Строителен бойкот на пътен възел за 12 млн. лева в Пловдив

На повторно обявения  търг се яви само една фирма от Варна За втори път пловдивски строителни фирми обявиха пълен бойкот на обществената поръчка от 12 млн. лева за проектиране и изграждане на пътен възел "Модър - Царевец". Трасето под жп линиите Пловдив-София трябва да свърже директно двата  района "Западен" и "Южен".

Още 270 000 лв. за нови ремонти около Аджисан махала

Ремонтите около Аджисан махала в центъра на Пловдив няма скоро да приключат и вече има заявка за отпускане на допълнителни 270 000 лева. Те ще са от общинския бюджет и с тях трябва да се завършат три улици в тази зона, обясни кметът на район "Централен" Георги Стаменов. По думите му остава да се направят ул.

Реставраторът: 100 хил. лв. гълтат петте антични колони на площада в Пловдив

По-рано от есента няма да станат, категоричен е специалистът Между 10 и 20 хиляди лева излиза реставрацията на всяка от петте антични колони, които ще красят площада на Пловдив. Това заяви специалистът Никола Стоянов, на когото е поверена работата. Кметът Иван Тотев обяви в петък, че начинанието ще глътне 300 000 лева,

Жан Виденов навърши 60 - не празнува, погребва баща си (Снимки)

Гордее се със сина си Васил, станал талантлив архитект Влезе във властта с риза, излезе без ръкави и копчета, казва за него Спас Гърневски Пак ще изгрее звездата му, убеден е съратникът му Ангел Димов Колеги и студенти твърдят, че е преподавател мечта Онзи Жан Виденов, който пое България едва 35-годишен и беше свален с протести и демонизиран,

Петокласник взе блестящо изпит в университет, бил с 40 градуса температура

Димитър Самаров от Асеновград е студент и ученик едновременно - това се случва за първи път у нас Едно 11-годишно момче от Асеновград смая с уменията си цяла България. Петокласникът Димитър Самаров от училище “Княз Борис Първи” е вече студент в единствения у нас Софтуерен университет Soft Uni. В същото време е пълен отличник и в училище.

Иван Тотев се намеси в скандала с шкембеджийницата

Градоначалникът Иван Тотев се разпореди наемателят на общинското помещение на ул. "Трети март" Георги Юруков да се придържа стриктно към договора и никакви кръчми и шкембеджийници да не прави. От дни тлее скандал между живеещите в 8-етажния блок и наемателя, който е и общински служител в предприятието "Чистота".

Сезират прокуратурата за шкембеджийница в Пловдив

Сигнал до пловдивската прокуратура внасят жителите на 8-етажния блок на ул. "Трети март" срещу промяната на статута на клуб за култура и изкуство в шкембеджийница. Пространството е отдадено за 5 г. на служителя на общинското предприятие "Чистота" Георги Юруков. В момента той преустройва помещението,

Партиен клуб в Пловдив става шкембеджийница, цял блок въстава

Жители на цял жилищен блок на ул. "Трети март" в Пловдив въстават срещу превръщането на бивш партиен клуб в квартална шкембеджийница. Имотът е общински и е бил отдаден на Георги Юруков, който отговаря за маркировките в предприятието "Чистота". "Мястото се води клуб за културни мероприятия и се ползваше и като сладкарница.

На 8 места събират вехтории в Пловдив

С чисто нови машини мият града всеки ден 20 контейнера тип "Лодка" ще бъдат разположени на 8 места в Пловдив за събиране на вехтории, излезли от употреба уреди и ненужна покъщнина. Акцията стартира от 1 април, обяви шефът на "Чистота" Иван Стоянов. Във всеки район на града ще има пунктове. В определен ден от седмицата екипи на сметосъбиращото

Започва голямото миене на улиците в Пловдив

Старт на голямото пролетно миене на улици в Пловдив дава "Чистота" от понеделник, 18 март. В продължение на месец цистерни с маркучи под напора на силна струя ще лъскат шосетата от насъбралия се прах през зимата. Нейният край беше обявен на 4 март. Оттогава метачките бръскат платната близо до тротоарите, където се събира най-много пепел.

