Най-вкусна е лявата плешка на женското черно агне

Агнетата натоварват повече мускулите си в дясната част на тялото. Затова всички майстор готвачи твърдят, че най-вкусна е лявата плешка. Нейните мускулни влакна не са така жилави и сухи от претоварване, както са тези на дясната, и остават сочни и крехки след термична обработка. Но препоръките за избор на най-вкусното агнешко за празника не спират

Неделя Щонова винаги носи талисман до сърцето си - рисунка от дъщеря си

Красивата докторка спи по 4 ч, тренира тенис, балет, ски, йога и фитнес Как бихте се описали с 3 думи? Всеотдайна. Динамична. Обичам да научавам нови неща, значи третата дума е любознателна. На колко години сте? Можеш да бъдеш възхитителна на 20 години, очарователна на 40 и да останеш неотразима до края на своите дни. Къде сте родена? В Пловдив.

Николина Чакърдъкова прави заек в тиква и агнешки главички с юфка

Покрай работата си народната певица Николина Чакърдъкова обикаля надлъж и нашир цяла България. Само през май има над 15 участия в различни градове. Освен на красивата природа по време на пътуванията си тя често се наслаждава на традиционните местни специалитети. Но като една истинска кулинарка по душа не просто ги опитва с удоволствие, а винаги,

Маги Халваджиян яде паста всяка вечер

За Магърдич Халваджиян храненето е нещо, което просто трябва да те държи жив - не бива да губи време, а да се свърши набързо. Затова никога няма да го видите да стои в ресторант повече от 15 мин. Обикновено хапва и изчезва, докато останалите са още на салатата. Продуцентът не закусва и признава, че ако има човек, който да се храни нездравословно,

Теди Кацарова засне клип на най-красивия плаж в Доминикана с Диляна Попова

Когото и да попитате в Доминикана кой е най-красивият плаж в републиката, ще ви каже – Ринком. Широка плажна ивица, изумрудени води, ситен пясък и много палми. Именно там Теди Кацарова, Диляна Попова, сестра ѝ – Елиза Попова, позираха за снимка на нов клип. Видеото, което запечатва уникални кадри от девствения плаж и водопада Ел Лимон,

Алекс Раева ще води интернет предаване за кулинария

Александра Раева не е от хората, които могат да правят или ядат нещо само защото е модерно. Затова дълго време била скептична към йогата, докато един ден сама не достигнала до нея. По същия начин подхожда и към храненето. Запалила се по смутитата и суперпродуктите не защото са на мода, а защото попаднала на документален филм за вредите,

Софи Маринова спря българската кухня и мина на кисело заради бременността

Софи Маринова няма търпение да се появят джанките. Винаги ги е обичала, но има периоди в живота ѝ, в които изпитва неистова наслада, като ги яде. И колкото по-кисело, по-добре. Така било, като забременяла със сина си Лоренцо, така е и сега, когато пак чака бебе. На това се дължи промененият вкус на певицата към храните.

Софи Маринова бременна от новия си приятел, обсъждат женски имена

Софи Маринова е бременна във втория месец, а таткото е новото ѝ гадже - 30-годишният Тодор Давидов, когото всички наричат Гринго. Певицата разбрала, че чака бебе, почти веднага. Първо, защото има редовен цикъл, и второ, защото започнало отново да ѝ се спи повече и да ѝ прилошава от цигарите и кафето, както когато носела първото си дете Лоренцо.

Наръчник на градинаря - как се садят летни цветя

Не поливайте теменужките със студена вода, пазете петуниите от течение Лятото е най-изобилният на багри и аромати сезон. За да красят цветя дома ви от май, та чак до късна есен, градинарската работа трябва да започне отсега. Ето някои правила и любопитни факти, които ще ви помогнат да си осигурите ослепителна гледка през горещите месеци.

