С реплики за опери, маймуни и олигофрени Пловдив отказа акциите на панаира (обзор, снимки)

Не трябва да играем в този филм - връщаме за втори път дарението, отсече Иван Тотев "По дяволите футбола, отиваме на опера! Но и операта отиде на кино!". С тези думи червеният съветник от Пловдив Иван Петков-Бебето откри дебата в местния парламент, който с мощно мнозинство от 39-има съветници при нужни 26 отказа акциите на държавата в панаира.

Пловдив категорично отказа акциите на Панаира

С още по-голямо мнозинство - 39 гласа "За", 4-ма "Против" и 3-ма "Въздържали се" Пловдивския общински съвет току-що отказа акциите на държавата в Панаира. Това стана на 14-я ден, след като същият този общински съвет прие с 31 гласа тази сделка. Дебатът продължи повече от час.  "Пловдив не трябва да играе в този филм и затова отказваме

Шефката на съветниците в Пловдив: Няма пречка да отменим решението за акциите от панаира

В кметския екип изненадани подготвят новото предложение, противници на сделката потриват ръце "Все още решението на пловдивския общински съвет, с което одобряваме да вземем от държавата 20,63% от акциите на панаира, не е влязло в сила. Не е минал двуседмичният срок от вземането му и няма никаква пречка да го отменим".

Цигани от Арман махала в Пловдив се жалят в Страсбург, че им бутат къщите (снимки)

Шестима души са завели дела в Европейския съд за правата на човека в Страсбург, че кмета на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев им е бутнал къщите. "Четирима от тях са обезщетени с апартаменти през 80-те години на миналия век и са ги продали. След това са вдигнали незаконни къщи, които им ги бутнахме.

Таванът на централна поща в Пловдив се продъни, няма ремонт

Обещаният ремонт на централна поща в Пловдив още не е започнал, а фоаието е отцепено с предпазни ленти, установи репортерска проверка. Стъкленият покрив на големия салон е продънен и при всеки дъжд вътре се образува езеро. Директорът на регионалния клон Атанас Печев заяви още на 11 април, че след Великден започва ремонт на компрометирания стъклен

Вижте каква дупка зее втори месец в туристическата зона на Пловдив под носа на властта

Огромна дупка зее втори месец на едно от най-знаковите места в Пловдив - до античния Одеон, който попада в туристическата зона на града. Ямата все повече се разширява и става по-дълбока. Всекидневно покрай нея минават стотици и се възмущават. Намира се на ул. "Гурко", която свързва главната пешеходна отсечка на Пловдив с ул. "Отец Паисий".

Кметът на район "Западен": Пристъпваме към бутане на Гарнизонна фурна за 350 000 лева!

Творци и жители на квартала в сблъсък - едните искат парк, другите - център за изкуство Подписка от 200 души, живеещи в блоковете около пловдивската Гарнизонна фурна, е депозирана при кмета на район "Западен" Димитър Колев. Хората настояват в бившия имот на МО да бъде изграден парк. Интелектуалци обаче, водени от художника Емил Миразчиев,

Махат палмите до католическата църква в Пловдив (снимки)

На тяхно място правят паркинг за Голямата базилика Големите палми до католическата катедрала "Св. Лудвиг" в Пловдив ще бъдат махнати, тъй като на тяхно място по проект трябва да има паркинг. В района се обособява площадно пространство във връзка с реставрацията на Голямата базилика. Кметът Иван Тотев е повдигнал въпроса на оперативка къде ще бъдат

Нова будка с бариера променя режима за коли в Стария град в Пловдив

Електронна бариера с нова будка за охранителите на ул. "Съборна" ще затегнат режима за влизане с автомобили в Стария Пловдив. В момента се работи по въвеждането на новия режим, съобщиха от общината. Проектът е внесен за съгласуване в института за паметници на културата, понеже се налага да бъде направен малък изкоп.

11-те входни артерии на Пловдив с камери за джигити

До месец 44 камери заработват по 11-те входно-изходни артерии на Пловдив. Те ще предават информацията директно в МВР. Новото видеонаблюдение е за 320 000 лева, които общината отдели и проведе поръчката, а устройствата предостави на МВР. Това стана с решение на местния парламент, уточни зам.-кметът Георги Маринов.