Дебнат бездомните кучета с GPS-и в Пловдив, цели глутници обикалят

Хората в кв. "Изгрев" се страхуват да излязат навън Колите на зооветеринарния комплекс в Пловдив, с които превозват уловените бездомни кучета, са оборудвани GPS-и и по всяко време могат да бъдат засечени. Това обяви директорът на приюта Георги Божев. Жители на кв. "Изгрев" алармират, че цели глутници скитат около високите блокове на ул. "Преспа".

Ерген и омъжена жена издъхнаха в гараж, докато се любят (Обзор)

40-годишен заможен ерген и 34-годишната му любовница бяха открити мъртви в гараж на нова кооперация в Пловдив. Няма следи от насилие по двамата, издъхнали са от задушаване, сочи първоначалният оглед. Костадин Кабаков завел в петък вечерта любимата си, която е семейна с две малки деца, и влезли в автомобила. Започнали да се наслаждават един на друг

Трето дете се роди на пилота, чиято къща изгоря преди 20 дни в Брестник

Кръстили го Михаил след пророчески сън на майката С трета рожба се сдоби бойният пилот от авиобаза Граф Игнатиево Петър Димитров, чиято къща изгоря на 24 февруари т.г. Съпругата му Константина му е родила син Михаил на 16 март след полунощ, похвали се семейството, което неотдавна се нанесе във ведомствено жилище в поделението.

83-годишна се закани пред Иван Тотев: Война ще направим, но няма да дадем парка! (Снимки)

С война се закани да брани парка зад пловдивския хотел "Санкт Петербург" 83-годишната Велика Димитрова. Тя отправи предупреждението към кмета на Пловдив Иван Тотев. Градоначалникът се появи в местния парламент и тутакси беше затиснат от 50-ината протестиращи. Дете застана пред него и му каза, че иска да си играе в този парк.

Пловдивчани окупираха Общинския съвет с викове "Искаме си парка" (Снимки)

Над 30 протестиращи с плакати и знаме влязоха в Пловдивския общински съвет със скандирания "Искаме си парка". Това са живеещите зад хотел "Санкт Петербург", където върху терен от 16 декара бяха изсечени дървета. Парцелът е бил с капитала на "Пълдин туринвест" - смесена фирма между общината и панаира. Мястото е било продадено през 2017 г.

Осъдиха танцьорката побойничка Габриела Медарова да не напуска нощем жилището си

Пловдивският районен съд постанови една година условно за Габриела Медарова, която пияна и дрогирана, потроши десет коли и нанесе побой над студентка в нощно заведение. Наказанието е с 4 години изпитателен срок. Магистратите наложиха на танцьорката и пробация, която се изразява в забрана да напуска жилището си от 22:00 до 6:00 ч.

Още 340 м и пускат новия бул. "Северен" в Пловдив през септември (снимки)

340 метра остават до финала на новия бул. "Северен", който ще бъде пуснат през септември. Трасето с дължина 1,7 км се прави от април 2017 г. Работата по него спря преди три месеца заради зимния сезон. Строителството е на стойност 10 млн. лева без ДДС и се финансира с 30-милионния заем от Европейската банка.

Община Пловдив готова да откупи за 1,1 млн. лева парка от Байрям Солак

Пловдивската община е готова да откупи за 1,1 млн. лева от Байрям Солак 16 декара от парка зад хотел "Санкт Петербург". За толкова асеновградският бизнесмен е придобил зелената площ в кв. "Кършияка", където цял квартал се вдигна на протест заради изсечени дървета и съмнения, че мястото ще се застроява.

Реставрират 30 старинни къщи в центъра на Пловдив

Издадени са 70 предписания за ремонти до собственици на ценни сгради Над 30 старинни сгради, които попадат в ансамбъла "Филипополис - Тримонциум", са включени в програмата за реставрация. Тя ще се извършва със средства по "Региони в растеж". Това са предимно частни къщи, разположени на ул. "Иван Вазов", "Христо Г.

Ремонтират и пускат на търг 4 подлеза в Пловдив

Четири подлеза в центъра на Пловдив ще бъдат ремонтирани с 30 000 лева, а магазините в тях отдадени на търг, съобщи зам.-кметът Розалин Петков. Пешеходните съоръжения са в активите на "Общински пазари", което ще ги стопанисва и прибира наемите.Засега подземните съоръжения са в лошо състояние - разместени стълби, затлачени дъждоприемни шахти,

Кърпят дупките по "Брезовско шосе"

Запълване на дупките по "Брезовско шосе" от колелото на бул. "Дунав" до табелата на Пловдив предприема кметът на район "Северен" Ральо Ралев. Отсечката е с дължина над километър. Вече са изкърпени ямите по "Рогошко шосе". Общо съд 130 000 лева разполага т.г. администрацията, тъй като след премахване на част гаражите приходите намалели значително.