Пръчки за чай

Лесна рецепта, от която домът ви заухава на ванилия Кой готви: Неделната рецепта на Виолета Василева от стара кулинарна книга. Продукти:  150 г брашно 50 г краве масло (може и маргарин) 50 г захар (аз сложих двойно) 1 жълтък (белтъка е за намазване) 2-3 с.л. прясно мляко 1 ванилия анасон Начин на приготвяне: Разтриваме брашното с маслото,

Люси Дяковска си носи в Германия чушки и от лютеницата на баба

В Германия вече знаят за българската шопска салата и нашите пълнени чушки благодарение на Люси Дяковска. Преди години тя участвала в оригиналната “Черешка на тортата”, която там се нарича “Перфектната вечеря”, и направила изцяло българско меню за своята вечер. Посрещнала гостите си с омесена от нея питка и шарена сол,

Александър Сано вие лозови сарми и готви телешко за 20 мин

След края на забавното предаване на Би Ти Ви “Мама готви по-добре” водещият Александър Сано запрята ръкави и започва да влиза в кухнята по-често. Зарекъл се е да изпробва някои от рецептите, които опитни домакини показват в шоуто. Напоследък обаче това удоволствие му се случва все по-рядко. Особено откакто го гледаме и на екрана.

Виното на Кичка Бодурова престоява цяла седмица в параклис в дома й в Лас Вегас

Кичка Бодурова живее в Америка от дълго време и пътува няколко пъти годишно до София и обратно. Свикнала е с прекачванията и дългите престои по летищата, а и няма страх от летене. Сега отново ѝ предстои презокеански полет до София в края на май. Но преди да тръгне от Лас Вегас, както винаги певицата ще посети една специална стая под голямото

Ники Априлов си пасира плодове със семена за имунитета

От известно време режисьорът Ники Априлов, един от създателите и водещ на култовото предаване за таланти - “Като лъвовете” внимава повече как се храни. Гледа да яде предимно пилешко и риба, защото, макар да смята, че свинското е най-вкусно, напомня, че е и най-вредно. Не консумира и никакви морски дарове,

Супа с елда и спанак

 Здравословно ястие за началото на великденския пост Кой готви: В първия ден от Великденските пости Наталия Панчева ви предлага лесна и много полезна постна зеленчукова супа. Продукти: 500 г спанак, 6 с.л. олио, 3 стръка пресен лук, 1 морков, 2 домата, 1 с.л. брашно , 15-20 обезкостени натурални маслини, 1/2 ч.ч.

Вита питка за Сирни Заговезни

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Лили Йончева се научила да готви от книга, която баба й написала за нея

В Англия перкусионистката намира всякакви български продукти. Любимата подправка на дъщеря ѝ Беата, която не говори добре български, е шарена сол За да имаш време да готвиш на бавен огън, започни да правиш яденето от по-рано. Това важно правило научила Лили Йончева от баба си Дора. То е само един от полезните и остроумни съвети,

Стефан Диомов свалил кръвното с диета - от 10 години яде предимно плодове и зеленчуци

Композиторът не смесва белтъчини с въглехидрати, десерт си позволява рядко и минимум 3 часа след ядене Най-голямата опасност ни дебне от чинията. Това разбрал композиторът Стефан Диомов не само от многото книги за здравословно хранене, които е изчел, а и от практиката. Допреди десетина години страдал от високо кръвно.

Съпругата на Шкумбата изнесла хладилника на балкона, за да яде той по-малко

Когато бил дете, Димитър Туджаров-Шкумбата се научил да готви чалбур. Това е старо българско ястие с яйца, което все още се приготвя в някои райони на страната. Рецептата му показала баба му и до днес Шкумбата така се е усъвършенствал, че вероятно е най-способният майстор на чалбур в страната. Прави го оттогава и синовете му - Александър и

Плодови петифури

Приготвят се с бисквити, киви и сметанов крем Готви Румен Панчев. "Предлагам ви много вкусна и лесна рецепта за плодов десерт. За да стане бисквитено-сметановата смес по-плътна, може да добавите малко крема сирене или безсолна извара", пише ни той. Продукти: Няколко по-едри кивита, 1 кофичка заквасена сметана, 1 пакет сладки бисквити, 1/2 ч.ч.

Тарталети с лек крем

С маслено тесто, крема сирене и сметана  Готви Виолета Василева изпраща лесна рецепта за неделен десерт. "Добре е готовите тарталети да се оставят за няколко часа, за да омекнат от крема", пише ни тя.  ПРОДУКТИ: За тарталетите: 150 г меко масло, 100 г пудра захар, 1 яйце, ванилия, 200 г брашно За крема: 125 г крема сирене, 1 ч.ч.

