WC-то на Маказа струва 1 лев, народът се облекчава в деретата

С риск за живота си стотици чакащи с часове да преминат Маказа се спускат в деретата, за да се облекчат. Те са принудени да правят това, тъй като на граничния пункт тоалетната е с вход от 1 лев. Тя  представлява временна постройка и е пусната съвсем от скоро. На входа стоят момче и момиче и събират такса от левче.

От тъмни зори адски опашки на ГКПП Маказа, пътници манифестират по платното

От тъмно граничният пропускалтелен пункт "Маказа" е под обсада от хиляди автомобили на българи и румънци, поели към Гърция. "Няма събота, няма неделя. Тази гледка вече е обичайна през летния сезон", коментираха митничари.  Опашката едва-едва пълзи. Колоните в посока Гърция са  две. Чакаш на място 15 мин., за да се преместиш напред с 5 метра.

Три капана дебнат в Гърция

Имигрантите ги пускат, българските шофьори трябва да докажат, че не са част от престъпна схема за трафик, и лежат по 1 година в затвора Не разпъвайте палатка, където ви харесва - глобата за диво къмпингуване тръгва от 150 евро Почивката в Гърция може да се окаже кошмар за българите, ако ги спипат, че са качили чужденец на стоп.

Вижте най-старата и най-красива къща в Пловдив как блести в злато и стенописи (снимки)

- Реставрацията на "Клианти" глътна 1,6 млн. лева и 10 години работа - Посланиците у нас първи я разгледаха и останаха зашеметени 200-годишни стенописи с пейзажи от Виена и Константинопол заблестяха в къща "Клианти" в Стария Пловдив след 10-годишна реставрация. Сградата, която представляваше пълна руина, е напълно възстановена в автентичния й вид.

Двойни цени за 200-годишната къща "Клианти" - новата емблема на Стария Пловдив

Завишиха билетите и за планетариума Двойно по-скъпи билети за къща "Клианти" - възстановената емблема на Стария Пловдив, ще плащат туристите. 200-годишната сграда, която претърпя цялостна реставрация, се открива в четвъртък. В нея бяха вложени над 1,6 млн. лева, а таваните са украсени с 24 карата златен варак.

Силен трус в "Пловдив 2019", плашат с колективна оставка

На 12-и юли ще е вот на взаимно доверие, казват от управителния съвет Пореден скандал разтърси "Пловдив 2019" - фондацията, която подготвя града за европейска столица на културата. Трима от членовете на управителния съвет плашат с оставка, ако на 12 юли общинските съветници не ги изслушат. Това трябваше да стане на днешната сесия,

В Пловдив пак се карат за европейска столица на културата 2019 (обновена)

Част от членовете на управителния съвет на фондацията ни изнудват, отсякоха съветници С напускането на голяма част от членовете на управителния съвет на "Пловдив 2019" се върви към пълен блокаж и ако бързо не се задвижи проектът, той отива към провал. Това заяви току-що артистичният директор на фондацията Светлана Куюмджиева.

Нов 2-километров път през нивите свързва кварталите "Коматево" и "Прослав"

Избран е изпълнител да проектира новия път, който ще свърже крайните пловдивски квартали "Прослав" и "Коматево". До 2 месеца разработката ще е готова и влиза за одобрение в експертния съвет, съобщи кметът на район "Западен" Димитър Колев. Той уточни, че новото трасе ще тръгва от "Остромила" и ще влиза в ул. "Елена".

Болен от рак, последният първи секретар на БКП в Пловдив се уби с куршум в главата

Пантелей Пачов не искал да тежи на семейството си, умря в единственото жилище, което закупил след властта С куршум в главата е бил открит в петък последният първи секретар на БКП в Пловдив Пантелей Пачов. 78-годишният функционер се прострелял в дома си. Кооперацията, в която живее на ул. “Г. М. Димитров”, е само на метри от военния съд.

Две бижута в Стария Пловдив грейват

Изписват стените на най-старата аптека, ремонтират покрива на галерия "Златю Бояджиев" Две от бижутата на Стария Пловдив ще заблестят след основни ремонти. Това са аптека "Хипократ" и галерия "Златю Бояджиев". "Заедно с ремонта на къща "Хиндлиян" в трите обекта влагаме 95 000 лева", обясни шефът на "Старинен Пловдив" Минко Кафтански.

