Три изложения с 650 фирми откри Румен Порожанов в Пловдив

Наплив на посетители на “Агра”, “Винария” и “Фудтех” Цифровизацията мощно навлиза в селското стопанство, показва тазгодишното издание “Агра”, което земеделският министър Румен Порожанов откри в пловдивския панаир. В продължение на пет дни градът на тепетата става столица на агробизнеса, виното и храните.

50-годишна е извадената мъртва жена от река Марица в Пловдив

На видима възраст 50 години е жената, която бе извадена от река Марица в района на бензиностанция на бул. "Марица" в Пловдив., съобшиха от полицията. При първоначалния оглед не са открити следи от насилие. Самоличността на удавницата все още не е установена. По слечая работят служители от 4-о РУ в града.

Пожарникари вадят трупа от река Марица

Огнеборци от пловдивската пожарна вадят в момента трупа, който е бил забелязан около 17:00 ч. днес в река Марица, съобщиха току-що от полицията. Бизжизненото тяло е забелязано в реката, в района на бензиностанция на бул. "Марица".  На място са и служители на 4 РУП в Пловдив. Все още няма официална информация дали трупът е на мъж или жена,

Порожанов: Изнасяме 2 % земеделски продукти за Великобритания, няма да има големи загуби от Брекзит

Около 2 % е износът на български земеделски продукти за Великобритания. Тя не е наш основен партньор и в този контекст не би следвало да имаме много преки загуби от Брекзит, заяви в Пловдив министърът на земеделието и храните Румен Порожанов. Той добави, че при Брекзит без споразумение търговията с Обединеното кралство ще е като с трета държава.

Министър Порожанов откри наведнъж три изложби в Пловдив (Снимки)

"Агра", "Фудтех" и "Винария" са едни от най-престижните изложби в Централна и Източна Европа. В тях участват над 650 държави, една трета от тях са чуждестранни. Това заяви в Пловдив министърът на земеделието и храните Румен Порожанов при откриване на трите международни изложби. По думите му "Агра" показва високи технологии в земеделието,

Плантации с трюфели - хит на “Агра 2019”

400 изложители показват иновации на деловия форум в Пловдив Необработваеми земи у нас могат да се превърнат в доходоносни плантации за трюфели. Иновацията е хит на международната селскостопанска изложба “Агра”, която заедно с “Винария” и “Фудтех” се открива на 20 февруари в Пловдивския панаир и ще продължи до 24 февруари.

Изправиха повторно на съд лекарка от ТЕЛК за фалшиви инвалидни пенсии

Инвалидна пенсия с измислен диабет е получила санитарка от асеновградската болница. Анка Пандова броила пари на Милена Куцева, която имала фирма за придвижване на документи към ТЕЛК и НОИ. "Дадох й 200-300 лева за услугата. Не страдам от захарна болест. Не знам как се приема инсулин", призна санитарката пред пловдивския окръжен съд.

Глобяват фирма и кранист за убит от тухла в Пловдив

Наказателни постановления издаде Инспекцията по труда в Пловдив на фирма и кранист заради нарушения на безопасността при работа, в резултат на което е загинал строител. Предстои да бъдат глобени. "По закон санкцията за юридическо лице е 1500 до 15 000 лв., а за физическо - от 150 до 500 лева", поясни шефът на инспекцията Атанас Чернаев.

Родиха се бебета без ануси в Пловдив, спасиха ги

Две бебета, които са се появили на бял свят без ануси, бяха спасени в пловдивската университетска болница "Св. Георги". Там са им направени анални отвори след сложни операции, продължили часове. Самите лекари ги определят като "висш пилотаж" в медицината. "Липсата на анус е вродена аномалия, която напоследък зачестява.

Правят Дионисиево шествие в Пловдив, вдигат обща наздравица

Червено вино сира и мерло ще се лее на Дионисиевото шествие в Пловдив в неделя, което по традиция предшества откриването на международната изложба "Винария". Жителите и гостите на града могат да опитат гроздовия еликсир и да се повеселят с живописния спектакъл, сътворен от кукери и гайдари от Калофер заедно с фолклорния ансамбъл "Тракия".