Мая Савова си прави маска за коса с майонеза

Съпругът ѝ – спортният журналист Крум Савов, свалил 10 кг, откакто започнал да пие много вода и спрял да яде след 18 ч Всяка неделя в дома на Мая и Крум Савови ухае на палачинки. Понякога, ако тя е по-изморена, и се опита да пренебрегне тази семейна традиция, децата – близнаците Катрин и Крум-младши, веднага я подсещат какво “забравя”.

Веселин Маринов с 60 концерта и четворен албум за 35 г. на сцената

Предпочита да шофира сам, за да репетира в колата песните Веселин Маринов се подготвя за дълъг път и хиляди километри с автомобила си. От другия месец той тръгва на турне по случай 35 г. на сцената. Чакат го близо 60 концерта до големия юбилеен спектакъл на 30 ноември в зала “Арена Армеец”. Предпочита да шофира сам,

Ники Сотиров слуша опера и джаз, докато готви

Актьорът започва деня си с лъжица мед на гладно, а преди лягане пие по 50 г уиски за сърцето Когато Ники Сотиров е в кухнята, готвенето се превръща в истински гастрогуру спектакъл. Актьорът признава, че кулинарията не му е стихия, но харесва театъра в нея. И понеже е артист и всичко, с което се захване, пречупва през призмата на изкуството,

Маша Илиева се научила да прави руски салати от баба си в Санкт Петербург

От вестник “24 часа” знае рецептата за пълнени домати с киноа и често я приготвя Балерината Маша Илиева била много злоядо дете. Затова, когато идвало време за хранене, на майка ѝ се налагало да измисля какви ли не фокуси, само и само да я прилъже да хапне нещо. В по-критични ситуации дори я водела на гости у някоя приятелка и там носела

Басбуса или арабско реване

Кой готви? Днешното предложение на Мила Нешева е за любителите на сиропирани десерти. Продукти: 1 ч.ч. пшеничен грис, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар (непълна), 1 ч.ч. кисело мляко, 1/2 ч.ч. олио или разтопено масло, 1 яйце, 1/2 ч.ч. кокосови стърготини, 1/3 ч.ч. стафиди, 1 бакпулвер, 1 с.л. розова вода За сиропа: 1 ч.ч. захар, 300 мл вода, 1-2 с.л.

Софи Маринова: Записах си час, за да си сложа нови гърди - искам да съм като нова

- Софи, малко преди Коледа имахте рожден ден и навършихте 40 г. Празнувахте ли го, или вярвате, че тази годишнина не се отбелязва? - Ами, честно казано, не съм от суеверните, ама пък много приятели и колеги около мен ми казваха: “Ааа, ставаш на 40, не го празнувай.” И като че ли ми го втълпиха това и реших да не празнувам.

Бирени палачинки с лимец

Класическа неделна закуска, но с по-здравословни продукти Кой готви: “Предлагам ви една по-различна рецепта за палачинки с бира. Приготвят се сладки или солени, както ви харесва", пише ни Румен Панчев. Продукти: 2-3 яйца, 60-70 г брашно от лимец, 30-40 г бяло или типово брашно, бира колкото поеме (около 200 мл), олио за пържене,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорите от сериала "София ден и нощ" Митко и Коки страдат за изминалите звездни актьорски мигове, разбра "България Днес". Двамата мъжаги бяха засечени в столично заведение, където разговаряха и си припомняха за добрите стари времена, когато славата ги връхлетя покрай играта им в хитовия сериал и не можеха да се отърват от луди фенки.

Ръководството на "Левски" има намерение да глоби нападателя Жерсон Кабрал. Прчината е глупавият червен картон, който футболистът си изкара при загубата с 0:1 от "Черно море". След нея "сините" се смъкнаха на трето място в класирането на Първа лига. Той остави отбора си с 10 човека в 68-ата минута. Това стана,

Жители на столичният квартал Св. Троица запретнаха ръкави и използваха едни от последните слънчеви дни за да облагородят градинката пред кооперацията си. За да я запазят от евентуални посегателства съкооператорите са сложили и кашпи пред новата декоративна