Николай Нанков: 6 млн. лева за дупките по АМ "Тракия" между Пловдив и Стара Загора

Градът на тепетата изостава в санирането, каза министърът Дупките по магистрала "Тракия" между Пловдив и Стара Загора ще се ремонтират с 6 млн. лева. "Чакаме министерският съвет да отпусне парите за преасфалтиране на активната лента в този участък", съобщи министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Изписват фасадата на перлата в Стария Пловдив

Ремонтираха уникалната баня в къща "Хиндлиян", строена по римски образец Цялостна реставрация на художествената украса започва по фасадата на една от най-емблематичните къщи в Стария Пловдив - "Хиндлиян". Тя е строена през 1834 година и е най-автентичната сграда в архитектурния резерват. Чужди делегации и туристи буквално онемяват,

281 866 пловдивчани подложени на шумов терор денонощно

На непрекъснат шум са подложени 281 866 пловдивчани. Това съобщи Антония Данаилова от общинската дирекция "Екология". Хората са принудени да търпят денонощно над 60 децибела. "Източниците са тежкият трафик, а и самите ние, които си го причиняваме", посочи експертът. Цифрата е голяма, тъй като общият брой жители в Пловдив е около 370 000 души.

Няма масло за двигателите на изтребителите, Каракачанов пуска спешна поръчка

Експресна поръчка за доставка на масло за двигателите на бойните ни изтребители пуска министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Това обяви той в авиобаза "Граф Игнатиево" - Пловдив, където повече от 2 часа и половина разговаря с нейното ръководство. Дефицитът на масло за двигателите на самолетите пречи те да летят. Става въпрос за 500 литра.

Пловдивски хотелиери: Принудени сме да сервираме турски плодове и зеленчуци

Къщите ни за гости не могат да предлагат вкусни домашни ястия, оплака се кметицата на Чепеларе Пловдивски ресторантьори и хотелиери се оплакаха, че са принудени да сервират на гостите си турски плодове и зеленчуци вместо родно производство. Това стана по време на дискусия "Вкусът на България", организирана от БНТ в града на тепетата.

Броят 32 000 лева за влагоуловител в залата за живи пеперуди в Пловдив

С поп и цигулка откриха третия туристически информационен център 32 000 лева е отпуснала пловдивската община на Природонаучния музей за влагоуловител. Той е жизненоважен, за да могат пеперудите да прелитат върху главите на посетителите в новата зала. Тя е изградена в специално кръгло и остъклено помещение на покрива на музея.

"Пловдив 2019" чака свежи пари, вдига двойно щата си

Готви три мегаспектакъла в годината на титлата, всеки по 2 млн. лева Щатът на общинската фондация "Пловдив 2019", която подготвя града за европейска столица на културата, се увеличава двойно. Това ще стане постепенно, като на първо време ще бъдат назначени 7-8 души. В момента екипът наброява 17 души.

120 000 лева за паркинг и зелен оазис в пловдивския район "Централен"

50 места за паркиране на автомобили започва да изгражда пловдивският район "Централен" на ъгъла между бул. "Източен" и "Мария Луиза". "Живеещите там изпитват остра нужда от територия, където да спират колите си", обясни кметът Георги Стаменов. Той увери, че до десетина дни започва строителството и до месец ще приключи.

Глобяват фирмата с горящите пластмаси в Шишманци

Административна глоба за липса на водене на отчет за съхраняването на пластмаси ще бъде наложена на фирма "Мишевски". Тя държи под наем помещения в Шишманци, които пламнаха в петък и още димят.  Жителите в близките села Шишманци, Белозем и Болярино прекараха драматични дни и нощи. "Последните ни замервания на въздуха са от събота срещу неделя и

Кметът Иван Тотев: Даваме Гарнизонна фурна на Божана Апостолова и на Емил Миразчиев

Нека те ни покажат как ще реставрират руините с 350 000 лева и ще превърнат имота в културен центъра, отсече градоначалникът Отказваме се да събаряме бившата Гарнизонна фурна в Пловдив и да правим на нейно място парк. Предвидените 350 000 лева ги даваме на район "Западен" за зелени площи. Това обяви кметът Иван Тотев.