Издигат 5 антични колони на площада в Пловдив (снимки)

Пет антични колони, намерени при разкопките на западната част от Римския форум, ще бъдат издигнати на площада в Пловдив. Заедно с тях ще има и други архитектурни елементи - зидове, капители, орнаменти, красили някогашната агора на Филилипол. Това предвижда проектът за реставрация и консервация на арх. Румяна Пройкова.

Строят три многоетажни паркинга за 10,5 млн. лева в Пловдив

50 лв. ще е месечният абонамент за район "Западен" Първият общински многоетажен паркинг в Пловдив ще е готов след 240 дни. Стартът на изграждането му беше даден в район "Западен" на ул. "Орфей" и "Звезда". Близо 3,4 млн. лева е инвестицията, обясни кметът на район "Западен" Димитър Колев, който с градоначалника Иван Тотев направиха първата копка.

Пловдивски съпрузи обвинени в пране на 5 млн. лева от прах и козметика

Внасяли стоката от Полша и Италия чрез фирми на бедняци и я пласирали, без да плащат данъци За две години съпрузите Тодор и Стойка Ташеви с помощта на Михал Марков успели да превъртят 5 млн. лева от внос на прахове за пране и козметика от Полша и Италия, без да декларират стоката и да плащат данъци.

Кой разпределя 11 млн. лева за европейската столица на културата?

Съветник: Ако с тези пари фондацията направи партия и се яви на избори, ще ги спечели Много приятели и партньори от София звънят на пловдивския бизнесмен Николай Георгиев. Искат да посетят родния му Пловдив за някое от събитията в програмата на европейската столица на културата. Предприемачът обаче не може да отговори на техните желания.

Мегз писала любовно писмо до арестувания си приятел (Снимки)

Сърцераздирателно любовно писмо е писала Миглена Каканашева-Мегз до своя приятел бизнесмена Румен Рончев, който е в ареста. Това стана ясно по време на поредното заседание в съда, на което реалити звездата се появи цялата в ослепително бяло. Прокурор Мирослав Христев приложи въпросното писмо, но защитата на Рончев, а и самият той,

Мегз отново в ослепително бяло, дойде в пловдивския съд да подкрепя гаджето си (Снимки)

Дизайнерката Миглена Каканашева-Мегз дойде отново цялата в бяло в Пловдивския окръжен съд, където след малко ще се гледа мярката на нейния любим -Румен Рончев. От началото на януари той е в ареста за застрахователна измама, свързана с джипа на дизайнерката. На по-предишното заседание тя припадна, когато Рончев не й обърна внимание,

Фондацията на европейската столица на културата с грандиозна сума за заплати

- Със скандал одобриха 11 млн. лева за "Пловдив 2019" - Ако си направите партия, с тези пари ще спечели избори, убеден е съветник С големи критики и забележки местният парламент на Пловдив одобри 11 073 950 лева за европейската столица на културата. В тази сума не влизат парите за откриващото събитие, което се състоя на 12 януари.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група "Акага" може да е неразделна в музиката, но ремонта всеки си го прави сам. Топпапараците на "България Днес" изловиха тромпетиста на бандата Иво Казасов да обикаля из магазините за домашни потреби и ремонтни дейности заедно с половинката си. Въпреки че бе на пазар за освежаване на дома си, тромпетистът се бе барнал в типичния си рокерски стил

Д-р Петър Берон крачи умислен, а вятърът развява мъдрата му брада, видя "България Днес". Изтъкнатият учен се бе отправил към Природонаучния музей, чийто директор дълги години бе, стиснал здраво неизменната си чанта, пълна с трудове. Берон толкова много се бе вглъбил, най-вероятно в живота на буболечките, които са обект на изследванията му,

С веро и мастика са заличавали следите си обирджиите, ошушкали около половин милион от варненски офиси! За ударите са изправени пред Темида сочените за изпечени люлински касоразбивачи Петър Стоянов-Президента, Бисер Иванов, Бранимир Стоянов-Брано и Александър Василев - Саше Кюстендилеца и ортакът им от морската столица Боян Тодоров-Буйката,