Томаш Петржичек е роден на 27 септември 1981 г. Завършва международни отношения в Карловия университет, Прага. През май 2017 г. става заместник министър на труда и социалната политика, а от август 2018 г. е зам.-външен министър. От октомври 2018 г. е министър на външните работи на Чехия във второто правителство на Андрей Бабиш.
Ахмед Али ал Сайег, държавен министър в кабинета на ОАЕ
Мирослав Лайчак, външен министър на Словакия
Откриха следа към България, подреждайки новата библиотека на Катар
11 ноември 1989 г.  Кран вдига караулка от  Берлинската стена на “Шулцещрасе”, квартал “Панкоф” в Берлин.   СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА
Георги Милков с рисунки и думи се опитва да разтълкува Грета Тунберг (Видео)
Саудитски бизнесмен с угрижено лице следи борсовите показатели в Рияд.
Външният министър на Палестина: "Сделката на века" стана зад гърба ни
Таро Коно е външен министър на Япония от август 2017 г. Роден е на 10 януари 1963 г. в Хирацука, Япония. Завършил е университета Джорджтаун в САЩ през 1985 г., след което работи за различни големия японски компании. Започва политическата си кариера на 33 г., когато е избран за депутат в японския парламент от Либерално-демократическата партия през 1996 г.
Екатерина Захариева: Съседите ни осъзнаха, че с антибългарска политика не се печелят избори
Сейед Мохаммад Джавад Расули - посланик на Иран в София
Д-р Хасан Улусой е посланик на Турция в България от 21 ноември 2017 г. Роден е на 15 септември 1966 г. в Гьореле/Гиресун. Завършил е Факултета по политически науки на Истанбулския университет и е защитил докторантура в Близкоизточния технически университет. Служил е в дипломатически мисии на Турция в Нигерия, Иран и Швейцария, бил е и зам.-постоянен представител в ПП на Съвета на Европа в Страсбург. Първият му пост като посланик е бил в Ниамей, Нигер (2012-2014).
Джopдж Mapгoниc е гeнepaлeн мeниджъp нa “Филип Mopиc Бългapия” от 2016 г. Имa над 17 г. oпит във “Филип Морис Интернешънъл”, като кapиepaтa мy зaпoчвa от oтдeл “Прoдaжби” в “Пaпacтpaтoc” - гpъцкия филиaл нa кoнцepнa. Мapгoниc e зaвъpшил мapкeтинг и мeниджмънт в Texнoлoгичния oбpaзoвaтeлeн инcтитyт в Aтинa. Имa мaгиcтъpcкa cтeпeн пo бизнec aдминиcтpaция oт yнивepcитeтa “Kингcтън”, Beликoбpитaния.
Хеми Перес е председател на борда на директорите на Центъра за мир и иновации "Перес" - неправителствена организация, основана от баща му Шимон Перес през 1996 г. Той е и управляващ генерален партньор и съосновател на Pitango Venture Capital - една от водещите израелски групи в хайтек бизнеса. Завършил е Университета в Тел Авив и е служил като пилот в израелските ВВС. Женен, с 3 деца.
Игор Хиряк като войник
Андре Каланцопулос
Меме с кадър от предпоследния епизод на "Игра на тронове", където драконът на Денерис Таргариен изпепелява Кралски Чертог.
Коментар на седмицата №2: Папата - сатанист, гробницата на Бастет и планетата Нибиру (Видео)
Папата - сатанист, гробницата на Бастет и планетата Нибиру (видео)
Това бе първа страница на “24 часа” от 2 декември 2000 г. След това външният министър Надежда Михайлова заедно с група журналисти премина безвизово българо-гръцката граница.
Вицеадмирал Емил Ефтимов
Бойци от проправителствените части на превзети от Хафтар позиции в Ал Хира, югозападните предградия на Триполи
Квеври - в такива огромни глинени делви ферментира и се съхранява грузинското вино.
Хафтар с ушанка излиза от разговори с руския външен министър Сергей Лавров. Във Вирджиния, САЩ, той носи каубойска шапка.
Абдулрахман ал Замил
Абас Арагчи - главен преговарящ по иранската ядрена сделка и заместник министър на външните работи на Иран
Камило Дзуколи
Абас Арагчи
Радев бе домакин на традиционния за началото на годината прием за ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани в България. Видео и снимка РУМЯНА ТОНЕВА
Матьо Паташев (вдясно) и Даниел Ячев (вляво)
Матьо Паташев (вдясно) и Даниел Ячев (вляво)
Охридската корона
Танкерът “Бадр”, преди да бъде преименуван на “Бдин”.
Ким Чен Ун приветства множеството на централния площад в Пхенян, където ще са и тържествата по случай 107-ия рожден ден на дядо му Ким Ир Сен.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Незабравима среща, нечуван дует! Това направи Коцето заедно с бившия президент на Сдружението на малките хора Георги Софкин. Двамата направиха изключително приятен дует в столично заведение, където Коцето има участие. Въпреки че Софкин изглежда не на място в нощен клуб в Студентски град, Коцето успя да го предразположи и да се раздадат докрай.

В Аржентина ще посрещне новата година Владо Пенев. Комисар Попов от кримката "Под прикритие" ще е в столицата на латино страната - Буенос Айрес. Актьорът ще пътува с дъщеря си Яна. С майка й Мария са разделени, развеждат се 10 години след като сключват брак. Владо Пенев и неговата вечна дружка Марта Вачкова често са заедно,

Скулпторът Ставри Калинов бори вирусите с грозде, видяха папараците на "България Днес". Преди разгара на грипния сезон той реши да не залага на лекарства, а на природни методи. Творецът излезе от магазина, зареден със солидно количество от сочния плод, който е богат на много