Сменят половината посланици, пробват да са само дипломати

Засега двама бивши министри остават зад граница, но ще сменят столиците Близо половината от 80-те български посланици в чужбина трябва да бъдат сменени до края на тази година. Ротацията им вече се подготвя в Министерството на външните работи. Трябва да бъдат сменени всички дипломати, които са изпратени на задграничен мандат до края на 2014 г.

Валери Симеонов, бизнес и синдикати не пуснаха Манолова на тристранката (Обзор)

БСП атакува кабинета заради омбудсманката, не може да ѝ вземат думата с процедури Омбудсманът Мая Манолова не бе допусната вчера да участва на заседанието на тристранката на правителството с бизнеса и синдикатите. Тя искаше да защити пред съвета промени в Кодекса за социално осигуряване, с които се дава право на съкратени миньори да се

Изгониха Мая Манолова от тристранката (Видео, снимки)

Омбудсманката Мая Манолова бе изгонена от заседанието на тристранния съвет, който трябва да обсъди промени в телковете и пенсионирането на миньорите. Манолова се появи в началото на тристранката в Министерския съвет. Вицепремиерът Валери Симеонов я попита какво прави на съвета, след което поиска мнението на социалните партньори дали тя да остане.

Сменят посланици от септември

Удължиха мандатите на тези с изтичащи мисии, пращат сега само нов консул в Битоля За септември е отложена смяната на българките посланици, която трябваше да започне веднага след края на българското председателство на Съвета на ЕС. В момента със заповеди на вицепремиерката Екатерина Захариева се удължават мандатите на посланиците в цяла Европа,

Коментар на седмицата №2: София - точката, от която Пекин показа на Тръмп, че го заменя с Европа

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е №2 и е събрал над 12 580 прочитания: С какво българската среща 16+1 беше по-различна от обичайните и защо Евразийският съюз, бабуван тук, е по-различен от модела, начертан от Путин Срещите 16+1 винаги са били някак странни. Китайският премиер събира министър-председателите

Избираме евродепутати по интернет с банкова карта

Самоличност ще може да се доказва и с код за сигурност на мобилен телефон До края на 2018 г. електронното гласуване трябва да работи, няма да чакат личните карти с чип на МВР Системата за дистанционно гласуване по интернет ще дава възможност гласоподавателите да бъдат разпознавани по банкова карта или мобилен номер.

Пращат ЦИК в резиденцията на Живков в Банкя

Вчера членове на комисията оглеждаха предложения имот Централната избирателна комисия да се премести в Банкя в сградите на бившата резиденция на Тодор Живков. Това предложение са отправили от регионалното министерство към ЦИК, след като комисията започна да оглежда сгради в столицата, в които да се премести.

София - точката, от която Пекин показа на Тръмп, че го заменя с Европа

С какво българската среща 16+1 беше по-различна от обичайните и защо Евразийският съюз, бабуван тук, е по-различен от модела, начертан от Путин Срещите 16+1 винаги са били някак странни. Китайският премиер събира министър-председателите на 16 източноевропейски държави и те се надпреварват да лансират проекти за милиарди, които аха да станат,

Ли Къцян обиколи Витоша в дъжда

С разходка на Витоша въпреки лошото време е разпуснал след преговорите с източноевропейските министър-председатели китайският премиер Ли Къцян, научи “24 часа”. Той е бил забелязан в планината от читатели на вестника в събота следобед, които ни изпратиха и снимки от разходката. Ли Къцян и съпругата му Чън Хон са били забелязани в района на

Държавата с план за 10 000 новородени повече

Залагат средно 27,91 лв. обезщетение за майчинство на ден 65 500 бебета трябва да се родят през тази година в България според разчетите на правителството. Това е записано в план за изпълнение на демографската стратегия на страната през 2018 г., който е бил одобрен от Министерския съвет по предложение на социалния министър Бисер Петков.

