето му не се вижда. Огънят е тръгнал от Мерцедес В, паркиран в средата, и бързо е обхванал останалите автомобили, наредени една до друга под навес.

Съдът в Пловдив върна свалени номера на шофьор

Изтеклата книжка не правила водача неправоспособен Свалянето на номерата от автомобила заради изтекла шофьорска книжка не може да се прави произволно. С този аргумент пловдивският административен съд отмени акт на полицията и върна регистрационните табели на Георги И. Той бил спрян за проверка на 19 юни т.г. на междуселски път в община "Марица".

Симеон ІІ: Щеше ли държавата да ни вземе имотите, ако наистина бяха нейни?

Нека един да ми отговори на въпроса: Ако царските имоти бяха на държавата, защо тогава тя ги одържави? Това попита Симеон Сакскобургготски в края на литургията в църквата "Св. Николай" в Пловдив. Той присъства на службата и прочете слово. "Дойдох специално за имения ден на митрополит Николай. Този храм е прекрасен", каза бившият премиер.

Продават 160-годишното училище в с. Хвойна за IT център

Изложба с апокалиптични фотоси от школото събра десетки в Пловдив Има запитване и интерес от инвеститори закритото училище в Хвойна да се превърне в център за IT специалисти. Това съобщи кметът на родопското село Наско Губеров. Последният звънец на 160-годишното школо е ударил през 2008 г., оттогава сградата се руши.

Старият Пловдив да се разшири, иска столична претендентка за шеф на резервата

Столичната археоложка д-р Надежда Стоянова Кирова-Йовчева е единственият претендент за директор на "Старинен Пловдив". Доскорошната шефка на регионалния исторически музей "София" се яви на събеседване пред комисия. Видимо притеснена и стеснителна, тя обясни, че вижда развитието на архитектурно-историческия резерват в неговото разширяване.

Топготвачи два дни въртят непознати шедьоври в Пловдив с безплатно дегустиране

На 20 кулинарни щанда демонстрират умения пред очите на хората Звездни топготвачи два дни ще майсторят шедьоври в първия фест "Вкусът на Пловдив". На 20 кулинарни шанда, разположени в един от големите търговски центрове, майсторите ще представят непознати за масовия потребител вкусотии. "Хората ще останат възхитени от ястията,

Разкопават най-голямата римска гробница, чакат невиждано досега откритие

Откритието ще е невероятна сензация, обяви археологът доц. Костадин Кисьов Най-голямата сензация обеща директорът на археологическия музей в Пловдив доц. Костадин Кисьов в присъствието на кмета Иван Тотев и зам.-министъра на културата Амелия Гешева. "2018 г. ще мине под знака на невиждано досега откритие.

И община Пловдив готова с иск срещу реститутите на Синята къща

Фамилия Ченгелян иска 1 млн. лева кеш, а не паметник на културата със скъпа поддръжка Пловдивската община е готова да предяви насрещни искове срещу фамилия Ченгелян, на която съдът в Страсбург постанови държавата да  плати баснословните 462 000 евро. Това стана след дългогодишен съдебен маратон от страна на реститутите на Синята къща в Стария град.

Само за 40 минути седем летят с над 100 км/ч по надлез в Пловдив

Власт и полиция слагат камери срещу бясно шофиране на опасни места в града Надлезите по Карловско и Асеновградско шосе в Пловдив са се превърнали в писти за бясно шофиране. Това отчете комисията по безопасност на движението към общината, чийто председател е зам.-кметът Златин Велев. Пътни полицаи, районни кметове и шефове на общински предприятия

Връщаш 14 000 лева и вземаш 1 милион след дело в Страсбург

Реститутите на Синята къща в Пловдив не си искат имота, а парите Една 25-годишна сага с имот в Стария Пловдив приключи щастливо за фамилия Ченгелян. Преди дни съдът в Страсбург им присъди едно от най-високите обезщетения за България. Наследниците на емблематичния имот - Синята къща, ще си поделят 462 000 евро.

2621 аборта в Пловдив, половината - спонтанни

Най-висока е детската смъртност в Кричим и Карлово 2621 аборта са направени в Пловдив и областта през м.г., половината от тях са спонтанни. Останалите са по желание или медицински причини, сочи отчет на регионалната здравна инспекция. Според специалистите нездравословното хранене, тютюнопушенето, алкохолът и вредните влияния от околната среда са

12 в ареста след масовия бой, който прекъсна мача в Пловдив (Видео)

Масов бой между ултраси се разрази на мача между „Локомотив” и ЦСКА в Пловдив и прекъсна срещата на „Лаута”. Привърженици на армейците прехвърлили оградата на сектора за гости и нахлули в терена. Това наложи мачът да бъде прекратен за около 15 минути в първото полувреме. Феновете на червените пробили загражденията и тръгнали към централната

Ангелкова и Менда Стоянова се чукнаха с младо вино в Пловдив

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри деветото издание на Дефилето на младото вино в Пловдив. Тя приветства участниците и се чукна за здраве с шефката на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова и областния управител Здравко Димитров. Празникът започна с Дионисиево шествие от площад “Стефан Стамболов”.

Реститут се барикадира в Пловдив, не харесва 660 000 лева, искал милион (снимки)

Реститутът Цоньо Буров се барикадира зад телените заграждения, които бяха поставени на четирите магазина на пловдивския площад "Централен". Общината предприе събарянето им след 4-годишна сага. "Въоръжен" с камера, Буров, който е един от 30-те собственици на парцела, заснемаше всяко действие на работниците от "Жилфонд".

С полиция бутат 4 магазина на площада в Пловдив

4-годишна сага с четири магазина, разположени от северната страна на Римския форум в Пловдив, е напът да приключи в петък. Издадена е заповед за премахването им, а задачата е спусната на зам.-кмета по обществен ред Георги Маринов. Той не скри, че очаква циркове от страна на реститутите, които в началото на годината осуетиха подобна акция.

Педагожка и театрален режисьор напират за шеф на зала "Колодрума" в Пловдив

Опашка от кандидати да оглавят съоръжението за 50 милиона лева, което стои под ключ Дами с опит в организиране на събития и мъже с афинитет към спорта се надпреварваха кой да оглави пловдивската зала "Колодрума". Заплатата е 1000 лева. Те се наредиха на опашка и бяха препитани от комисия, огламена от зам.-кмета Розалин Петков.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Скръб потопи американската порноиндустрия след новината за кончината на звездата й Юризан Белтран. Знойната красавица от мексикански произход е намерена мъртва от наемодателя си в Ел Ей. До безжизненото тяло на 31-годишната актриса от филмите за възрастни се въргалят куп лекарства и наркотици. Парамедиците, които прибират трупа й,

Цветана Манева, Орлин Павлов и Койна Русева с ключови роли в сериала. Това е поредицата „Скъпи наследници”, за която вече са готови цели 170 епизода. Още преди да види ефир, тя бе обилно полята от екипа с вино и твърд алкохол, подсладени с шоколадова торта. Купонът се оказа точно на рождения ден на друг от ангажираните в сериала – Любомир Ковачев.

  Една от най-популярните носителки на титлата Мис България – Ивайла Бакалова, е в трепетно очакване на второто си дете. 36-годишната красавица е в начална бременност и все още не иска да обявява публично щастливата вест, но вероятно скоро ще го направи. Според запознати Бакалова планира да роди в Дубай, където живее от 3 години,