Георги Гергов - от партиен секретар в с. Маноле до оставката в ИБ на БСП

- Той даде решаващите гласове за избора на Корнелия Нинова за лидер на БСП - Запазва силни позиции в партията - остава в Националния съвет и е областен лидер Аз съм партиен човек повече от 40 г. и си оставам такъв, казва Георги Гергов. Близки до него са убедени, че е подал оставка от ИБ на БСП, за да не разцепва партията.

Забавили вземането на проби за урана във водата на Първомай

Ако установим престъпление, ще има подведени под отговорност, закани се прокурорка Значително забавяне е допуснато при вземане на първите проби за уран във водата на Първомай. Причините за закъснението били тежката зима и дълбокият сняг, който бил затрупал водоизточниците. "Не успяхме да стигнем до тях, за да направим изследвания.

Ревизори окупираха пловдивската община, гледат под лупа как са изхарчени милиони

Масирани проверки от различни институции са предприети в пловдивската община. Те са от Сметната палата и от Агенцията за държавна финансова инспекция. Секретарят Ангелина Топчиева призна за нашествието на ревизори, но не уточни какво точно разследват. Неотдавна приключи одита на спортната зала "Колодрума".

Пловдивски гении спечелиха 30 млн. лева, вдигат научен център

Общината им дава 25 декара Млади пловдивски учени пребориха бясна конкуренция и спечелиха директно от Европейската комисия 15 милиона евро. "В битката участваха 170 проекта от Стария континент, отличени са само 10, единият от които е на пловдивчани", съобщи зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов.

Абитуриентът, убил жена на зебра: Блъснах се в някакво колче (Обновена)

18-годишният Асен Гюрганчев, който на пешеходна пътека в Пловдив уби жена и избяга, потърсил приятели да му ремонтират колата с обяснението, че се ударил в някакво колче. Това разкрили пред разследващите Иван Борисов и Иван Кунев, към които се обърнал за помощ Гюрганчев. Абитуриентът се страхувал,

Съдбата на пловдивския зоопарк в ръцете на прокуратурата

Завършването на пловдивския зоопарк е изцяло в ръцете на Софийска градска прокуратура. Работата е спряна от есента, след като започна разследване. Обвиняеми са кметът Иван Тотев, заместникът му Димитър Кацарски и кметът на район "Западен" Димитър Колев. Според държавното обвинение нанесени са щети на бюджета в размер на 1 млн. лева.

Скъпотията отказа хиляди от шествието в Бачково (снимки)

Мнозина се въздържаха от разноски за пътуване, нощувка и престой в манастира Ценовият шок се отрази и на най-светлия християнски празник. Хиляди богомолци т.г. не дойдоха в Бачковския манастир, за да се включат в шествието по изнасяне на чудотворната икона на Богородица. Това се прави всеки път на втория ден от Великден.

Иванка, обвинена че поръчала екзекуция на родата заради наследство в САЩ - на съд

Браниполе разделено  - едни бранят Ройдова, други са зад брат й Стойчо Година след шумния арест Иванка Ройдова от пловдивското село Браниполе, обвинена, че е поръчала екзекуцията на цялата си рода, много скоро ще застане пред съда в Пловдив. Делото е внесено и се очаква дата на процеса. Хората от Браниполе са разделени на две.

Знаковият прокурор Росен Димов напуска системата

Конфискация на колите и затвор за пияните - това бяха част от идеите на магистрата, за да спре войната по пътищата Росен Димов, прокурорът, превърнал се в емблема на държавното обвинение, напуска правосъдието. Той иска да посрещне 60-ия си рожден ден на 19 април като свободен човек. Пловдивски магистрати са категорични,

Пловдив реши да вземе 20% държавни акции в панаира

Кметът Иван Тотев с разбиващо слово срещу противниците на сделката с Георги Гергов С внушително мнозинство от 31 съветници “за” (при нужни 26-има), 9-има “против” и 7 “въздържали се” общинският съвет в Пловдив гласува да получи 20,63% държавни акции в “Международен панаир”. Осем месеца по-рано местните законотворци отказаха пакета,

Абитуриентът, прострелял връстник, страдал от личностно разстройство

Съдът в Пловдив го остави в ареста Личностно разстройство е диагнозата на 18-годишния Михаил Дели-славов, който простреля свой връстник. Той е обвинен в опит за умишлено убийство. На 9 април т.г. Дели-славов насочи пистолет и рани 19-годишния Иван Чирпанлийски. Това стана в двора на училище в Пловдив.