Лиляна Павлова става шеф на връзките между Китай и Източна Европа

Лиляна Павлова ще организира Глобалния център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай, който бе договорен в събота от премиерите на форума 16+1. След като създаде центъра, който трябва да учи китайския бизнес как се работи в Европа, Павлова ще го управлява. За това са се разбрали премиерите Бойко Борисов и Ли Къцян в

Борисов прати букет на Меркел по Ли Къцян (Снимки)

Специален букет за германската канцлерка Ангела Меркел е изпратил премиерът Бойко Борисов по китайския министър-председател Ли Къцян. Преди малко Борисов е изпратил китайския премиер на летището, откъдето гостът замина за Берлин. Преди полета на Ли Къцян двамата премиери са обсъдили резултатите от срещата 16+1, съобщиха от Министерския съвет.

От София Китай отговори на Тръмп – намалява митата за Европа (Обзор)

Глобален център в София ще учи китайците как се прави бизнес в Европа Пазарът на Китай ще продължи да се отваря за Европа, а правителството ще намалява митата за внос на европейски стоки. Това послание отправи китайският министър-председател Ли Къцян при откриването на бизнесфорума от инициативата “16+1” в зала 1 на НДК.

Китай обеща да изкупува почти целия български тютюн

От години българският министър-председател Бойко Борисов ме моли да изкупуваме български тютюн. Сега политически обещавам, за да се подобри икономиката на тези региони на България, Китай да изкупува до 10 млн. тона тютюневи листа годишно. Това обяви китайският премиер Ли Къцян на пресконференцията след края на форума 16+1.

Ще учим китайците как се прави бизнес в Европа

Създаването на общ център за обучение и образование на китайския бизнес как се работи в ЕС и какви са европейските правила обявиха премиерът на България Бойко Борисов и председателят на китайския Държавен съвет Ли Къцян при откриването на срещата на премиерите от инициативата 16+1. Този център ще помага навлизането на китайски фирми,

Ли Къцян обеща по-ниски мита за Европа от София

Платформата 16+1 е отворена и за другите институции на Европейския съюз. Това заяви председателят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян в словото си при откриване на на Седмата среща на високо ниво в София.  Той поздрави лидерите на държавите от Централна и Източна Европа, но и бизнеслидерите, които участваха в него, те са към 1000.

Борисов откри 16+1: С Китай не делим Европа, а намираме пари за проекти, които не са й интересни (Видео)

Министърът на икономиката Емил Караниколов откри форумът 16+1. Той поздрави ръководителите на правителствата на страните от Централна и Източна Европа и на Китай на Седмата среща на инициативата. Той вижда в нея основа за развитие на сътрудничеството във високите технологии, информационни технологии, транспорт, енергетика, туризъм.

Китай вкарва 1,5 млрд. евро в България, има интерес към две магистрали и „Белене“ (Обзор)

Споразумение за кредитна линия от 1,5 млрд. евро за български фирми подписаха Българската банка за развитие и Китайската банка за развитие в присъствието на премиерите Бойко Борисов и Ли Къциян. Средствата се дават от китайската банка и през ББР ще отидат за кредити с ниски лихви за български фирми.

Борисов спря отпуските на министри

Министрите на опашка при Румяна Бъчварова за отпуска На опашка пред Румяна Бъчварова, шеф на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов, се наредиха след вчерашното правителствено заседание министрите. Тя трябва да им изготви график за летни отпуски, разказаха членове на правителството. Графикът се наложил заради нареждане на Борисов всяка

Борисов: 1500 лв. средна заплата в нашия мандат, минималната ще стане 650 лв.

"В нашия мандат средната работна заплата ще бъде 1500 лв., 650 лв. - минималната. Структурата на икономиката променихме. Инвестираме в образование, образователна инфраструктура." Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на конференция за сближаване на заплатите в Европа, която бе организирана от синдикатите.