Пожар избухна в завод "Чайка" в Пловдив, шест екипа гасят

Пожар е избухнал в бившия завод за чанти от времето на соца "Чайка" в Пловдив, който сега е превърнат в шивашко предприятие. Сигналът за бедствието е бил подаден на тел. 112 в 11:30 ч.. На място са изпратени шест екипа огнеборци. "Пламъците са избухнали в помещение от 80 квадрати метра, което се намира на втория етаж на сградата и се използва за

3-годишни деца с увредени бели дробове от тежки пневмонии

Момченце и момиченце по на 3 г. са приети в тежко състояние в университетската болница "Св. Георги" в Пловдив заради пневмонии. При първото е извършена сложна операция, продължила няколко часа. На малкия пациент са отстранени плътните сраствания между белия дроб и плеврата. Лекарите смятат, че той ще се възстанови и ще живее нормално.

Избират най-добрия майстор в Меката на виното

30 души се състезават в конкурса за най-добро домашно червено и бяло вино в Брестовица, съобщи кметът Любен Радев. Открай време пловдивското село е известно като Меката на Дионисиевата напитка. Специално жури, което дегустира пробите, ще излъчи победителите. Наградата е неръждаем 90-литров съд за вино. Ще бъдат раздадени и грамоти.

Бизнесдама съди държавата, дали децата й на бившия съпруг бияч

Жалба срещу България е подала в Комитета на ООН за премахване на всички форми на дискриминация срещу жените една майка на две малолетни деца от Пловдивско. Бизнесдамата твърди, че заради несправедлив съдебен процес у нас родителските права са дадени на бившия й съпруг, който бил бияч. "Жената, която се занимава с дребна търговия,

Гавра в интернет с неприлични снимки на две ученички от Пловдив

Две 15-годишни ученички от Пловдив са били подложени на изключителен тормоз в интернет. Там техни момчета връстници са качвали данни и неприлични снимки за тях. Семействата на потърпевшите момичета са подали сигнал в общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, съобщи секретарят й Виктория Събева.

200 бомбички унищожени при пожара в пловдивския магазин, разследват палеж

200 бомбички, 10 димки, 30 батерии, дограма и мебели са унищожени при снощния пожар в магазина за пиротехника в Пловдив. Опушени са 90 кв. м стени. "Причината за пламъците ще се установява в образуваното досъдебно производство", заяви говорителят на пожарната Цвятко Дешев. Една от версиите, които ще проверяват разследващите, е за палеж.

Магазин за пиратки пламна в Пловдив, евакуираха хора

Пожар избухна тази вечер в магазин за пиротехника в Пловдив, намиращ се на бул. "Пещерско шосе". Свидетели разказват, че в района се чували гърмежи. От пожарната уточниха, че сигналът е получен в 18:45 ч.. Веднага са били изпратени екипи огнеборци. В момента бедствието е овладяно, но заради безопасността на хората, са евакурани,

600 000 лв. кръвнина искат от д-р Иван Димитров за убийството на Жоро Плъха

- И най-големият крадец не заслужава да бъде разстрелян като куче, твърди бащата на Плъха - Медикът работи под стрес и отказва да говори - Адвокатът му не изключва съкратен съдебен процес “Моля ви, оставете ме. Ще говоря, когато съдът се произнесе. ” С тези думи д-р Иван Димитров от Пловдив отбива всякакви въпроси и отказва да коментира

Търсят общински жилища за ромите от Войводиново

Да бъдат осигурени общински жилища в Пловдив на ромите от Войводиново - до това предложение се стигна след срещата, проведена днес в община "Марица". На нея присъстваха представители на ромския етнос, на социална фондация "Рома", на инициативния комитет от Войводиново, както и шефове на отдели в общината.