8 месеца след отказа си Пловдив реши да вземе 20% държавни акции в панаира

Кметът Иван Тотев с разбиващо слово срещу противниците на сделката С внушително мнозинство от 31 съветници "за" (при нужни 26), 9-ма "против" и 7 "въздържали се" общинският съвет в Пловдив гласува да получи 20,63% държавни акции в "Международен панаир". Осем месеца по-рано местните законотворци отказаха пакета, равняващ се на близо 12 млн. лева.

С люти дебати Пловдив прие 20% от акциите на Панаира

С остри дебати местният парламент на Пловдив прие с голямо мнозинство да придобие 20% от държавните акции на панаира. "За" гласуваха 31 съветници при нужни 26, против бяха 9, а въздържали се - 7.  На 2 август м.г общинските съветници отказаха да получат въпросните акции. Сега те отмениха това решение.

Иван Тотев за атаките към новата опера: В Пловдив винаги първо се чува "Не"

Съветничката Дани Каназирева не вярва, че в панаира ще звучат арии Пловдивската община няма сделка с панаира, а с министерството на икономиката. Така кметът Иван Тотев коментира упреците на депутата Спас Гърневски, който нарече низост бъдещото споразумение между държавата, градската управа и изложението относно изграждане на опера на територията

Първи нов булевард след 18 г. в Пловдив за 10 милиона лева

2 г. строят "Северен" с шест ленти, който свързва моста на Адата с "Брезовско шосе" След 2 г. Пловдив ще има чисто нов булевард "Северен". Той ще свърже моста на Адата с "Брезовско шосе". Отсечката от 1,5 км ще е с две платна от шест ленти, разделителна ивица, подземна комуникация и осветление. Инвестицията е 10 255 995 лева,

35 г. затвор за братя, пребили зверски кравар (обновена)

Окръжен съд - Пловдив осъди обвинения за умишлено убийство Димитър Димитров на 18 години затвор. Той е признат за виновен в това, че на 5 август 2015 г., в съучастие с Ангел Димитров, умишлено е умъртвил А. А., като убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Вежди Рашидов, Георги Гергов и Иван Тотев строят опера за 60 млн. лв. в панаира

Тя е ще е върху 4-5 дка, на мястото на първа палата до брега на Марица Пловдив ще строи своя опера за 60 милиона лева на територията на панаира на мястото на първа палата. Това се разбраха Вежди Рашидов, мажоритарният собственик на изложението Георги Гергов и кметът Иван Тотев след разширено заседание на председателския съвет към местния парламент.

Баба Рада от Белозем доживя до 100 г. с шербет и без хапчета

Господ ми даде здраве и дълги години. Колко още живея, само Той знае, смее се баба Рада Митрева от Белозем, която навърши точно век. Жизнена, с бистра мисъл и пъргав ум, столетницата се весели заедно със синове, снахи, внуци и пра-правнуци. 27 души се събраха навръх рождения й ден на 8-ми и вдигнаха голямо тържество с печено агне.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Добромир ДОБРЕВ Страхотен улов споходи популярния поп певец, музикант, композитор и текстописец Дани Милев. Той и неговата риболовна група успели да хванат куп щуки и един сом в Гърция в последните дни преди забраната. Пред "България Днес" 48-годишният изпълнител разкри повече подробности за тръпката си по риболова.

Шамари от шебек яде кметицата Фатма на турския град Газиантеп пред всички възможни медии. Животното раздава правосъдие по време на откриване на нов музей и добре, че не е въоръжено.      Маймунякът Джан отдавна живее в градската зоологическа градина и е любимец на общинската ръководителка. Тя отправя специално нареждане да го доведат на

Отварачката влиза във "ВИП брадър" Гущерови притеснени какво ще разказва за тях в шоуто Колосалната сума от 160 000 лева гушва фолкпевицата Мария! Изпълнителката води преговори за участие в следващото издание на риалити шоуто "ВИП брадър", научи "България Днес". Предаването вероятно ще стартира през есента,