Завишават бюджета на Пловдив на 279 млн. лева

С 1,4 милиона лева се увеличава бюджетът на пловдивската община. Актуализацията ще бъде одобрена на предстоящата сесия на 8-ми. С нея годишнаат финансова сметка става 279 милиона лева. Предложеното увеличение е заради това, че държавата в лицето на финансовото министерство е превела повече средства на пловдивските превозвачи.

Върховният съд забрани да се бута опасен тютюнев склад

Върховният административен съд е отменил заповедта на кмета на пловдивския район "Централен" за премахване на опасния тютюнев склад до Сточна гара. Магистратите задължават общината и собствениците на имота да съгласуват действията си с Института за паметници на културата. "Оттук насетне предстоят разговори с двете собственички - бизнесдамите

Археологът Костадин Кисьов с почетния знак на Пловдив

С почетния знак на Пловдив ще бъде отличен директорът на археологическия музей доц. Костадин Кисьов. Предложението е внесено от общинските съветники от Обединени патриоти Камен Шишманов, Нина Гьошева и Стефан Послийски. Кметът Иван Тотев също подкрепя инициативата. Кисьов ще бъде удостоен за изключителни заслуги към археологията,

Паркирането пред блока скача на 20 лв. в Пловдив

Срещу 20 лева на месец пловдивчани ще паркират пред жилищните си блокове. Това потвърдиха районни кметове. Преди година местният парламент прие наредба, в която таксата беше 15 лева. Тихомълком обаче съветниците са я променили и са завишили тарифата с 5 лева. Както "24 часа" писа, районните кметства са затрупани със заявления за наемане на

Райска градина сътвориха пред блока жители на район "Тракия" в Пловдив

Килим от райграс, кичести рози, лавандула, японски вишни, кълбовидни върби и декоративни храсти галят окото пред блок 196 в пловдивския район "Тракия". Китната градинка е дело на самите жители от вход "А". Цяла година я изграждахме и непрекъснато полагаме грижи, за да създава настроение, заяви Теодор Халачев.

Борисов удържа на думата си - отпусна 16 млн. лева на Пловдив

Общо 75 млн. лева предвидени за Европейска столица на културата 2019 Кабинетът отпусна на Пловдив 16 милиона лева. Така премиерът Бойко Борисов удържа на думата си, дадена в понеделник пред посланиците на Австрия, Чехия, Франция и Италия на работна среща в града на тепетата. Тогава той увери, че в сряда ще бъде гласувана държавната помощ за

Архитект: Глупост е да се бута пловдивската галерия, чийто одит мина преди месец

Ще има последствия, предупреди арх. Тодор Абаджиев Пълна глупост е общината да събаря галерията на ул. "Гладстон" 32 в Пловдив, където преди месец  е правен одит на сградата и заключението е, че конструкцията е здрава и стабилна. Това заяви арх. Тодор Абаджиев по повод намерението на местната власт да бутне постройката на Дружеството на

Бутат галерията на пловдивските художници, вдигат нова

Архитекти направиха на пожар сдружение, за да участват в ремонта на сградата на ул. "Гладстон" Пловдивската община обмисля да събори галерията на ул. "Гладстон" и да построи нова. Сградата, която се ползва от Дружеството на художниците, е в окаяно състояние и основен ремонт не й е правен откакто е построена през 1975 г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Григор Димитров успя да спечели два много трудни мача на турнира в Куинс. Но в полуфинала стомната се счупи. Българската звезда в тениса загуби 5:7, 6:3, 2:6 от Фелисиано Лопес в прекъсван заради дъжда в английската столица мач.  Този двубой бе повторение на финала през 2014 г, когато Димитров стана шампион след 3 тайбрека.

Тв водещата пак разказа в ефира, че коварната болест е нападнала и втората ѝ гърда Жизнерадостната и усмихната Нана Гладуиш натъжи хилядите свои зрители, след като в ефир обяви, че отново е болна от рак. Този път е на другата гърда. Разплакана, тв водещата разказа сама в ефира на “Съдебен спор”, че коварната болест я е сполетяла отново.

Столичната полиция арестува мъжа, подал фалшивия сигнал за бомба на летището, предаде Би Ти Ви. Той е общ работник на аерогарата. Най-вероятно е бил пиян, когато е позвънил на телефон 112 снощи и се е представил с женско име – Димитринка. В нетрезво състояние е бил и по време на задържането тази вечер.