Борисов към западните държави: С вашия егоизъм ще счупите Европа

Ако продължавате така, ще счупите Европа на две, това хубаво нещо ЕС ще го развалите. Това предупреждение отправи премиерът Бойко Борисов в реч пред конференция на европейските синдикати в София. Като примери за егоизма на западните държави той посочи промяната на условията пред България за влизане в еврозоната,

Коментар на седмицата №3: Пенсиите ще стават все по-мизерни дори и без таван

Десетилетие натискане на максималния осигурителен доход прави вноските в НОИ безсмислени Таванът на пенсиите, който бе въведен през 2000 г., за да не може червени милионери и банкери да получават десетки хиляди левове пенсия, пада от 1 юли догодина. И 2000 души вече ще вземат неограничен размер на пенсията.

Пенсиите ще стават все по-мизерни дори и без таван

Десетилетие натискане на максималния осигурителен доход прави вноските в НОИ безсмислени Таванът на пенсиите, който бе въведен през 2000 г., за да не може червени милионери и банкери да получават десетки хиляди левове пенсия, пада от 1 юли догодина. И 2000 души вече ще вземат неограничен размер на пенсията.

10 000 евро на интегриран бежанец предлага България (Обзор)

Затваряне на всички външни граници поиска Борисов Затваряне на всички външни граници на ЕС за мигранти. Това ще предложи премиерът Бойко Борисов на заседанието на Европейския съвет в края на юни. Да се подпомогнат външните държави и влизането да става само през КПП. Вече влезлите мигранти да бъдат интегрирани, ако може,

Борисов: Щеше да е предателство към ЕС да приема Георге Иванов (Обзор)

Премиерът съветвал да се отложи визитата на македонския президент Имал и “мек” вариант - да не се връща в София Георге Иванов изненадан Радев поиска от него да възстанови диалога в Скопие Безпрецедентно при официалната визита на македонския президент Георге Иванов у нас му бе отказана предварително планираната среща с премиера Бойко Борисов.

Официално: Срещите на Борисов и Захариева с македонския президент са отказани

Срещите на премиера Бойко Борисов и външния министър Екатерина Захариева наистина са отказани, потвърдиха официално от Министерския съвет. Не искаме да се намесваме във вътрешните работи на нашата съседна държава. Нашата позиция е принципна и е ясна, както и на цялата международна общност. Ясна е и позицията на президента на Р Македония.

Израел прави завод за бойни дронове в България, ако вземем от тях F-16 (Обзор)

Борисов го поиска на среща с премиера Бенямин Нетаняху в Йерусалим Шефът на ДАНС също в делегацията на министър-председателя Съвместно производство на военни дронове предложи българският премиер Бойко Борисов на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху по време на разговора им във вторник сутринта в Йерусалим.

Президентът на Израел Ривлин изпя Happy Birthday на Борисов (Снимки)

С Happy Birthday и торта посрещна президентът на Израел Реувен Ривлин българския премиер Бойко Борисов. Двамата разговаряха при посещението на министър-председателя в Йерусалим в деня, в който Борисов стана на 59 г. След официалните приветствени думи президентът запя детската песничка за рожден ден, а в залата бе внесена торта.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Русата Златка и ММА боецът Георги Валентинов вече не са двойка. Това разкриха категорично пред "България Днес" техни приятели. Двамата приключили връзката си преди около месец, когато сложили край на опитите да закрепят крехките си отношения. Златка и Георги се опитали да скрият, че са скъсали, но само няколко дни по-късно се разчуло и

На лов за евтини обувки тръгна бившата съпруга на режисьора Ники Илиев - Саня Борисова. Блондинката обиколи няколко магазина и изгуби часове, докато намери най-подходящите чепици за себе си. След като пробва различни видове, Саня избра най-удобните обувки, плати ги и доволна напусна

Глория никога не е с подуто лице КОЯ Е ТЯ Джулия Ангелова е един от най-популярните гримьори в България вече повече от 15 години. Получила редица престижни награди за работата си, сред които "Златна игла" за "Най-добър моден гримьор" за 2004 г. и 2008 г., "Първа награда за принос към цялостна модна визия на модел".