Увеличават заплати на медсестри, чиновници и кметове в "Родопи"

С 20% се вдигат възнагражденията на медицинските сестир в община "Родопи", които работят в детските градини и в кабинетите на училищата. Те ще вземат около 800-900 лева месечно. "Имаме 36 медсестри. Увеличаваме парите им, за да ги задържим по селата", обясни кметът на "Родопи" Пламен Спасов. С 10% със задна дата от януари се повишават и заплатите

Съдът решава за незаконните ромски къщи във Войводиново през март

Делата за незаконните ромски къщи във Войводйиново са насрочени в Пловдивския административен съд за периода от 6 до 28 март. Това съобщи кметът на община "Марица" Димитър Иванов в началото на срещата за решаване на проблема с ромите във "Войводиново". Той обясни, че общината е издала 17 заповеди за събаряне, които са обжалвани в съда.

Вижте какво остана от изгорелия завод за месо край Войводиново (Снимки)

4 пожарни продължават в момента да гасят месопреработвателното предприятие "Унитемп" край Войводиново. Снощи около 18:30 ч. там избухна голям пожар в цех за пакетаж. "Пожарът се е разпространил с много висока линейна скорост, тъй като конструкциите са от термопанели и горят бързо. Обхваната е площ от 8 декара",

Напрежение пред община "Марица" между роми и войводиновци (Снимки)

Скандал избухна пред община "Марица", където всеки момент трябва да започне срещата за проблема с Войводиново. Сандо Бошнаков от политическа партия "Рома" влезе в остър спор с представители на инициативния комитет от селото за правата на циганите. "Ромите са подпалили пожара в завода за месо край Войводиново",

Евтин зарзават залива "Столипиново", цените тройно по-ниски

Домати, краставици и картофи - по левче Тройно по-евтино се продават зеленчуци и плодове в "Столипиново" в сравнение с другите пазари в Пловдив. Домати, краставици, моркови, картофи, лимони и портокали вървят по левче. Марулата се предлага за 50 ст., връзка магданоз за 30 стотинки, а пресен лук за 80 ст. Килограм нар струва само 0, 40 лева.

Пожарът край Войводиново огромен, 3 часа се борят със стихията (Снимки)

Пожарът в месопреработвателното предприятие "УНИТЕМП", който избухна в 18:30 часа тази вечер, е огромен. 14 пожарни бяха изпратени да гасят стихията и вече близо 3 часа се опитват да я овладеят, но мащабите са големи. Изпратени са още екипи огнеборци. Пламъците са лумнали в цех за преработка на месо и пакетаж.

Голям пожар във Войводиново, 14 екипа го гасят (Снимки)

Голям пожар е избухнал тази вечер на входа на пловдивското село Войводиново в цех за месо, съобщиха от полицията. Сигналът е получен в 18:30 часа. По първоначални данни пламъците са избухнали в помещение за преработка и пакетаж. Цялата база на предприятието е на площ 10 декара. Няма пострадали хора.

Отменят грипната епидемия в Пловдив

Регионалната здравна инспекция в Пловдив отмени противоепидемичните мерки, които бяха въведени на 10 януари. Причината е, че острите респираторни заболявания и случаите на грип са намалели през тази седмица. От понеделник се възстановяват плановите приеми и операции в болниците, консултациите на бременни и кърмачета, имунизациите.

Кметът на Войводиново: Връщането на ромите бе провокация (Обновена)

Връщането на ромите в махалата бе провокация, инспирирана от правозащитни организации. Това заяви пред "24 часа" кметът на Войводиново Димитър Тосев. Той уточни, че ромите са пристигнали отново в селото, след като по незаконните им домове са били разлепени съобщения, че са негодни за живеене. Даден е 7-дневен срок за обжалване.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална марка, посветена на 15-годишнината от приемането на България в НАТО, бе валидирана вчера в Министерски съвет. Пощенската марка изобразява трабантчето на тогавашния външен министър Соломон Паси. Освен него в церемонията участваха министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта Росен Желязков.

Трябва да бъдем държани в ареста най-дълго време, за да може да се сложи ръка на фирмената ни собственост. От задържането ни се цели икономически ефект! Това заяви вчера пред апелативния спецсъд Евгения Банева, съпругата на олигарха Николай Банев, по повод дружествата, които двамата управляват, научи "България Днес".

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на